Friday, March 29, 2013

[EVENT] Pelancaran Colgate Optic White–Rahsia senyuman menawan Fazura !

 

Assalamualaikum..

 

Muka cantik, bentuk tubuh badan menarik, fesyen dilihat begitu kena dengan diri.. wahhh perfect girl are you? Tidak, jika anda ada…. GIGI YANG KEKUNINGAN !!! Oh my !! Gigi kuning ni umpama mimpi ngeri sebab bila kita senyum je kena cover, bila pakai gincu bibir terutama sekali warna merah jambu atau merah akan terserlah kekuningan gigi tu…

 

Sampai bila nak cover mulut bila nak senyum atau bergelak ketawa dengan sahabat handai dan yang tersayang ye dak? Nak bergambar pun tak boleh senyum nampak gigi. Nanti kena flash nampak kuning sangat gigi tu :( Nak jugak gigi putih senyum pun menawan bak pelakon jelita Fazura…

 

P1012455

Baru-baru ni aku berpeluang menghadiri event pelancaran produk terbaru dari jenama penjagaan oral terkenal, iaitu COLGATE. Kali ini Colgate akan melancarkan produk yang bakal disukai ramai, kerana lepas ni korang tak perlu malu-malu sengih tutup mulut dah! Hehee…

 

 

P1012458

FAZURA SPOTTED ! Turut bersama di majlis tersebut ialah pelakon jelita dan menawan siapa lagi kalau bukan Fazura ! Kembang diri aku dapat tengok Fazura depan-depan mata.. Haa kalau korang nak tahu, produk terbaru Colgate ni merupakan rahsia senyuman menawan Fazura !

 

 

Optic_White_regimen

Taraaaaa….!!!!!!! Ini dia set penjagaan oral terbaru dari Colgate iaitu COLGATE OPTIC WHITE ! Rangkaian produk Colgate Optic White terdiri daripada ubat gigi, berus gigi dan ubat kumur, khas untuk membantu mengurangkan kekuningan pada gigi ! Ooooo inilah dia rahsia senyuman mengancam Fazura ye.. Sedikit fakta mengenai OPTIC WHITE :

 

  • Gigi lebih putih satu tona selepas satu minggu
  • Menentang kaviti
  • Melindungi enamel
  • Menanggalkan plak
  • Menyegarkan nafas

 

 

P1012528

Kalau gigi dah putih bersih macam gigi Fazura, nak senyum nampak gigi pun sentiasa yakin ! Aku pun pernah dikomen oleh seseorang, kalau senyum nampak gigi lagi menawan. Tapi.. aku tak konfiden sebab amalan minum air berkarbonat buat gigi aku tampak kekuningan. Ouchhh !!!

 

 

P1012527

Well…. kenapa Fazura yang dipilih menjadi duta Colgate Optic White?? Menurut Chris Pikounis, Marketing Director of Colgate-Palmolive Marketing Sdn Bhd, Fazura merupakan aktress terkenal di Malaysia yang memegang ciri-ciri wanita yang pintar, jelita, berbakat besar dan semestinya berkeyakinan tinggi !

 

 

P1012610

Pada majlis pelancaran Colgate Optic White tu jugak, buat pertama kalinya iklan TV Colgate Optic White yang menampilkan Fazura telah dipertontonkan kepada hadirin. Jelita dan menawan sungguh senyuman Fazura ! Gigi dah putih bersih kannn, semakin konfiden lah nak senyum! Hehee…

 

 

 

AAA

Pertunjukan fesyen bertemakan warna keyakinan OPTIC WHITE juga turut diadakan. Gorgeous collections ! Senyuman menawan dengan gigi putih bersih ni dah boleh diumpakan sebagai pelengkap kepada pakaian cantik yang kita pakai !

 

 

 

cats

Miliki set OPTIC WHITE Colgate ini sekarang ! Pintu keyakinan dengan senyuman menawan kini terbuka luas di depan anda ! Hahaha.. alami gigi yang 1 tona lebih cerah dalam masa 7 hari okay ! Hapuskan kekuningan pada gigi, sesungguhnya senyum itu pemanis wajah !

 

 

 

P1012640

Sekarang korang semua boleh miliki senyuman secantik Fazura. Setiap daripada kita memiliki kecantikan tersendiri, lengkapi kecantikan itu dengan senyuman menawan va va voom !!

 

 

 

P1012657

Jom jom ikut aku ! Keep your teeth shine bright like a diamond, gituuuu !!! Jangan lupa dapatkan set Colgate OPTIC WHITE !

 

 

 

tak yakin

Sebelum aku kongsi dengan korang pengalaman aku dengan rangkaian Colgate Optic White niii… jom tatap dulu muka-muka ku ini. Hahahaa… Sebelum ni aku suka juga senyum tanpa menampakkan gigi. Konon posing ayu gitu, tapi sebenarnya aku malu nak tunjuk gigi! Maklumlah aku ni selalu betul minum teh o pekat dan minum minuman berkarbonat! So.. gigi tak berapa nak putih.. :(

 

Bukan tu aje, nak pakai gincu pun jadi “first world problem” sebab aku takut gincu yang aku pakai tu akan lebih menampakkan kesan kuning pada gigi. Kalau nak bergambar pun senyum tak nampak gigi sebab takut lah nanti bila kena flash, terserlah kuning nya ! :O

 

 

 

cats

Sejak hari aku menghadiri majlis pelancaran COLGATE Optic White tu, terus berkobar-kobar semangat aku nak menggunakan produk-produk Optic White untuk senyuman menawab bak dutanya Nur Fazura!

 

 

cats

Yeahhh!!! Genap dari hari ke-7 aku menggunakan Colgate Optic White, aku sekarang terlebih yakin nak senyum nampak gigi depan kamera! Hahahaa!!! Lebih-lebih lagi bila produk Colgate Optic White mula menunjukkan hasilnya. Gigi yang kuning satu tona lebih putih selepas 7 hari !!

 

Penggunaan produk Colgate Optic White ni bukan aje akan terhenti sampai hari ke-10 aje.. aku akan tetap menggunakannya setiap hari untuk senyuman tampak lebih menawan dan yakin (gittewwww) setiap hari ! Yeah kita boleh!

 

 

 

P/S : Gigi satu tona lebih putih selepas satu minggu dengan ubat gigi Colgate Optic White, dengan penggunaan seperti yang disyorkan, untuk kotoran luaran sahaja. Kesan pada individu mungkin berlainan.

 

 

XOXO

12 comments :

Shakira Pathi said...

Mesti mahal harga satu tuu :)

MaYa MustWany said...

tertarik gak ni...

Namee Roslan said...

nisa dah boleh jadi duta colgate ni dah !! gigi cantik rata je :D

Munirah Rafiuddin said...

seronoknya dapat join semua event tu...bertuah la dpt jupe fazura...huhuhu...jelesnye

~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

zEri sAfEerA said...

boleh la cuba lpas ni nampaknye, hee :D

Dawia ♥ said...

berapa harga satu set colgate opyic white ni? mcm best je..hehe

Arfahani Arsad said...

ecece, class gitu! ;)

penaberkala said...

jumpa next time, boleh la cakap,
"pinjam gigi jap, nak buat cermin" :)

Ana Farhana said...

wahhh!!! btl2 mempengaruhi ni.. rasa nk tryyyy

Nur Madihah said...

dah beli, tapi tak cuba2 lagi xD

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. pergghh berkeyakinan je tengok nisa senyum lepas guna tu! nak try gakkk :P

NUR SYEHAH said...

plz help me for my assgment komunikasi grafik..nak tahu sgt why colgate guna warna merah dan putih sebagai warna tema dalam produk dieorang?