Thursday, January 31, 2013

Majlis resepsi

 

Assalamualaikum..

 

Tak lama dulu aku ade share dengan korang al-kisah salah seorang ahli keluarga aku yang sudah menamatkan zaman bujangnya dengan gadis pilihan hati. Ewah ewah!! Kali ni aku nak bercerita pulak mengenai majlis resepsi belah pengantin perempuan yang berlangsung di Kuala Lumpur..

 

P1010896

Most of family members yang dapat menghadiri majlis ini berkumpul di rumah maklong aku di Gombak. And this is part of my family members. Not in picture : My dad, Angah, Kakteh and Iyin. 2 of my sisters couldn’t make it because Kakteh is studying at UiTM and Iyin have to go to school for an academic event.

 

P1010901

Yeahh lets gooooo. In the care. With my sis, Tasya.

P1010904

The location. The occasion was held in a hall in this building.

 

 

P1010916

Everybodyyy get readyyyy.

 

 

P1010923

Tired of waiting…. but everybody smileeee!

 

 

P1010932

The bride, Kak Lin and the groom, Angah Opie. Or his friends in UNITEN called him Apache.

 

 

P1010940

Pelamin yang simple aje… Hihiii…

 

 

P1010942

Pengacara majlis..

 

 

P1010944

Suasa di dalam Dewan Besar Tun Rahah.

 

 

P1010969

Makanan! Sedapnye lahaiii lauk yang kat tengah-tengah tu. Gulai daging salai. Aduhh sampai sekarang masih terasa-rasa lauk ni… Nyam nyamm~

 

 

P1010992

Heeee kire anak kepada sepupu ayah aku. So aku tak tahu apa pangkat aku dengan budak tecik ni. Baik budak ni orang pegang dia pon dia tak nangis-nangis. Herher..

 

 

cats1

What happened to us? Hahahaha semua suka camera ye nampaknye Smile with tongue out

 

 

P1011031

Kat luar sempat lagi bergambar. Haa barulah nampak tema tuqoise kami.. Hohooo..

 

 

cats2

Le ‘Gwangsoo’ in the familia. Harharharr…

 

 

P1011052

Tunang kepada Along Asha.. abang kepada pengantin. muehehee…

 

 

P1011066

And some of us tak terus balik selepas majlis resepsi selesai. Well.. lupa ambil gambar candy buffet dia yang ade banyak gila marshmallow dan Famous Amos cookies!!! Kitorang yang tak balik terus ni pergi ke Low Yatt dan aku pulak berkejar ke PJ untuk menghadiri event Sepetang Bersama Blogger 2013..

 

Nantikan entry seterusnya, aku cerita sikit pasal event Sepetang Bersama Blogger 2013 ye.. Best event nye. Ada pengisian dan bertemu dengan rakan-rakan blogger !

 

 

 

XOXO

20 comments :

Cik Nurul Siezuka said...

Suke sangat222222 ngan Baju Nisa..

Ernyassmien said...

bestnya! kejap ke sana kejap ke sini

Miss Sue said...

sama muka nisa ngan tasya.. kembar ! XD

Misz Yue said...

wahhh..cntik baju..huhu

MéuzAngelo™ XXIII said...

mne link ke blog koi? haha

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...

tahniah untuk perantin.. nisa looks gorgeous

Syafik Coklat said...

warna torkoshhh...hehe

DAYG ♥ said...

happy go lucky betei family nisa. hehe btw lawaaaa bajuu :)

faa.rosli said...

ohsemm wedding reception!

Mira Adzlia said...

hepy tgk org kwen yer..tgu turn nisa plak ni..hihi...cntik bju tu..i loike... :p

ada mokhtar said...

cantiknya peplum u dear :)

mc laa said...

comel baju peplumm !!

Ika Ika Faid said...

Cantik baju akk.waiting your next entry =)

Misz Mieza said...

Tinggi gila Gwangsoo Mesia tu.. Heheh.. Btw, suka sangat peplum Nisa & adik Nisa pakai tu.. Nice! ^^,

Aimy podzi said...

kak nisa .. boleh tak boleh tak ? view kan baju yang kak nisa pkai tu , cantik lr . nak ambil contoh // can ???

Nisa Kay said...

@Aimy podzi

dah review dahh..

kat mana nisa beli and harga sume nisa dah cerita kat sini

http://www.nisakay.com/2013/01/kurung-riana-peplum-layer-fishtail-from.html

Nisa Kay said...

@Misz Mieza

thank u so much :)

boleh tgk kat entry ni

http://www.nisakay.com/2013/01/kurung-riana-peplum-layer-fishtail-from.html

Aimy podzi said...

Tq kak nisa shantek :)

The Miss Era said...

anak sepupu ayah means dua pupu kpd kita la.. :D

Anonymous said...

dua pupu or second cousin la kirenye korang...