Saturday, February 2, 2013

[EVENT] Sepetang Bersama Blogger 2013 anjuran DenaiHati

 

Assalamualaikum..

 

Baru-baru ni aku ade menyebut dalam entry aku, lepas majlis resepsi sepupu aku di KL, aku berkejar pula naik LRT pergi ke Petaling Jaya untuk menghadiri event blogger yang aku rasa memang aku taknak lepaskan peluang. Biarlah lambat sekalipun, janji jangan tak datang langsung ye dak..

 

Event Sepetang Bersama Blogger 2013 anjuran DenaiHati telah aku hadiri jugak walaupun lewat dalam sejam gitu… Nak wat camne, dah lah ade majlis keluarga, pergi ke PJ pun naik public transport aje.. Tapi takpe, aku tetap gembira sebab berjaya jugak menghadirkan diri ke event ini. Acara ini dihadiri oleh blogger-blogger dari Malaysia, turut serta jemputan dari Brunei, Indonesia dan Kemboja. Wahhh salam 1Dunia gituu!

 

P1011067

Sampai-sampai aje terus duduk kat sebelah hakak omeyy omeyy Yuyu Zulaikha. Turut duduk semeja dengan beliau ialah Deqnoor dan Pen Merah yang tak merah pulak on that day. Majlis dah pun bermula dan dorang semua dah sudah makan dah kot. Aku ni haa masih kekenyangan makan kat kenduri sepupu aku memang tak makan dah la kan.

 

 

P1011075

Beberapa sesi mini forum telah diadakan, membincangkan mengenai dunia blog semasa, serta beberapa isu berkaitan.. Masa sesi yang ini, akak kecik omey omey yakni Yuyu Zulaikha telah menjadi ahli panel bersama-sama bos aku yang tengah pegang microphone tu Tekong mewakili Amanz Network dan yang kanan sekali tu Bang Iwan, blogger dari Indonesia. Manakala Bro Framestone yang berbaju merah tu moderator untuk sesi ini.

 

 

P1011080

Para hadirin untuk SBB2013. Meriahnye sebab ramaiii yang hadir! Semua taknak lepaskan peluang untuk pengalaman yang best ni. Selain mini forum, SBB2013 pun ada lucky draw yang mana hadiahnya sangat sangat lah best seperti iPad Mini, basikal, pakej percutian dan umrah, dan barang kemas.

 

 

P1011104

Official bloggers – Rebuild GAZA.

 

 

P1011107

Camwhore kejap with akak kecik omey omey yakni Yuyu Zulaikha.

 

 

P1011111

Bersama ZARUL UMBRELLA, the singing blogger! Akhirnya bertemu jugak face to face yee.. Beliau nampak muda sangat.. Agaknye.. berapa umur abang Zarul ni ye.. Kekeke…

 

 

P1011112

Dengan blogger hebat Malaysia si kacak ARIFF SHAH. Depan depan lagi hensem wohh. Nasib aku single lagi, so boleh lah cakap macam ni en? Hahah Ape aku mengarut tak memasal je ni? Haha!!

 

 

P1011116

Muka masam yang tak menjadi bersama UNCLE GEDEK bukan gedik. Hhahaa!!!

 

 

P1011118

Jejari iolss tak berapa nak runcing ler.. so mari bergambar dengan si jejari runcing ELIA JEJARI RUNCING gituuu~ Curlass tak? Hahaa~

 

 

P1011121

Lama dah tak bertemu dengan cik NAMIA CINTA kite niii… Last jumpe masa MSMW 2012 kan? Kat PWTC? Hahaaa tak berapa nak ingat lak :p

 

 

P1011125

With HAZWAN HAIRY. Ni kali kedua bertemu dengan beliau… First jumpa masa event PETRONAS…

 

 

P1011128

Ni pulak BONI KACAK (kacak ke ko??) Hakhakhakkk…

 

 

P1011133

Yeayyy tahniah CIK NURUL sebab menang pakej percutian ke Kemboja dan Vietnam! Wowww best nyeee ! Bolehlah buat berbulan madu ye Cik Nurullll… Ehemmm :P

 

 

P1011144

Dari kanan : BRO FRAMESTONE, his wife kak Iera, me and Leeza dari blog SANTAI LEEZA.

 

 

P1011149

Mamat yang sepet macam Cina ni bukan anak Cina tapi anak melayu ye… Huahuaa.. with SYUKRI TAHIR.

 

 

P1011154

Tak perlu diperkenalkan lagi.. Mesti korang kenal dengan personaliti TV ni kan… Karl Shafek yang kacak host untuk SBB 2013… Hikss pujaan hatiku. Ehhh! Kbai!

 

 

P1011165

Ini lak Kpop style dari ABANG ENSEM SANGAT SANGAT herherherrr…. Thanks sebab menjemput aku ke event niii! Best!

 

 

P1011117

With ABANG EYRIQAZZ yang memenangi sebuah iPhone 5 ! Tahniah Bang Eyriqazz!!

 

 

P1011167

Dan akhirrrr sekaliiii… Inilah dia orangnya di sebalik blog DenaiHati. Kalau nak menang hadiah-hadiah best, pergilah follow blog DenaiHati ye… Blog DenaiHati sentiasa menganjurkan contest gadget idaman.. yang memberi peluang untuk kita memenangi gadget hebat!

 

Terima kasih DenaiHati dan wakil beliau yang menjemput aku ke event ni iaitu Abang Ensem.. Great event! Semoga di tahun-tahun berikutnya, acara SBB ini akan terus berlangsung dan lebih ramai blogger Malaysia nak join. Berkongsi ilmu dan membincangkan topik yang menarik.. Apa yang baik kita ambil buat iktibar bersama-sama…

 

 

XOXO


42 comments:

  1. cousin nisa yg tinggi tu pun kacak. ariff shah ni pun kacak.. mana 1 yg why nak pilih ni.. hehe

    ReplyDelete
  2. sangat meriah kot event ni..rugi xjoin..

    ReplyDelete
  3. cantik k.nisa...
    http://sharingsukaduka.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. bestnye. hope one day boleh kenal dengn semua ;)

    ReplyDelete
  5. pensil kenal Hazwan Hairy dengan Kak Leeza je . hehe :D

    semua hebat2 , cantik baju ^^

    ReplyDelete
  6. Bestnye cik nisa kay.
    http://farra-izzaty.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Tahniah kepada semua blogger yang pergi dan memenangi hadiah di SBB 2013.

    ReplyDelete
  8. Best kan! Syukur dapat hadir event seperti ini... :)

    ReplyDelete
  9. Tiba2 gua rasa macam nak kapel dengan CIK Nisa Kay la pulak..

    ReplyDelete
  10. wah seronoknya dapat berkumpul kan? :') satu malaysia turun >.<
    dapat berkenalan antara satu sama lain

    ReplyDelete
  11. Mcm mana sumua blogger boleh ikut event mcm ni?teringin sgt nak pergi sama...

    ReplyDelete
  12. nisa memang match kalau gmabr ngan sapa2... versatile yo!!

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum nisa....bestnya dpt jumpa semua blogger femes...;)

    ReplyDelete
  14. Belum berpeluang bersembang dengan Nisa Kay. Walaupun mengikut perkembangan sebagai silent reader sahaja.

    ReplyDelete
  15. nice blog dear ;) done follow ur blog :) can follow me back ? :)

    ReplyDelete
  16. Muka kak nisa mcm Julia dlm cucu menantu lah! Serious!! ;-)

    ReplyDelete
  17. wahhh .. karl shafek .. nampak lagi sweet bila dok sebelah kak nisa . haha ..

    ReplyDelete
  18. wah... bestnyer nisa dpt bjumpa n bgmbar dgn ramai blogger... y ptg dpt mengiratkan silaturahim lg... :)

    ReplyDelete
  19. Seronoknya! Next year nak joinlah! ^^,

    ReplyDelete
  20. bestnya baca entri event sepetang bersama blogger ni =)

    ReplyDelete
  21. mamat macam cina? hahaha.. tuh la..

    melayu oke.. :P

    first time jumpa Nisa Kay, memang tinggi.. tapi aku lagi tinggi.. hahaha.. :D

    ReplyDelete
  22. Salam kenal Cik Nisa Kay, saya salah satu blogger Indonesia yang hadir di #SBB2013 hari itu

    Salam hangat dari Indonesia

    ReplyDelete
  23. cantik baju Nisa Kay..suka tgk...mana beli? blh dpt info?

    ReplyDelete
  24. huh! kenapa wajah sipi saya juga yang dipamerkan di sini? tak terserlah kekacakan sy kat situ.hahahahaha :P

    ReplyDelete
  25. x sbr nk tggu event denaihati taun dpn..
    hihi

    ReplyDelete
  26. bro boni kau mmg kacak nape nisa masih tertanya tanya lagi?

    ReplyDelete
  27. great event! congratulations ;)
    salam kenal ;) from boni yg kacak! agagaga

    ReplyDelete
  28. Nis, knpa nampak makin tinggi nie kehkeh...

    ReplyDelete
  29. Meriah kan SBB2013..

    Bulan madu.. lambat lagilah Nisa, kt enjoy dulu sbelum kawen.. hehehe ;)

    ReplyDelete
  30. Cantik semua yang hadir.. kacak2 jejaka semua... meriah majlis kali ni ;D

    ReplyDelete
  31. Nisa bergambar ngan tuan ariffshah mcm pinanh di belah dua.. bergambar ngan abang ensem cam pakwe ngan baby nyer.. betul tak AE? ahaks!

    ReplyDelete
  32. fuuhh terkejut..gmbr bsr gedabak dlm blog nisa kay hansem femes ni..haha..nice to know u..nnti2 jmpa lagi next event :p

    ReplyDelete

TINGGALKAN KOMEN ANDA, PLEASE!

Copyright © Nisa Kay