Friday, January 25, 2013

Musim salji di Malaysia ! Nikmati European winter di Genting SnowWorld !

 

Assalamualaikum..

 

Yeah semangat aku nak taip entry hari ni sebab aku malas bertangguh! Kang tak ber-update pulak pasal event yang aku baru pergi semalam.. Haaa gitu lah semangat waja yang harus semua blogger ade okeh? Lepas pergi event mohon update dengan kadar segera! Lewat 3 hari pon tak leh diterima!

P1230543

Amboi poyonye ucapan mukadimah akuu. Hukhuk… Baiklah.. semalam merupakan hari yang alhamdulillah syukur sangat indah buat aku sebab Allah bagi aku satu lagi rezeki di mana aku menyertai kumpulan blogger dan media ke majlis pembukaan rasmi Genting SnowWorld di Genting Highland ! Pagi-pagi dan terpacak depan Wisma Genting dengan rakan blogger Eazy Izzuddin. Macam sakai pulak aku ni seluar dengan tudung pakat warna biru. Iskkk.

 

 

P1230547

Aku ni memang gayat + penakut okeh. Sepanjang perjalanan mendaki ke Genting Highland memang aku tido syiokkk je dalam bas tu. Sampai-sampai je semua dibawa berarak ke GENTING SNOW WORLD yeahh!!

 

 

P1230548

Here we are!  Meriah betul hari ni dengan kehadiran para media, bloggers, VIP dan maskot-maskot Genting yang ke hulu ke hilir.

 

 

P1230563

Okay semua abang-abang jangan berebut ambil gloves dan boots ye.
Malu sikit haa kat adik ni haa.. Kekekeke…

 

 

P1230581

Yeahh! Saya dah sedia.. saya dah sedia (gaya Spongebob). Gambar berkabus kemain sebab kedinginan yang kian mencengkam di kala aku berdiri di depan pintu SnowWorld!

 

 

P1230625

2355651

Yeahhh we are here at Grand Launching of SnowWorld, Genting Highland !

 

 

P1230619

Setelah dibuka semula sejak 5 bulan lalu, SnowWorld  kini tampil dengan kelainan untuk para pengunjung dan akhirnya dibuka secara rasmi semalam. Majlis dirasmikan oleh Naib Presiden Eksekutif Genting Malaysia Berhad iaitu YB Dato Kevin Sim.

 

 

P1230612

Persembahan tarian kpop! Haa bila aku upload gambar ni kat instagram, ada yang bertanya aku penari-penari tu tak sejuk ke? Gila tak sejuk!! Kami yang pakai kot tebal ni pon menggigil, apatah lagi para penari tu kan.. Tapi dorang tetap buat persembahan dengan baik.

 

 

P1230623

“Grrr!! Ko dah kenapa pandang aku macam tu??! Ada hutang ka?? Grr!!”

 

 

cats

Kita makan duluuuu!! Yeargghh suka makanan yang kecik-kecik macam ni. Sebab kita boleh makan banyak kali dan rasa semua makanan! Hahaha sedap-sedap semuanya! Memang lain feelnya bila makan dalam suhu –6 darjah celcius !!

 

 

P1230634

Dalam sejuk-sejuk tak hengat tu pun para hadirin dijamu aiskrim khas SnowWorld !
Haa aku rasa sikit aje. Sedap! Tapi aku ni tak tahan sejuk! Hikhik..

 

 

2359902

A pic of me with bloggers and media friends. Haha aku paling obvious kot kat situ. Sebab jaket perempuan dan lelaki lain-lain warnanya. Heeeee suke tak hengat kan kamii..

FAKTA MENGENAI GENTING SNOW WORLD

  • SnowWorld pertama dibina pada tahun 2003 dan menjadi tarikan salji terbesar di Malaysia
  • Tarikan ini menjalani rombakan besar dan telah ditutup kepada orang ramai pada bulan November 2011 selama lapan bulan.
  • Perbelanjaan penyusunan semula ini memakan jumlah RM15juta termasuk sistem penyejukan yang dibeli dari Jerman yang membolehkan pengawalan suhu bilik ke subzero.
  • Sejak pembukaan semula pada 31 Ogos 2012 hingga 18 Januari, SnowWorld telah dikunjungi 192417 pelawat yang terdiri daripada 140854 (73%) daripada orang dewasa dan 51563 (27%) kanak-kanak.
  • SnowWorld yang telah diubahsuai ini mempunyai kawasan seluas 22.800 kaki persegi dan tarikan yang paling penting, tidak pernah dilihat sebelum ini.

 

 

P1230655

Okay jom sambung bergambar. Iskkk apa lah tak senonohnye perangai.
Anak sapa la nih.. Isk iskk…

 

 

P1230671

“Ouhhh hellooo. Welcome to Europe!”

 

 

P1230694

Perangai tak senonoh part 2.

 

 

P1230678

Dah masuk SnowWorld ni jangan lupa cuba Play Slide ni! Memang wohoooo!!! Best best! Feeling bebenor main salji sambil slide slide niii…

 

 

P1230711

Geng aku  si kanak-kanak riang Eazy Izzuddin dan si budak jambu Kifli Mally.

 

 

P1230704

And I even met BAK! My friend, jurukamera untuk TV9. Dah berbulan oii tak jumpa. Hahah excited aku nak menghayati salji dengan kawan-kawan gitoo!

 

 

P1230713

Terbaru di SnowWorld, suasana ala-ala di Eropah gituuu…

 

 

P1230676

Pemandangan sebahagian dari SnowWorld yang diambil dari Look Out Point.

 

 

ANTARA TARIKAN TERBARU DI GENTING SNOW WORLD

  • Winter Downtown and World Heritage Concept’. Rekaan SnowWorld menggambarkan suasana musim sejuk di bandar Eropah. The English Tea Shop, French Bakery, and Italian Pizzeria – kesemuanya memberi pengalaman pelbagai budaya dalam satu tempat!
  • Tarikan lain termasuk ‘L.E.D. Animation Scheme’ skim cahaya unik yang secara beransur-ansur mengubah suasana SnowWorld seakan-akan dari subuh ke senja.
  • ‘The LookOut Point’ memberi peluang kepada pengunjung menikmati pemandangan seluruh SnowWorld dan of course latar yang cantik-cantik untuk bergambar!
  • ‘The Warm House’ sebuah igloo dibuat khusus bagi pelanggan untuk berehat sebelum ‘menyejukkan diri' lagi.
  • Sukakan cabaran? Jangan lupa cuba permainan Play Slide atau Cresta Run Slide okay?

 

 

 

P1230684

WARTAWAN : “Apa pendapat adik tentang SnowWorld dengan konsep baru ni?”
ADIK : “Pendapat? Aaaa… sejuk.”

*Dialog adalah rekaan semata-mata*

 

 

P1230723

Okay last vain pic of me, I promise! Hahaha.. Bukan apa.. kalau korang datang SnowWorld pada hari biasa, NO CAMERAS and PHONES are allowed okayh! Kami ni bergambar sakan sampai nak retak lensa kamera sebab semasa acara macam ni la kami blogger dan media dibenarkan bawak masuk kamera dan phone. Gitoo!

 

 

P1230689

Baiklah… bagi kalian yang nak merasa main salji, nak merasa suhu –6 darjah celcius.. nak merasa macam mana winter di Eropah, meh la ramai-ramai datang ke GENTING SNOW WORLD ! Selain daripada main salji semata-mata, ada banyak port yang best untuk bergambar. Ada jugak LED light animation yang memukau. Gitoo!

 

Genting SnowWorld

Level T2A, First World Plaza

TICKET PRICE :

RM30.00 for adult

RM25.00 for child and senior citizen

*bayaran termasuk sewaan jaket, gloves dan boots*

 

 

Datang ramai-ramai ye! Jangan lupa pakai tebal-tebal! Haa kita orang Malaysia yang belum pernah merasa musim salji di negara orang mesti tak tahan sejuk yang teramatttt sangat! Heee! Adios!

 

 

XOXO


40 comments:

  1. bestnya !! lah kenapa tak boleh bawak masuk camera ? >.<

    ReplyDelete
  2. hari biase xleh bawak camera ?? alaa ruginyaa T.T

    ReplyDelete
  3. wow..syoknya dia. Jeles disini menengok

    ReplyDelete
  4. Lepas ni makin ramailah naik Genting...upps akak dah lama tak naik genting makan sup!

    ReplyDelete
  5. wow bestnye! serius mcm kat negara sejuk btul2. tp, awat xboleh amek gmbr???

    ReplyDelete
  6. uuu,,,tengok pon dah nmpak sejuk..huhu

    ReplyDelete
  7. dah cantik dahhhhhh snowworldd...hihi..

    ReplyDelete
  8. @misz aisya

    @aNiss :):)

    @Fiery Phoenix

    sebab hari biasa u guys kena beli gmbr dr kaunter gambar. gambar2 kat dalam tu ade photographer dia yg ambil..

    ReplyDelete
  9. @Hidayah Zulkefli

    nnt naiklah genting.. try pegi snow world :)

    ReplyDelete
  10. As salam,
    Sejuk tuh...Nampak cam best jer..hehe

    tp nape takleh bawak masuk kamera...sayang pulak takleh nak ambik gambar2 musim sejuk kalau p sana...

    thanks NK kongsi =)

    p.s.salam dari #SBB2013

    ReplyDelete
  11. eh seronok nya jadi nisa kay ni. semua vip treatment! ini sangat jelly (jeles) ;p

    tapi bestnye, ajak pakwe dtg.. :D

    ReplyDelete
  12. murah jugak tiket dia kak nisa.kene pergi ni.thanks kak nisa kay

    ReplyDelete
  13. aish..mcm best je kak nisa..=D

    ReplyDelete
  14. wa. bestnya nisa :)
    insyaAllah, ada rezeki nak juga ke sana. :)

    ReplyDelete
  15. wah...menarik ni..akak nak bawak Dania pi sini la...

    ReplyDelete
  16. Waaaaaaaaa cantiknya.! bestnya! tak hajak! bye. haha

    ReplyDelete
  17. Lama tak singgah blog nisa.
    Fienaz pernah pergi zamn dolu dolu punya jo.
    Macam best ja yang baru nie haa

    ReplyDelete
  18. lagi murah dari i-city la nie..tak sabarnya nak main salji

    ReplyDelete
  19. wow, meriahnya suasana di sana. serius nampak best..

    tadi jumpa nisa kat #SBB2013... tinggi sangat sangat sangat...

    ReplyDelete
  20. wahh..bestnya3....!!!
    macam lagi best je dri snowwalk kan...hee

    ReplyDelete
  21. waahhh,best3..!!!!
    mcam lagi best dri snowwalk icity an...
    dah la murah..hee

    ReplyDelete
  22. waahhh,best3..!!!!
    mcam lagi best dri snowwalk icity an...
    dah la murah..hee

    ReplyDelete
  23. datang melawat nih. Besnya suasana.

    jemput dtg blog makbed

    http://makbedthejournal.blogspot.com

    ReplyDelete
  24. saya tak sbr nak g bulan 3 ni..hihi.. nak buat trip ke pulau lagi ..aduh..banyak event dah confirm ...hihi.. apa pun, Nisa Kay cantik di #SBB2013 :P

    ReplyDelete
  25. Aaah Play Slide tu sangad2 best , dulu pegi time tahun 2008 ad dh yg tuuu , BEST gilos ! :P

    ReplyDelete
  26. assalamualaikum misa....wah !!! bestnya dapat ke sanakan...:)

    ReplyDelete

TINGGALKAN KOMEN ANDA, PLEASE!

Copyright © Nisa Kay