Tuesday, April 16, 2013

Memilih antara dua – saat paling sukar !

 

Assalamualaikum…

 

Amboi amboi tajuk entry dah macam tajuk novel dah haa! Macam drama pun ada. Haaa sesuai sangat la dengan apa yang aku nak cerita ni kannzzz… Sebelum tu aku nak tanya.. adakah korang follow kisah bersiri DONT LOSE IT ALL yang kat laman web XPAX tu??

 

Haa pada yang follow kisah Amy, Nick dan Joe mesti dah tahu kannn. Pada yang belum tau lak, meh aku nak citer serba sedikit pasal kisah cinta tiga segi ni. Amy dan Nick pasangan kekasih. Joe lak kawan baik Amy dan Nick. One day Nick kena pergi luar negara. Mula-mula okay je contact Amy, tapi lama-lama dia macam menghilangkan diri.. tak contact Amy..

 

Amy duk la menangis meraung-raung sebab ingatkan Nick ni dah lupakan dia. Ye lah mana tahu jumpa awek mat salleh kan. Haa time emosi Amy tengah tak stabil dan kesunyian ni la Joe masuk line ! Siapa tahu Joe sebenarnya suka Amy kannn??

 

 

Capture

Kalau masih tak paham aku ni duk membebel pasal apa, why not korang follow story ni kat laman web XPAX tu haa.. Tengok video Amy, Nick & Joe ni dari mula.. Kompem korang akan lebih memahami apa yang aku cerita kan..

 

Korang pernah jadi macam ni tak? Maksud aku.. bila kekasih korang stay jauh.. jarang jumpa.. KOMUNIKASI tu penting kan kan? Lebih-lebih lagi sekarang semua mesti ada smartphone kan? Tapi kalau ada smartphone pun, tapi takde data hampeh jugak ! Hmm hmmm…

 

 

Screenshot_2013-03-25-04-57-47

As for me.. aku pernah jugak la having long distance relationship.. So data amat-amatlah penting bagi aku. So that aku boleyh Skype dengan yang tersayang. Boleh menatap wajah beliau. Ewahhh ! Tapi kalau takde data seksa jugak. Terpaksa cari tempat ada wifi nak skype =.=”

 

So.. lebih kurang macam kes Amy dan Nick lah kot. Bila takde data, lost contact, and then mulalah timbul macam-macam prasangka yang bakal merobohkan hubungan suci korang tuuu amboi !

 

A-woman-shouts-into-a-pho-014

Jadi you guys boleh paham kan bila aku cakap menelefon saja tidak mencukupi.. Duduk berjauhan dengan kekasih nak jugak menatap wajah kan.. Dengan data, korang boleh Skype.. WhatsApp bertukar-tukar gambar terbaru dan macam-macam lagi…

 

 

wong fu

Berbalik kepada kisah Dont Lose It All tu kan.. sedar tak sedar kisah Amy, Nick dan Joe dah sampai penghujung pun. Selepas satu tragedi, Nick kembali. Tapi masa tu Amy kan dengan Joe. Soooo Amy sekarang di persimpangan dilema lah kan. Nick atau Joe lagi sesuai dengan AMY?

 

 

Q

Waktu untuk mengundi pun dah tamat.. maka seperti yang sudah ku jangka.. Yeahhhh NICK won crowd’s vote !!! Mungkin ramai daripada kita fikir bahawa cinta pertama itulah cinta sejati.. Muahahaha…

 

 

 

image

So have you guys watch the final video of Amy, Nick and Joe’s story? Catch full episodes here at XPAX website.

 

 

 

So need a good data package? Dail *128# to pick a pack and keep connected with your loved ones 24/7 !

 

 

 

 

XOXO

13 comments :

Shakira Pathi said...

Yeahh, saya pakai Xpax :D

hafiz hafizol said...

nisa !!

♥ ʜᴜᴅᴀ ʜᴀssᴀɴ ♥ said...

Tgk kat iklan jek nih. tak tau pon ade whole story! :D

Ana Farhana said...

alaa.. tak follow pun.. huhu

Insan Biasa said...

tapi kalau perempuan yang tinggalkan lelaki tu tanpa sebarang berita? Macam mana pula?

Anonymous said...

kalau salah sorang yang hilang tanpa berita macam mana?

penaberkala said...

saya cadangkan celcom buat pakej sebulan terus untuk prepaid
skang,cuma ada sehari RM5 dan seminggu RM18.
I need 1 month... malas nk tukar postpaid

timm_bill said...

xpenah pulak lyan citew ni..

ahmad endo said...

aku sakit ati pun ada tengok iklan tu...hehehe...tak ada dataplan leh ilang awek tu...hahaha

Anonymous said...

Kalau salah seorang yang tinggalkan tanpa sebarang berita..yang tu nak dikira cam na?

Anonymous said...

blogger bila dah glamor mcm tu la, mesti balik2 update pasal event, iklan & yg sewaktu dgnnya, xde dh nk cerita topik lain. kalau masa belum glamor, segala jenis rahsia peribadi nk cerita, tak gitu? kalau tuan blog brani, tlg siarkan komen ni & jwb sekali.

Hayati said...

Haa agree!First love memang tak boleh dilupakan.

http://hayatimatsalleh95.blogspot.com

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

errrr not familiar ngan relationship..