Monday, April 8, 2013

Bloggers brunch date with Fazura !

 

Assalamualaikum..

 

Wah wahhh nak taip tajuk entry saja pun dah berdebar-debar.. Apatah lagi nak menaip seluruh entry! Hari ni akan aku kongsikan dengan pembaca semua pengalaman yang aku sendiri tak percaya boleh alami.. Pengalaman yang sukar didapati di tempat lain atau dengan orang lain!

 

Yes, seperti yang tertulis di tajuk entry ini, it’s a brunch date with FAZURA ! Fazura bukan Fazura biasa, tapi Nur Fazura aktres terkenal Malaysia, Nur Fazura jelitawan negara, dan sudah tentunya Nur Fazura duta Colgate Optic White itu lah ! Terima kasih kepada pihak yang terlibat untuk merealisasikan impian aku (dan mungkin juga impian semua blogger yang terlibat) untuk duduk makan semeja dengan Fazura !

 

DSC00109

 

Temujanji diadakan di restoran Delicious, Dua Residency, Kuala Lumpur. It was a quite private event, as it was held at the very corner of the restaurant and they even decorate it red and white ! Lovely colours ! Temujanji ini diatur selepas event pelancaran Colgate Optic White minggu sudah.

 

 

cats

Surprises on the table ! Each of the bloggers got themselves a super cute teddy keychain ! Plus, Colgate’s product some more ! Yeah! Jimat bulan ni dah banyak stok Colgate, jenama ubat gigi kegemaran dari kecil lagi tu !

 

 

DSC00103

Ehemm… memandangkan aku sampai sedikit lewat dari jadual sebab pakcik teksi tak tahu jalan, masuk-masuk aje aku terus bergambar sakan dengan Fazura ! Wahhhh jelita sangat Fazura ni ! Semasa majlis pelancaran Colgate Optic White kami bloggers tak berkesempatan nak bertemu dan bergambar dengan beliau, jadi masa nilah kami nak bergambar puas-puas! Hahaa!!

 

 

DSC00126

Polaroid pictures of us were taken and Fazura signed on each of the picture. Yeayyy dapat gambar polaroid kenang-kenangan dengan Fazura !

 

 

cats2

The food at Delicious suits the restaurant’s name.. They were great and reallyyyy make me full ! Ahaaa.. I super love the red velvet cake ! Sambil makan tu, kami pun berbual mengenai macam-macam perkara.. Semasa menikmati juadah pembuka selera iaitu mushroom soup, Fazura berkongsi tips nak kurus ! Haaa mesti ramai suke nak tahu nii !

 

TIPS FAZURA #1
Untuk kekal langsing seperti apa yang Fazura amalkan, beliau makan malam sebelum jam 7 hingga 8 malam, dan tidak mengambil makanan berat di waktu malam. Makanan seperti mushroom soup dan garlic bread cukup untuk mengalas perut yang kosong di waktu malam.

 

TIPS FAZURA #2
Lakukan senaman ! Tanpa senaman, diet macam mana pun tarak jalannn… Muahaha… Fazura berkongsi dengan kami bloggers antara senaman yang dilakukannya setiap minggu ialah pilates.

 

TIPS FAZURA #3
Untuk wajah bersih dan cantik, sentiasa bersihkan wajah sebelum tidur dan gunakan produk penjagaan kulit anda secara berdisiplin !

 

 

cats3

Wahhh ada games pula yang diatur ! Dan setiap orang boleh memenangi hadiah ! Sebuah kotak yang dibalut sebanyak 6 lapis telah diberi kepada Fazura untuk memulakan permainan, balutan pertama hendaklah dibuka dan akan ada nombor di atas balutan kedua. Soalan akan ditanya menurut nombor yang kita kena tu ye. Makin susah soalan, makin besarlah hadiah wuahaha!!

 

Sambil main permainan, menikmati juadah makanan yang sedap-sedap, banyak juga yang kami bualkan… Semestinya kami nak tahu mengenai diri Fazura sendiri… Apa tips wajah cantik? Kegemaran? Bagaimana boleh terlibat dengan dunia lakonan??

 

FAZURA’S SHARING #1
Merupakan seorang yang agak tembam comel di waktu sekolah dahulu dan sering disangka memakai blusher ke sekolah!

 

FAZURA’S SHARING #2
Tidak berminat dengan bidang lakonan pada mulanya, namun rezeki melimpah ruah sejak percubaan pertama kali beliau. So, Fazura decide nak teruskan berlakon.

 

FAZURA’S SHARING #3
If there are people who treat us badly, tak perlu kita membalasnya. Masa akan menentukan, Allah yang akan membalasnya! Kita hanya perlu sabar dan tabah menghadapinya. Yeah go girls !

 

FAZURA’S SHARING #4
Jangan tekun menjaga wajah saja, kesihatan oral pun penting! Wajah yang cantik bertambah seri dengan gigi yang putih senyuman menawan. Rahsia Fazura? Semestinya Colgate Optic White !

 

FAZURA’S SHARING #5
Lebih gemar menghabiskan waktu lapang di rumah dengan keluarga dan teman-teman rapat. Seorang yang kurang gemar aktiviti outdoor.

 

 

cats4

Fazura always said “One bright smile!!” whenever she took pictures with us ! Yes, let smile confidently, cheer up your mood and brighten up your day ! Another thing that she shared with us bloggers is “BE POSITIVE”. Well, she didn’t say it directly but from her attitude I can see that Fazura is actually a very positive and cheerful person ! She is definitely the perfect one to be the face of Colgate Optic White!

 

 

DSC00168

Group photo before the day end ! Dari kiri : Shazwani Hamid, Shea Rasol, Bobo Stephanie, the gorgeous and amazing Fazura, Yuyu Zulaikha dan saya !

 

 

Heee pengalaman manis bersama rakan-rakan blogger dan Fazura selaku duta Colgate Optic White tak akan aku lupakan sampai bila-bila, lebih-lebih lagi mengenai tips dan perkongsian yang telah aku kongsikan juga dengan pembaca semua !

 

Lepas sesi brunch dengan Fazura dan rakan-rakan blogger ni, banyak juga perkara menarik dan tips-tips yang Fazura kongsi dengan kami. Kata beliau, muka kita jaga sebab orang selalu pandang, maka gigi pun kena jaga sebab itu kunci seri wajah sebenar! Lebih yakinlah aku dengan Colgate Optic White melihat Fazura yang sentiasa tersenyum with a bright white smile throughout the event.

 

Dan korang yang membaca ni pun jangan lupa untuk mencuba rangkaian terbaru dari Colgate iaitu Colgate Optic White Toothpaste ! Gigi satu tona lebih putih selepas 7 hari* tau ! Senyum dengan lebih yakin ! Senyum itu penyeri wajah, senyum itu penghapus duka, senyum itu penyeri hari… Semestinya senyum yang paling menawan ialah senyum yang menampakkan sebaris gigi putih dan bersih !

 

 

*Apabila digunakan mengikut arahan, untuk kesan kotoran di permukaan luar gigi sahaja. Hasil tahap pemutihan gigi setiap individu mungkin berbeza.

XOXO

17 comments :

Nisa Lee said...

She is so pretty Nisa .. Loike her very much .. Her fashion .. oww .. ohsemnye ..

Ana Farhana said...

serius.. bestttkan jumpe fazura! nice person, cantik pulak tu.. suka3, dia friendly :D

Btw, colgate optic white tu da try, sbb terpengaruh dgn entry nisa n yuyu.. pastuu tgk gg fazura cantiks giless..

dannn! it works! suka sgt!

*ehhh nisa, smlm g ABPBH nmpk nisa, tp segan nk tgo! now rasa menyesal pulak.. haha.sbb bukan sng dpt jumpe.. hadoiii

CIK i l y said...

wahhhh!! best nyerrr ~ gojes kamu-2 !!

akubiomed said...

Fazura nampak gorgeous.

Solehah Shamsuddin said...

wah bestnya dapat pergi event dengan Fazura. bertuahnya Nisa.

oshinz said...

kite dah guna lebih seminggu. belum putih lagi pun gigi ni. gigi degil kot.

[sutera kasih] said...

cantiknya fazura ! :)

LaLa mhdnor said...

wahhh, bestnya dapat jumpa Fazura =D

Mysara Ab Rahman said...

wah..suka sgt dgn fazura!

boni kacak said...

Eh, muka fazura ni ada iras saya sikit lah

♥ ʜᴜᴅᴀ ʜᴀssᴀɴ ♥ said...

comeynye fazura . *pengsan ! >.<

Adda Saadah said...

Nk try la Colgate optic white.:) Lebih yakin dgn Colgate.hehe waaa...Fazura. Suka dia. *CANTIK*

Anonymous said...

omeinye fazura..

Azwar Syuhada said...

Bestnya jumpa Fazura!!

balqisfz said...

bestnye kak! :DD

balqisfz said...

bestnye kak! :DD

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. bestnya! sheila suka sangat fazura ni. manis gila tengok senyuman dia. heee melting lelaki tengok kan :)