Wednesday, January 2, 2013

IMBASAN 2012 – Bersama MiG

 

Assalamualaikum…

 

Kalau hari tu aku dah share dengan korang pengalaman bersama Nuffnang sepanjang tahun 2012, kali ni aku nak share sikit pengalaman aku dengan MiG. Actually tahun ni banyak rezeki yang aku dapat, alhamdulillah.. Kalau korang telah mengikuti blog aku sepanjang tahun 2012, mesti korang perasan aku selalu dapat pergi pratonton dan bertemu artis-artis kan?

 

Kebanyakan majlis pratonton yang aku pergi semuanya bawah MiG. Banyak filem yang aku dapat tengok free dan tengok awal sebelum tayangan rasmi seluruh Malaysia.. Lepas tengok movie free, aku akan up entry review dan promosi filem pulak.. Haaa… Banyak jasa MiG ni.. dengan tawaran yang tak putus-putus, di majlis pratonton macam ni lah aku mengenali lebih ramai orang dan pintu rezeki semakin luas, SYUKUR !!

 

Mulanya aku ni mengikut member blogger yang dapat invitation ke majlis pratonton.. Lepas beberapa kali ikut beliau, aku didorong oleh member blogger terbabit untuk approach sendiri pihak MiG. Bukan senang oii.. masa tu Ard staff MiG tuu taknok layan pon aii. (Ehh mati aku kalau Ard baca ni miahaha!! ) Tapi lama kelamaan, akhirnya aku dapat jugak my own invitation.. hikhik..

 

pratonton 4

Masa ni pratonton filem ape ehh? Aku pun dah lupe.. Member-member aku pun ade hiksss… Classmate aku si Lela rajin gak datang pratonton sebab dia rajin join contest kat page MiG haaaa. Aku ingat lagi masa ni Wawa Zainal tak berapa nak femes lagi.. Tapi aku bergambor dengan dia sebab dia lawa. HAKHAK!!

 

 

pratonton 1

Ni masa pratonton filem Sumpahan Kum Kum. SERAM SIOTTTT!! Aku dah terjerit dahhh. Mengong memang segan giler lepas keluar panggung. Dan masa ni memang ramai jugak member-member blogger yang datang majlis pratonton ni. Meriahhh sangat sangat!!

 

 

pratonton 6

Pratonton filem 7 PETALA CINTA… Filem lakonan Diana Amir, dan kalau tak silap aku masa ni lah dia kata hati dia mula terbuka nak berhijab. Haaa masa shooting filem ni lah kot? Ehh ke aku silap? Heee….

 

 

pratonton 5

Di majlis-majlis pratonton jugaklah aku selalu jumpa my lovely kak yong YANA SAMSUDIN. Hikss minat sangat dengan dia, sebab dia comel, dia friendly sangattt!!! I am your superfriend YANA!! Dan thanks kat MiG sebab bagi peluang join pratonton..

 

 

IMG_3759

This is one of my favorite movie lakonan Yana Samsudin. Filem ni sangat berbeza dari yang lain. Dont know why i like this movie very much! Masa dalam filem ni Yana sangat sangat cantik dan elegan gituuu. Ala tapi dalam filem lain pun dia lawa jugok.. Hikss!

 

 

P1016142

Last but not least, aku dijemput ke majlis Iftar MiG yang diadakan di Wisma Metrowealth lah. Heee masa ni best sangat sangat sebab dapat jumpa ramai artis, and one of them is Nora Danish yang cantikkk sangattt!!! Heeee… Makanan pon sedap-sedap nyum nyum!

 

Haaa ni je lah gambar yang aku jumpe. Ada banyak lagi aku rasa tapi ni je lah yang mampu dikongsi.. Maklumlah folder gambar dah bersepah-sepahhh!! Tak tahu macam mana nak organize huuu!!

 

Apa-apa pun zillion thanks to MiG for the wonderful opportunities and times! Banyak pengalaman baru yang aku dapat dari events MiG. Aku jugak develop skill in writing movie review. Ye lah dulu aku ni tak pandai nak review filem bagai.. dengan tunjuk ajar dari member blogger, aku jugak buat rujukan kat blog-blog hebat macam SENSASI SELEBRITI… dan tak lupa kepada peluang-peluang yang MiG telah berikan!

 

 

PSSTTTT !!! Filem terbaru lakonan Yana Samsudin, Fizo Omar dan Fezrul Khan akan mula ditayangkan di seluruh Malaysia bermula esok!!! Jom ramai-ramai tengokkk!!

 

 

Thank you so much MiG !! You guys are part of my wonderful 2012 ♥ ♥

12 comments :

Faqihah Husni said...

Untunglah femes!!! T_T

abang ensem said...

Jom kita tengok Minyak Dagu tu sesama..

Pupel Liyana2 said...

saya pon ada dalam pratonton sumpahan kumkum, 3 temujanji dan banyak lagi. cuma tak berkeyakinan nak tegur hahaha

Miss A said...

wowieee, bestnyaa! nak tengok movie! tension dengan exam. lol

Nisa Kay said...

@Faqihah Husni

mane ade femes :")

Nisa Kay said...

@abang ensem

hahaha jommmm
abg ensem belanja la eh? ahhaha

Nisa Kay said...

@Pupel Liyana2

heheh lain kali bila jumpe tu tegur aje ye :)

Mysara Ab Rahman said...

klu follow blog nisa spnjg 2012, memang u sgt aktif thun tu...:)

Dkna Abza said...

wah... pasni mesti byk lg pratonton yg nisa bakal hadir tahun 2013 :)

Rahmad said...

untunglah jumpa retiss..hehe

Hanida Moss said...

Nak jumpe Wawa Zainal. Cantikkkk.

Hanani said...

aloo, tak ajak huhuhu. nak join juga :D Hehehe.