Saturday, February 2, 2013

[EVENT] Sepetang Bersama Blogger 2013 anjuran DenaiHati

 

Assalamualaikum..

 

Baru-baru ni aku ade menyebut dalam entry aku, lepas majlis resepsi sepupu aku di KL, aku berkejar pula naik LRT pergi ke Petaling Jaya untuk menghadiri event blogger yang aku rasa memang aku taknak lepaskan peluang. Biarlah lambat sekalipun, janji jangan tak datang langsung ye dak..

 

Event Sepetang Bersama Blogger 2013 anjuran DenaiHati telah aku hadiri jugak walaupun lewat dalam sejam gitu… Nak wat camne, dah lah ade majlis keluarga, pergi ke PJ pun naik public transport aje.. Tapi takpe, aku tetap gembira sebab berjaya jugak menghadirkan diri ke event ini. Acara ini dihadiri oleh blogger-blogger dari Malaysia, turut serta jemputan dari Brunei, Indonesia dan Kemboja. Wahhh salam 1Dunia gituu!

 

P1011067

Sampai-sampai aje terus duduk kat sebelah hakak omeyy omeyy Yuyu Zulaikha. Turut duduk semeja dengan beliau ialah Deqnoor dan Pen Merah yang tak merah pulak on that day. Majlis dah pun bermula dan dorang semua dah sudah makan dah kot. Aku ni haa masih kekenyangan makan kat kenduri sepupu aku memang tak makan dah la kan.

 

 

P1011075

Beberapa sesi mini forum telah diadakan, membincangkan mengenai dunia blog semasa, serta beberapa isu berkaitan.. Masa sesi yang ini, akak kecik omey omey yakni Yuyu Zulaikha telah menjadi ahli panel bersama-sama bos aku yang tengah pegang microphone tu Tekong mewakili Amanz Network dan yang kanan sekali tu Bang Iwan, blogger dari Indonesia. Manakala Bro Framestone yang berbaju merah tu moderator untuk sesi ini.

 

 

P1011080

Para hadirin untuk SBB2013. Meriahnye sebab ramaiii yang hadir! Semua taknak lepaskan peluang untuk pengalaman yang best ni. Selain mini forum, SBB2013 pun ada lucky draw yang mana hadiahnya sangat sangat lah best seperti iPad Mini, basikal, pakej percutian dan umrah, dan barang kemas.

 

 

P1011104

Official bloggers – Rebuild GAZA.

 

 

P1011107

Camwhore kejap with akak kecik omey omey yakni Yuyu Zulaikha.

 

 

P1011111

Bersama ZARUL UMBRELLA, the singing blogger! Akhirnya bertemu jugak face to face yee.. Beliau nampak muda sangat.. Agaknye.. berapa umur abang Zarul ni ye.. Kekeke…

 

 

P1011112

Dengan blogger hebat Malaysia si kacak ARIFF SHAH. Depan depan lagi hensem wohh. Nasib aku single lagi, so boleh lah cakap macam ni en? Hahah Ape aku mengarut tak memasal je ni? Haha!!

 

 

P1011116

Muka masam yang tak menjadi bersama UNCLE GEDEK bukan gedik. Hhahaa!!!

 

 

P1011118

Jejari iolss tak berapa nak runcing ler.. so mari bergambar dengan si jejari runcing ELIA JEJARI RUNCING gituuu~ Curlass tak? Hahaa~

 

 

P1011121

Lama dah tak bertemu dengan cik NAMIA CINTA kite niii… Last jumpe masa MSMW 2012 kan? Kat PWTC? Hahaaa tak berapa nak ingat lak :p

 

 

P1011125

With HAZWAN HAIRY. Ni kali kedua bertemu dengan beliau… First jumpa masa event PETRONAS…

 

 

P1011128

Ni pulak BONI KACAK (kacak ke ko??) Hakhakhakkk…

 

 

P1011133

Yeayyy tahniah CIK NURUL sebab menang pakej percutian ke Kemboja dan Vietnam! Wowww best nyeee ! Bolehlah buat berbulan madu ye Cik Nurullll… Ehemmm :P

 

 

P1011144

Dari kanan : BRO FRAMESTONE, his wife kak Iera, me and Leeza dari blog SANTAI LEEZA.

 

 

P1011149

Mamat yang sepet macam Cina ni bukan anak Cina tapi anak melayu ye… Huahuaa.. with SYUKRI TAHIR.

 

 

P1011154

Tak perlu diperkenalkan lagi.. Mesti korang kenal dengan personaliti TV ni kan… Karl Shafek yang kacak host untuk SBB 2013… Hikss pujaan hatiku. Ehhh! Kbai!

 

 

P1011165

Ini lak Kpop style dari ABANG ENSEM SANGAT SANGAT herherherrr…. Thanks sebab menjemput aku ke event niii! Best!

 

 

P1011117

With ABANG EYRIQAZZ yang memenangi sebuah iPhone 5 ! Tahniah Bang Eyriqazz!!

 

 

P1011167

Dan akhirrrr sekaliiii… Inilah dia orangnya di sebalik blog DenaiHati. Kalau nak menang hadiah-hadiah best, pergilah follow blog DenaiHati ye… Blog DenaiHati sentiasa menganjurkan contest gadget idaman.. yang memberi peluang untuk kita memenangi gadget hebat!

 

Terima kasih DenaiHati dan wakil beliau yang menjemput aku ke event ni iaitu Abang Ensem.. Great event! Semoga di tahun-tahun berikutnya, acara SBB ini akan terus berlangsung dan lebih ramai blogger Malaysia nak join. Berkongsi ilmu dan membincangkan topik yang menarik.. Apa yang baik kita ambil buat iktibar bersama-sama…

 

 

XOXO

42 comments :

Why Farouk said...

cousin nisa yg tinggi tu pun kacak. ariff shah ni pun kacak.. mana 1 yg why nak pilih ni.. hehe

selipar putih said...

sangat meriah kot event ni..rugi xjoin..

Cikgu Belog said...

cantik k.nisa...
http://sharingsukaduka.blogspot.com/

sYiRa LoKMaN said...

terjah sini lagi ^_^

�MiS AyA� said...

bestnye. hope one day boleh kenal dengn semua ;)

Ernyassmien said...

bestnya.. teringin nak pergi :D

Cik Pensil said...

pensil kenal Hazwan Hairy dengan Kak Leeza je . hehe :D

semua hebat2 , cantik baju ^^

Farra Atiqah said...

Bestnye cik nisa kay.
http://farra-izzaty.blogspot.com

Kak Mahh said...

Tahniah kepada semua blogger yang pergi dan memenangi hadiah di SBB 2013.

afisya afida said...

enty terbaik !!!!!!!! best nye ..

deq noor said...

Best kan! Syukur dapat hadir event seperti ini... :)

abang ensem said...

Tiba2 gua rasa macam nak kapel dengan CIK Nisa Kay la pulak..

miss shaz said...

wah best nye kat nisa.

kekapas berceloteh said...

wah seronoknya dapat berkumpul kan? :') satu malaysia turun >.<
dapat berkenalan antara satu sama lain

Syra ahmad said...

Mcm mana sumua blogger boleh ikut event mcm ni?teringin sgt nak pergi sama...

Syra ahmad said...

Sedap boleh join event..

Ika Ika Faid said...

Sangat best!! :)

Shaqir Ir Manz said...

nisa memang match kalau gmabr ngan sapa2... versatile yo!!

Mas Zull said...

assalamualaikum nisa....bestnya dpt jumpa semua blogger femes...;)

akubiomed said...

Belum berpeluang bersembang dengan Nisa Kay. Walaupun mengikut perkembangan sebagai silent reader sahaja.

Eila Unnly said...

nice blog dear ;) done follow ur blog :) can follow me back ? :)

Cinta :) said...

Muka kak nisa mcm Julia dlm cucu menantu lah! Serious!! ;-)

Ana Farhana said...

bestttnye! rugi sgt x join!

dhia adawiyah said...

wahhh .. karl shafek .. nampak lagi sweet bila dok sebelah kak nisa . haha ..

Pn. Sheila said...

wah... bestnyer nisa dpt bjumpa n bgmbar dgn ramai blogger... y ptg dpt mengiratkan silaturahim lg... :)

Azri Johan said...

event yang best

Misz Mieza said...

Seronoknya! Next year nak joinlah! ^^,

Izzat Eshak said...

bestnya baca entri event sepetang bersama blogger ni =)

Syukri Tahir said...

mamat macam cina? hahaha.. tuh la..

melayu oke.. :P

first time jumpa Nisa Kay, memang tinggi.. tapi aku lagi tinggi.. hahaha.. :D

Dawaihati said...

Salam kenal Cik Nisa Kay, saya salah satu blogger Indonesia yang hadir di #SBB2013 hari itu

Salam hangat dari Indonesia

Leeza dayasari [santai leeza] said...

seronokkan event nie.. heeee

Anonymous said...

cantik baju Nisa Kay..suka tgk...mana beli? blh dpt info?

boni kacak said...

huh! kenapa wajah sipi saya juga yang dipamerkan di sini? tak terserlah kekacakan sy kat situ.hahahahaha :P

Katak Comel said...

x sbr nk tggu event denaihati taun dpn..
hihi

Phat said...

bro boni kau mmg kacak nape nisa masih tertanya tanya lagi?

Bitt (doubeIS) said...

great event! congratulations ;)
salam kenal ;) from boni yg kacak! agagaga

hafiz hafizol said...

Nis, knpa nampak makin tinggi nie kehkeh...

Cik Nurul Siezuka said...

Meriah kan SBB2013..

Bulan madu.. lambat lagilah Nisa, kt enjoy dulu sbelum kawen.. hehehe ;)

Myra Jay said...

Cantik semua yang hadir.. kacak2 jejaka semua... meriah majlis kali ni ;D

sohoque said...

Nisa bergambar ngan tuan ariffshah mcm pinanh di belah dua.. bergambar ngan abang ensem cam pakwe ngan baby nyer.. betul tak AE? ahaks!

FirdausRock said...

NICE~ :)

hazwan hairy said...

fuuhh terkejut..gmbr bsr gedabak dlm blog nisa kay hansem femes ni..haha..nice to know u..nnti2 jmpa lagi next event :p