Tuesday, January 1, 2013

IMBASAN TAHUN 2012 – Bersama Nuffnang

 

Assalamualaikum…

 

Entry pertama imbasan tahun 2012 aku akan aku mulakan dengan mengimbas perjalan aku sebagai blogger dengan syarikat pengiklanan blog yang tak asing lagi di Malaysia iaitu NUFFNANG. Blog aku yang picisan ini tak akan ke mana jika tidak dengan sokongan padu rakan-rakan serta NUFFNANG.

 

Kerajinan aku update blog akhirnya membuatkan orang ramai ‘pandang’ jugaklah blog aku ni. Kesudian para pembaca singgah kat blog ni membuahkan trafik yang kemain mencanak dan NUFFNANG mula memberikan aku buffered earnings yang mana mendatangkan pendapatan kepada aku. Alhamdulillah!

 

Kemudian aku semakin aktif menyertai aktiviti dan events yang dianjurkan oleh NUFFNANG setelah tamat belajar pada November 2011. Jadi tahun 2012 memang aku fokus gila-gila kat blog aku. Aku update laa bagai nak rak. Memang pada 2012, entry aku kemain banyak kalau nak banding dengan tahun-tahun sebelumnya..

 

APRIL 20-22

Aku berpeluang bercuti dengan NUFFNANG woot woot !!! Pertama kali join percutian yang dianjurkan oleh NN adalah kerana menggantikan tempat blogger yang tak dapat hadir. Tapi NN tetap bagi peluang aku menikmati percutian yang best di Awana Kijal Terengganu. Turut serta beberapa rakan blogger yang happening!!

 

 

FEB 25

Yang ini pulak masa events dengan Secret Recipe. Tengoklah bukan calang-calang blogger yang turut serta. Jadi makan free dapat, jumpa rakan blogger yang happening pun dapat. Hehehe bestlah NUFFNANG ni banyak jenis events dia ada… Yang makan-makan pun best juga~

 

 

JUN 1 2012

GENTING THEME PARK!!! Masa ni kami ada movie dan lunch dengan kanak-kanak yang kurang bernasib baik. Lepas sesi tukar hadiah kami dapat free ticket untuk outdoor park! Heee best besttt!! Naik Space Shot dengan Yen Ling dan oppa Darren. Anne Cheah takmo naik! HAHA!!

 

 

MAC 2 2012

Dapat pula jemputan ke event LG PRADA CELCOM! Weee dapat jumpa blogger jelitawan, blogger femes, blogger selebriti Hanis Zalikha pun ada masa tu.. Amat rendah diri ku rasakan sebab semuanya blogger hebat. Masa ni aku takde rezeki menang handphone LG Prada.. Herher~

 

 

MAC 3 2012

Betul-betul keesokan harinya, aku join lagi event NUFFNANG iaitu Digi Fandroid Day. Syukur alhamdulilah masa tu aku menang Samsung Galaxy S2 !! Masa tu phone ni memang idaman akuuu dan aku memang merancang nak beli! Alhamdulillah menang pulok..

 

 

MAC 24

Ini pulak press conference untuk DiGi WWWow Awards ! Heee thank you NUFFNANG for the invitation… Kami siap join games buat parody Hak hak hak !!!

 

 

MEI 3

And ini masa kami bloggers dapat free ticket for outdoor theme park di Genting Highland!! Yeahhh Genting again with NUFFNANG !! Masa ni ramai geng blogger yang join, semuanya sporting! Yang dalam gambar ni Thara, bekas staf NN. Wuuuuu miss you Thara!

 

 

MEI 9-10 2012

Let’s go adventure bloggers!!! Thank you NUFFNANG sekali lagi, aku dapat join aktiviti lasak pulak! Diadakan di Awana Genting, memang best betul dapat main lari-lari, panjat bukit, masuk semak, jungle trekking! Best wooo. Lepak-lepak kat sungai dan bermesra dengan pacat euww! HAHA!!

 

 

MEI 19

NUFFNANG juga memilih aku untuk review produk kecantikan Mary Kay. Masa ni lah aku kenal produk MK dengan lebih dekat. Produk ni memang best!

 

 

MEI 21

And last but not least, one of the events yang aku pergi under NUFFNANG is press conference untul Samsung Galaxy Note Sparkle Project. Heee dapat dengar Yuna nyanyi live! Tapi tak dapat bergambar dengan beliau. Tapi takpe.. sebab event NUFFNANG sebelum ni pun aku dapat jumpa Yuna heee….

 

Baiklahhh sekian aktiviti-aktiviti dan events di bawah NUFFNANG yang aku dapat join sepanjang tahun 2012 ini. Ramai orang tanya macam mana nak dapat invitation ni semua? Well.. tak semua events yang kita akan dapat invitation macam tu aje.. Kena lah rajin update blog ye kawan-kawan. So bila blog ada trafik, kita participate pulak untuk events. InshaAllah kalau rajin berusaha lambat laun akan dapat juga…

 

Terima kasih tak terhingga kepada NUFFNANG kerana NN lah salah satu penyumbang kepada kemajuan dan perkembangan blog aku. NN jugak bagi aku peluang merasa pengalaman yang tak semua orang boleh rasa which is menjana pendapatan melalui blog. Pergi events yang dianjurkan NUFFNANG jugak meluaskan jaringan kenalan aku…

 

 

SEKIAN IMBASAN 2012 AKU BERSAMA NN.. THANK YOU NUFFNANG !!

18 comments :

Khalid Kyle said...

wah bestnyer.saya pernh dapat event nuffnang tapi mcm confuse. mcm mana nk tau that nuffnang serius ajak kiter yer coz im so new in this blogging thing. by just emailing? . last2 ignore je

Cinta hazanis said...

terbaik lah nisa kay.=)

Mohd Lokman Bin Ramli said...

banyaknya event nuffnang yang menarik.. teringin juga nak join tetapi tiada rezeki lagi.

Sharinginfoz said...

nisa memang aktif betul ngan nuff ya

Mysara Ab Rahman said...

wah..aktif nisa join mcm2 program..:)

Mysara Ab Rahman said...

wah..aktif nisa join mcm2 program ek..:)

_NisaFuzi_ said...

2012- the day i met you ! :D

Hanida Moss said...

This is truly inspiring.
Ajar akak ni boleh? ;)

syufaa said...

rajinnya pergi event. hope i can be so rajinnnnn like the otai2 blogger. hehehe. =)

Mieya Atiera said...

masih lagi tiada masa untuk join event nuffnang. ruginya alahaiiii

shat mashuri said...

xpenh lg join aktiviti nuffnang... hmmm

Faqihah Husni said...

untunglah akak ada orang nak baca blog akak.. blog adek ni orang jeling je. tengok pun tak nak. huhu.. Eh, nampak maghiaaa elena, cik epal dan yuyu zulaikha la!! moga akak terus aktif blogging ya!! ^^

Rahmad said...

wah besnya nisakay dpt join event2 NN yg menarik.. jeles dow..haha

Poi Blogger said...

wahaha,,, taniah,,, truskan! goodluck exam,,

Asyraf Arif said...

There is a lot of familiar and famous faces! Envy you nisa. haihhh

Ima Salsuzaima said...

salam nisa.bestnye ada masa nak pegi event....tak pernah lg join event nuff. smoga ada rezeki 1 hari nanti.hihi

Myra Jay said...

Wahhh memang rezeki dengan Nuffnang la Nisa ye.. :)

Tahniah dan moga akan terus cemerlang :D

Ain SSB said...

Woah bestnya jadi Nisa~ selamat tahun baru! :)