Friday, February 1, 2013

NINETOLOGY Black Pearl 2

 

Assalamualaikum..

 

Walaupun isu rebat RM200 untuk telefon pintar macam dah kureng diperkatakan, aku tetap nak berkongsi dengan korang mengenainya… Dalam senarai telefon pintar yang boleh dibeli dengan rebat RM200 oleh SKMM, salah satu jenama yang turut tersenarai ialah telefon pintar NINETOLOGY.

 

Mungkin ramai yang belum tahu apakah NINETOLOGY ini?? Haa aku pon belum tahu sangat pasal phone ni. Masa NINETOLOGY buat roadshow kat Low Yatt aku berlalu begitu sahaja tanpa singgah dan tengok apa yang dorang offer untuk pengguna. Amboi mementang jenama belom populer kannn.. So sejak jenama NINETOLOGY dimasukkan ke dalam senarai telefon pintar rebat RM200 ni. aku pon macam berminat nak tahu..

 

ninetology 2

So basically inilah rupa NINETOLOGY Black Pearl 2 tu.. macam Samsung Galaxy Y pon ade, tapi aku yakin pon ni lagi nipis, selain dari skrinnye yang lagi besar.. Well.. mungkin korang sedang mempertimbangkan nak beli smartphone ape dengan rebat RM200 tu kann…

 

ninetology 1

Setelah ku godek-godek Google, aku terjumpa spec phone ni. Not bad lah phone ni. Wajarlah dengan harganya.. Kalau beli dengan rebat RM200 tu, NINETOLOGY akan tambah rebat RM100 pulak. So tolak RM300 lah kan.. Boleh tahan la kan..

 

Mungkin korang pon macam tertanya-tanya.. phone ni dah lah jenama baru di Malaysia, so korang masih belum tahu rupa bila phone ni di-on-kan, performance dalam dia.. antaramuka dia dan bermacam-macam lagi kesangsian lah katakan. Haa aku nak share video mengenai NINETOLOGY Black Pearl 2 ni, hope boleh mengurangkan rasa ingin tahu korang.

 

 

Hope video ni membantu korang mengenali serba sedikit mengenai NINETOLOGY Black Pearl 2.. Mana tahuuuu ada antara korang yang nak beli smartphone dengan rebat RM200 dan mahu try beli NINETOLOGY ni kee…

 

Pada pandangan aku, phone ni not bad lah kalau ikut spesifikasi dia.. Kalau nak pakai smartphone yang murah, mungkin boleh masukkan NINETOLOGY dalam pertimbangan anda… Tapi kalau berangan nak henpon mahal jugak.. kumpul la duit bebanyok ye.. Aku ni jenis panas sikit telinga dengan orang yang cakap gebang nak beli phone cecanggih tapi poket habuk je ada. #Ehh tetibe. Haha kbai.

 

 

XOXO

57 comments:

Nashrif Amzah said...

Dalam gambar tulis 8 mp..dalam video 5 mp..mana satu betul??

Aretikz said...

Nak pakai smart phone, tp orangnya xseberapa smart nak guna.. konfom download game jak kerja.. hehe.. so nokia 3310i lebih baik untuk diri ini.. haha..

PasirPantai said...


salam..
haha...kau jelas yea,sebb tu panas telinga...huhu...aku pun jeles ..aku msh guna fon zmn 60-an..huhu...

Nisa Kay said...

@Nashrif Amzah

ikut dalam video lah

Nisa Kay said...

@Aretikz

haha sy pakai smartphone pon x main game sgt

Nisa Kay said...

@PasirPantai

motif nak jeles? saya dah memang pakai smartphone haha

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

oke jugak tu . macam menarik je . hihih :)

MéuzAngelo™ XXIII said...

fyi, nisa kay pakai Note II la.. haha

phone ni boleh lahhh.. performance ok agaknye sbb dia pkai processor 1GHz. mne2 smartphone kalau processor 1Ghz dan ke atas, itu dah kira ok.

pasal ketahanan bateri tu taktau la kan.. kalau dah phone pkai android OS, mcm2 boleh buat nk bagi jimat bateri n up kan performance sikit.

bagi sesiapa yg tak pentingkan brand or design, sblom beli kalau boleh pilih yg processor dia 1GHz dan ke atas. RAM pun kalau boleh 512MB dan keatas. baru la takde lagging sgt phone tu nnt. byk je yg murah2.

size screen dan camera tu bergantung pada masing2 la nk mcm mana. kalau aku, minimum screen 3.7 inches . camera aku tak kisah bape MP pun. :)

MiSz fiFiEyQa said...

abang sy baru je beli phone ni guna rebate tu tapi bukan model ni rasenye..sbb phone abg sy tu cam kat tgh..n boleh guna 2 simcard..x tau la kalo mmg sume m0del camtu jugak..

Eh bukan tempoh utk tebus rebate tu dah habis ke?

Erna Shafiqah said...

sy bru je bli hp ni, x taw la lg camane performance dye...now tgah cas..:)

Denaihati said...

dgn ribet kira murah sangat dgn spec yg boleh tahan.

Berita Terkini said...

Wah boleh tahan gak spec phone ni.design dia pun lawa..mmg sesuai la utk golongan belia..

Muhammad Murshid Mohshim said...

Boleh beli kat mana?

Anep said...

ke ni china made letak brand malaysia aja ek..mcm berminat tp takut la pulak pakai smggu dua trus kong..

Aidl said...

nak beli kat mane hp Nie?

bunga bunga sakura said...

ann pakai hp ni gak..
best la...
skrin ok...
camera dy tulis je 5mp..tp 8mp sbnrny..
dual sim uh pling ann suke.,.dua2 standby.. jd senang nk gune... (tp ann bli kaler putih,,jd white pearl lah...hehe)

Anonymous said...

8 MP diorg tulis luar salah tapi superb, Boleh beli kat memana je kedai hp semua ade but if yang rebate tuh boleh beli dekat tempat yang offer rebate je and rebate dipanjangkan tempoh mine till 14.04

cerita hidup aku said...

mcm berminat lak nk beli...tp cam ner nk dptkan rebate rm100 dr ninetology tu???kat mana2 kedai sumer boleh dpt ker rebate tu?/

Fadz Semzila said...

Saya dh pki dh...........bez... game RPG tu y pnting.. camera 8mgpxel.. slain viber,wssup,tango... line jgk turut ade dlm phone sye.. free call n msg jgk.. everything is okay..

Valli Kesavan said...

I pun guna phone ini tp i punya model isight best j3 guna so far no prob....

Aku Qau said...

aku dh pakai fon ni,totally mmg puas hati dan aku suke..aku dh belek habisan fon ni,kat luar tulis 5Mp camera tp bile tngok setting 8Mp...spekaer sedap,earphone mmg gempak(mcam beats audio)...touch smooth dan 1 je kureng sbab kureng aksesori untuk casing dan lain2..huhuk..korang downlad je ape app ke game ke xde msalah..skrin same besar dgn sony experia X10 aku yg lame 4inci..aku suke kat fon ni dgn harge yg superb..jujur dan ikhlas Aku Qai..

Anonymous said...

hi, nak tanya phone ni ada wifi hotspot tak ?

koboi comei said...

skrg sy guna galaxy y memori hset cuma 190 mb je untuk app... tpi kalau untuk hset balck pearl ii ni brape yer memori dia untuk app?? thanks..

koboi comei said...

assalamualaikum.. sy skrg guna galaxy y em memori hset dia 190mb tuk app bila nak men game mmg terhad.. so black pearl ii ni memori dalaman dia brape yer tuk app?? thanks..

Anonymous said...

ada.smua ada.sye bru je beli

Anonymous said...

nak tanya masa beli phone ni guna rebat kena beli plan internet diaorang x?sebab ada baca syarat kena beli plan..

dArKeR said...

koboi comei, phone nih internal memory 503mb, lagi besar dari galaxy y or xperia x8/x10... lagi pun phone ni guna android ICS, so boleh move app kepada sdcard... jgn risau, boleh letak byk2 app/games... lagi satu dia dah ada external memory (internal jugak) 2.05gb, jadi kira dah ada permanent sdcard kat dalam... bila tambah sdcard, akan jadi 2 memory, sdcard1 n sdcard2... ;)

dArKeR said...

Bergantung pada tempat nak beli, kalau kat celcom or kedai2 tertentu, wajib kena beli pelan internet... terpulang nak ambik kat mana... kalau beli lelong.com.my, xpayah ambik pakej broadband ni... sengheng lagi best, harga lagi murah dari celcom/maxis, pastu dapat pakej broadband u-mobile free... cuma model black pearl 2 ni xde la kat sengheng...

azaniazni said...

baru beli fon nie..sume ada 3g, wifi hotspot n mcm2 agi... beli yg nie dpt free sim card tunetalk... xyah beli plan data sume tu... mmg puas hati.. :D

maliz otai said...

Salam sy br je beli hp BP2 ni ahad lepas kiranya baru 2 hari.secara jujurnya sy puas ati dpt beli smartphone ngan harga murah utk org yg keje gaji x byk cam sy..best n terbaik cuma satu je bateri performance x kuat hanya tahan 19jam dlm sehari.kl ade tips n petua jimatkan bateri leh la kongsi dgn sy.

maliz otai said...

sy bru Hp ni 2hr lepas.berbaloi utk sy n ia blh la setaraf samsung galaxy Ace.cuma prob batery je tak tahan lama.ade tip x utk bateri user.

Farhan Zahri said...

SAMA MACAM SAMSUNG GALAXY S II

dArKeR said...

Maliz otai, android n ios phone mmg xtahan battery dia, termasuk sony n samsung... utk advanced user, boleh la root phone ni n delete system software yg running kat background... cuma bila dah root, warranty akan void, tapi xper, latest software superuser leh unroot balik... utk normal user or xberani nak root, bolehla try software2 kat playstore... aku rekomen guna battery saver, jimat juga battery...

Anonymous said...

dArKer

9tology ni cner nk rot??

Dauz Amran said...

sye dh pkai n still pkai phone ni,,so far puaz hati la,,speaker dye sdap,,camera kat blakang tulis jer 5mp,,tp lam setting 8mp,,boleh panorama,,cume yg problem nyer,,bateri dye xthan lme,,sehari sekali kner cas,,kalu wat main game 2-3 kali sehari cas,,n earpiece dye bsar sngat,,xleyh nk sumbat lam tlinge sye yg kecik nie,,hehehe,,so far ok la,, rating: 4.5/5

dArKeR said...

Dauz, earphone no hal punya, leh beli yg lain... samsung, htc, sony or apa2 jer... jack sama jer, boleh masuk punya...

alal balqis said...

pengalaman aku plk..msa first rebet rm200 di lancar kan aku pn x fkir panjang terus bli hp ninetology black paerl ll ni n aku cuma tambah rm299 shj....mse aku nk bli tu tokey kdai hp tu tunjuk kn model2 ninetology yg lain seperti model palette, insight,stealh dan black pearl ll...tp memandangkan duit aku mmg cukup2 je untk bli hp black pearl ll aku pn terus bli.....bla aku pakai mmg puas hati...internet laju...ada wifi hotspot...n mcm2 lgi...nk di jadi kan cerita kawan aku ni pn bli ninetologi insight...jauh berbeza, insight internet x brapa laju klu nk di banding kn dengan black pearl ll...nsb baik aku xbli...ok hampir 2bln aku paki hp black pearl ll ni aku pn jual ngan mmber aku, cadangnya nk tukar selera la plk...so aku pn bli sony xperia J..terus terang aku ckp aku pkai xperia j cuma 2 miggu je aku jual blik pasal tarik internet xkuat mcm black pearl ll...aku pn cri hp lain...last2 bru2 ni aku pn bli hp ninetology black pearl ll..hanya hp ni shj dpt memenuhi apa yg aku nk...so itulah pengalamn aku pkai hp ninetologi black pearl ll.

Eyra Adam said...

hp ni xley tukar font kan..

Eyra Adam said...

hp ni xley tukaar font kan..

Cka said...

Bateri hp ni bleh tukar dgan bteri lain ke..letih je cas slalu..xpakai sgat pun bteri die kurang juga..shari skali kena cas...yg lain sy sangatttt puas hati..pliz bgtau k kalau blh tkar batri dia..

dArKeR said...

Eyra adam, semua phone android leh tukar font... yg pnting kena root dulu... bila dah dapat root access, semua kita dapat ubah... nak tukar script utk font sgt susah, so byk dev2 dah buat software yg dapat ubah sistem android dgn mudah... satu lagi, kita leh uninstall sumer software2 dlm sistem yg xperlu dan yg mencepatkn bateri habis spt qqbrowser, qqdoctor mwaranty, golauncher serta anak beranak go, weather dll... sumer tu kita leh ganti balik dgn software yg lebih baik atau software asal tanpa mnjadi software sistem, senang nk update dan remove... yg boot animation, yg kuar no 9 masa startup tu pun kita leh tukar...

dArKeR said...

Eyra adam, semua phone android leh tukar font... yg pnting kena root dulu... bila dah dapat root access, semua kita dapat ubah... nak tukar script utk font sgt susah, so byk dev2 dah buat software yg dapat ubah sistem android dgn mudah... satu lagi, kita leh uninstall sumer software2 dlm sistem yg xperlu dan yg mencepatkn bateri habis spt qqbrowser, qqdoctor mwaranty, golauncher serta anak beranak go, weather dll... sumer tu kita leh ganti balik dgn software yg lebih baik atau software asal tanpa mnjadi software sistem, senang nk update dan remove... yg boot animation, yg kuar no 9 masa startup tu pun kita leh tukar...

joe said...

Bleh je tukar font..tp.kena root dulj..

joe said...

Bleh je tukar font..tp.kena root dulj..

Anonymous said...

Gps x bagus...da pa solution x?

Anonymous said...

GPS OK..guna ndrive @ waze..jgn guna papago sbb hp nine x support..gps x detect..sbnrnya Sony je yg support papago

dArKeR said...

Gps mmg kurang skit... saya guna papago m9 ok, tp location tak brape accurate... betul anon June 16, 2013 at 2:14 PM, ndrive or waze mmg paling sesuai untuk phone nie... tapi paling terbaik saya guna sygic, mmg best, loading laju, accurate lacation... paling pnting tak perlu internet connection (data or wifi... cuma map dia xsehebat papago jer... lagi satu, nak hack full version punya susah, byk kali buat baru jadi...

Anonymous said...

mcm ne nk activekan 3g tuh????

DaiahXsite said...

salam . ade ke lagi ni rebat untuk ninetology , eh .. beminat pulaaa dengan ninetology ni . :/

farieyta said...

hye..sye nk beli,,lps tgk pkcik sye pkai cam bes lak..tp sye xtaw lak nk beli kat ne..sye dok kat klang..
boley tlg x gtaw kat mne je de jual..
hopefully still de rebat lg...

farieyta said...

hye,,sye berminat nk paki lps tgk pkcik sye pkai..cam bes lak...tp sye xtaw nk beli kat mne..agak2 mne de jual ye??saye dok klang..n hopefully still de lg rebat...

Anonymous said...

Mmg superb hp ni..sy dh pkai 5 bulan still xde problem..dia punya ketahanan tahap wawa zainal laa...cmera hd..internet lju..app mcm2 ada..screen touch pun smooth..rsa mcm pkai smsung s2 plak..cuma bateri je cepat down...tp x pe nma pun smartphone kn..standard laa tu..power bank kan ada..cool sudah..

Anonymous said...

Sgt berminat ! Ade lagi ke rebet 2 ? Nk beli jgk,waaaaaaa

mass said...

seriusly hp ni best...sy dah guna....pic pon cun...laju

Anonymous said...

Nk info tentang root @ install custom rom g group ninetolgy kt facebook

Anonymous said...

Teman dah pakai dari mula2 rebat keluar dulu... dah banyak kali jatuh..tetap ok....

Anonymous said...

Boleh..tapi kena root dulu la..

KLIK SINI!!! TOLONG PENUHKAN TABUNG MASA DEPAN SAYA YE !!

RAMAI-RAMAI KLIK YE !!