Wednesday, February 29, 2012

Lebih serius.

 

Assalamualaikum…

 

Entry kali ni lebih serius, lebih serius dari entry-entry yang sebelum ini barangkali? Perlukah aku menekankan perkataan serius itu dalam entry ini? Sejauh mana keseriusan entry ini seperti yang aku taip tadi? Ahhh serius, ini bukan blog serius! Ehhhh…

 

Picture2824

Baiklah.. selamat pagi semua! Ohhh aku taip selamat pagi sebab gambar ni aku ambil pagi-pagi tadi, masa aku baru sampai di PAPER+TOAST. Tahukah anda aku datang straight dari Pahang?? Ye, negeri Pahang, daerah Temerloh.

 

Meeting sepatutnya bermula pukul 10.00 pagi, so aku decide nak naik bas pukul 8.00 pagi. Tapi dapat bas pukul 7.30 pagi, so aku tibai je lah. Apa lagi dengan muka dah siap mekap aku bantai tidor dalam bas. Sampai di Stesen Pekeliling, aku terus naik monorail ke Raja Chulan. Cuma perlu melintas jalan ke sini.

 

Hari ni meeting Amanz Network, maka sepatutnya semua adalah, tapi Husna, another intern of Amanz takde pulak. Wuuu baru ingat nak menggila depan webcam dengan dia.. Wuwuuu… So yang sertai meeting hari ini ialah Tekong, Aman dan juga Obefiend.

 

Setelah meeting selesai, aku sedar yang aku harus lebih serius dalam kerja sebab tak lama lagi aku akan menguruskan satu website baru oleh Amanz Network bersama-sama dengan Husna..

 

 

Picture2821

Dan hari ni yeayy dapat Starbucks’ card! Macam Touch n Go punye kad jugak lah kot.. Kita topup kad ni, nanti bila nak beli air ke kat starbucks just hulur kad ni. Contohnye, dalam kad ni ada RM20, korang beli air harga RM10, so dia akan tolak dari nilai dalam kad tu je. Lepas tu kalau dah takde nilai dalam kad tu just topup kat kaunter Starbucks.

 

Alhamdulillah.. sesungguhnya Allah menyayangi hamba-hambaNYA… Telah aku diselamatkanNYA dari perkara yang mungkin membawa aku lebih jauh dari jalan yang lurus. Segala yang berlaku ada hikmahnya, dan dalam masa yang singkat aku telah dapat melihat hikmah yang dimaksudkan itu.

 

Kalau aku still tak bersyukur dengan apa aku ada sekarang memang tak layaklah aku menerima semua ni. Sangat-sangat bersyukur ya Allah sebab aku dapat peluang yang tak semua orang dapat. Terima kasih atas nikmat yang tidak terhingga ini… Tak perlu nak buat semua orang melihat atau mengetahui segalanya…

 

 

 

Sign PNG NisaKay


Read More»

VIDEO : Rahsia Hati oleh Norish Karman

 

Assalamualaikum…

 

Dah lama nak share video nyanyian Norish Karman ni. Bertuahnya diri ni bila berpeluang bertemu dengan Norish Karman (NK) semasa sesi an evening with NK kat House Restaurant, G Tower, Kuala Lumpur. NK juga menyanyikan dua buah single nya secara live. Dan salah satunya ialah Rahsia Hati ciptaan Julfekar. Enjoy.

 

 

Diharap semua memberi sokongan padu kepada pelakon dan juga model ini untuk memulakan karier nyanyian beliau. Sebenarnya dah lama Norish Karman nak memulakan karier yang menumpukan nyanyian, tetapi belum ada kesempatan. Jadi kini beliau dah dapat peluang nak releasekan albumnya pada masa akan datang.

 

 

 

Sign PNG NisaKay


Read More»

Tuesday, February 28, 2012

Hari untuk makan, makan dan makan…

 

Assalamualaikum…

 

Hari yang sungguh membahagiakan ini terjadi Khamis minggu lepas. Hari tu aku pergi ke kampus untk ambil transkrip yang dah siap di proses dengan kawan-kawan yang turut sama buat transkrip. Lepas ambil transkrip kitorang ramai-ramai lunch kat Restoran Mega Sup Utara, Wisma MAIS Shah Alam.

 

Lepas lunch, kitorang ke cyber café, nak settle masalah permohonan UPU aku, memandangkan masalah permohonan tu tak tahu dah macam mana nak settle, aku decide nak beli nombor pin UPU yang baru, tapi rasa macam kena tipu sebab dia bagi nombor ID yang sama, tapi aku kena bayar lagi.

 

Lepas tu aku blah je lah, kawan aku Lela ajak pulak singgah Tutti Frutti sebab dia teringin nak makan. Mulanya aku taknak beli sebab masih kenyang. Iejam pun mulanya taknak beli sebab dia sakit gigi, takut ngilu pulak. Lepas tu tengok Lela dengan Ika beli Tutti Frutti, aku dengan Iejam pun join sekali lepak makan frozen yoghurt kat situ.

 

 

P2230994

Hello, meet my classmate, Ika. Lepas makan Tutti Frutti boleh pulak dia cadangkan pergi IKEA makan meatball pulak memandangkan masing-masing free hari tu. Iejam pulak taknak terus balik Gombak sebab dia taknak stuck dalam jammed waktu maghrib nanti.

 

 

P2231008

Maka, persetujuan telah dicapai dan kami pun gerak ke IKEA. Heehehe here we are! They are my classmates, (dari kanan) Ika, Iejam dan Lela. Errr minah spek mata pakai pashmina tu tuan blog ni ye, tak payah diperkenalkan ye…

 

 

P2231016

Menu wajib, nyum nyum nyum.. Aku pun agak impressed dengan diri sendiri sebab masih mampu menyumbat 5 biji meatball walaupun perut masih kenyang makan mihun sup daging untuk lunch dan makan Tutti Frutti sebelum bertolak ke IKEA.

 

 

P2231026

Dah muak makan meatball kot, Iejam decide nak order sandwich besarrr nih dan a slice of cake. Kek tu baru first time aku rasa, so not bad lah kot. Aku tak suka kek berkacang-kacang nih. Huhuhuuu antara kitorang 4 orang Lela je lah kot tak makan sebab dia kenyang lagi.

 

 

P2231058

Dah puas berborak kat IKEA, bosan pulak duduk lama-lama kat situ… Kitorang turun ke Ikano and then jalan-jalan sikit, aku beli mekap kat Elianto.. Lepas tu gerak masuk The Curve pulak. Ohhh kalau masuk toilet nampak cermin besar memang tak sah lah kalau tak posing maut dulu ye tak???

 

 

P2231066

Kesian Iejam tunggu kitorang. Bosan lagi, kitorang decide nak tengok wayang. Nasib baik movie This Means War ada!! Hehee maka kami beli tiket wayang, lepas tu lepak lagi sementara menunggu waktu tayangan jam 8.30 malam.

 

 

P2231074

And… yeah, makan lagi woot woot!! Ika laa.. ape entah mimpi dia nak beli ais krim Lecka Lecka pulok dahh… Aku dah surrender, tak larat aku nak beli ais krim walaupun aku teringin jugak nak beli. Lagipun dah lama tak makan ais krim Lecka Lecka. Tapi Ika je yang beli ais krim.

 

 

P2231081

Okay, lepas lepak kat Lecka Lecka, kitorang beralih ke kiosk sebelah, Hot & Roll. Kali ni Lela dengan Ika beli pulak roll. Aku dengan Iejam tak beli apa-apa. Malas nak menyumbat dah, kang cepat mengantuk. Lagipun aku tak minat Hot & Roll. Dalam gambar di atas ni cuma gambar posing dengan roll tu. Herherherr…

 

 

P2231090

Okayyy masa untuk bergambar sebelum masuk dewan tayangan. Aku dah baca banyak review pasal movie This Means War. Ramai kata best!! Kawan-kawan aku pun excited nak tengok. Hehehe masa nak masuk panggung aku just beli air sebab haus.

 

Okay lepas tengok movie tu aku sangat sangat sangat puas hati sebab movie tu memang superb!! Memang kelakar gilaaaa!! Bayangkan dua orang yang berkawan baik boleh berperang sesama sendiri sebab berebutkan perempuan!! Last sekali, perempuan tu pilih… haa siapa belum tengok boleh tengok movie This Means War ye!

 

 

P2241092

Gambar kat atas ni barang-barang mekap yang aku beli kat Elianto.. Mulanya aku nak beli lip gloss je, lepas tu nampak blusher teringat lak aku nak beli. Lepas tu kena pengaruh dengan akak sales girl untuk beli dua eyeshadow supaya cukupkan belian RM60, maka aku pun dapatkan gel wash tu dengan PERCUMA.

 

Balik rumah tu memang aku terbongkang kat katil sebab perut sangat-sangat kenyang dan mata pun dah mengantuk! Memang seharian keluar bergembira dengan kawan-kawan. Ye lah.. urusan transkrip pun dah settle, so lepas ni mesti dah jarang jumpa…

 

Ohhh thank you so much classmates! Aku taknak panggil korang ex-classmates sebab kita dah tamat belajar, aku tetap nak panggil CLASSMATES okay! Thank you so much Iejam, Ika and Lela, I had so much fun with you guys. Muah muah!! See you guys soon, take care.

 

 

Sign PNG NisaKay


Read More»

Sunday, February 26, 2012

Jom ramai-ramai terjah mereka…

 

Assalamualaikum…

 

Wah wahh dah lama aku tak promote blog-blog lain.. Kali ni aku nak promote lagi, khas untuk blogger-blogger baik hati yang pernah mention aku dalam blog mereka. Terharu aku tau.. Maklumlah blog aku tak seberapa dan hanya picisan kalau nak dibandingkan dengan blog-blog lain yang sukses dan ramai pembaca…

 

So, kepada blogger di bawah, sebagai tanda terima kasih aku nak promote blog korang kat sini ye.. Tapi maaflah, blog tak seberapa aku ni punya trafik yang tak seberapa jugak.. Kepada yang membaca jom ramai-ramai bagi sokongan kepada blogger di bawah dan lawati blog mereka…!!!

 

outing 221

my new banner

 

Capture

 

22

 

header myza

 

Okay apa lagi jom ramai-ramai lawat blog mereka sekarang jugak! Kita naikkan trafik dorang hari ini okay… Kepada blogger-blogger di atas,  terima kasih sekali lagi. Sungguh baik hati kalian sudi mention nama aku atau nama blog ni dalam blog kalian. Muah muah…

 

 

Sign PNG NisaKay


Read More»

Love to dress up and keep up to date with fashion? SHARE YOUR LOOK now!!

 

Assalamualaikum..

 

Wah wahhh kemain tau tajuk english. Haaa tu lah pentingnya English education (tangan ala Usop Wilcha dahhh..) Ehh lari topik pulak.. Jom jom mari rapatkan muka kat skrin baca entry aku elok-elok dari atas sampai bawah okay! Entry dituju khas untuk lelaki dan perempuan yang suka berfesyen, suka bergaya, suka ambil gambar!

 

Pernah dengar pasal website SHARE YOUR LOOK tak?? Kalau tak pernah dengan jom lah kita dengar-dengarkan. Ehh meh lah baca entry aku lah. Semudah dan seringkas namanya, website SHARE YOUR LOOK ni lebih kurang macam website LookBook, tempat korang nak share gambar korang tengah dress up tuu.

 

 

 

(1) Mula-mula bukak lah URL http://shareyourlook.net/ ni. Muka depan laman web ni simple aje. Takde pening kepala tengoknye. Tengok gambar di bawah. Okay kat situ korang boleh pilih nak Sign in with Twitter atau pun Sign in with Facebook.

Mudah okayh! Tak payah nak daftar account banyak-banyak. Okay, aku register SHARE YOUR LOOK ni hari tu aku guna Sign in with Facebook.

share1

 

 

 

(2) Bila dah pilih Sign in with Facebook tu, dia akan keluar paparan macam dalam gambar di bawah. Okay lepas tu klik butang Go to App tuh.

share2

 

 

 

(3) Lepas tu just allow lah fungsi Post to Facebook ni. Bukan apa pun, kire macam kalau korang post gambar kat website SHARE YOUR LOOK ni, dia akan keluar update kat facebook kita lah kot.

share3

Okay actually aku ada terlupa nak print screen satu step tadi. Lepas step ni, dia akan keluar paparan yang akaun SHARE YOUR LOOK korang dah pun siap didaftarkan melalui Facebook. Nama dengan profile picture akan keluar sama macam akaun Facebook punya.

 

 

 

(4) Lepas tu dia akan keluar senarai orang yang ada akaun dengan SHARE YOUR LOOK  ni. Korang pilih lah nak view sesiapa. Sebagai contoh dalam gambar kat bawah, aku tengah view akaun SHARE YOUR LOOK milik Akmal Hilmi. Kalau korang ada minat gaya / style sesiapa, korang boleh follow akaun SHARE YOUR LOOK beliau.

share5

 

 

 

(5) Heee dibawah merupakan akaun SHARE YOUR LOOK  aku. Hik hik hikkk.. Malunye makk.. Aku bukan fashionista, aku selekehnistas aje. Ade hati nak share my look?? Kihkihkih…

 

Okay untuk upload gambar korang klik kat DASHBORARD, lepas tu boleh Create Album (sebelah kanan dekat dropdown menu Select Album tu) dan upload gambar korang. Lepas tu sebelum klik Submit jangan lupa letak caption best-best untuk gambar anda.

share6

 

 

 

(6) Okay ini paparan HOME korang.

share7

  • Yang nombor 1 tu menunjukkan siapa yang follow akaun SHARE YOUR LOOK korang.
  • Yang nombor 2 pulak siapa yang kau follow.
  • Nombor 3 menunjukkan cadangan (suggestion) akaun SHARE YOUR LOOK untuk korang follow.
  • Nombor 4 menunjukkan tag untuk brands. Contohnya kalau baju korang tu ada yang brand Cotton On, korang letak tag #COTTONON kat caption gambar korang.
  • Nombor 5 tu ruangan komen. Macam fungsi Facebook, korang komen then tekan Enter untuk hantar komen.

 

 

Okayyyy aku rasa aku dah explain panjang lebar pasal website SHARE YOUR LOOK ni. Bagi korang korang yang suka bergaya, berfesyen, atau fesyen ikut suka hati sendiri pun boleh, ambil gambar outfit anda dan upload di website SHARE YOUR LOOK sekarang!!!

 

Ingat, website ini untuk SHARE YOUR LOOK  ye, bukan untuk upload gambar-gambar percutian, jalan-jalan cari pakwe.. dan sewaktu dengannya. Apa lagi tunggu, SHARE YOUR LOOK sekarangggg!!!

 

 

Sign PNG NisaKay


Read More»

Saturday, February 25, 2012

[VIDEO] Yana Samsudin di majlis pratonton Adnan Sempit 2

 

Assalamualaikum…

 

Entry ini aku update awal-awal pagi, di kala subuh sebab aku tak boleh tidur. Aku tak boleh tidur sebab hati aku PANAS. Huuu panas dalam tak payah cerita lah kan. Karang meletus gunung berapi pertama malaya! Huuu malas nak cerita, meh sini mari rapat mari dekat, ada video khas untuk pembaca blog ini..

 

 

Kepada YANA SAMSUDIN yang sweet sangat sangat, thank you very much for the video!! Dan kalian semua jangan lupa untuk mengundi Yana untuk ABP-BH ye!! Jangan lupa jugak bawak kawan-kawan dan sedara mara semualah pergi tengok filem Adnan Sempit 2 di pawagam berhampiran!! Muah muah!!!

 

 

CLICK HERE !!! Gambar sekitar majlis pratonton filem Adnan Sempit 2

CLICK HERE!!! Review filem Adnan Sempit 2

 

 

 

Sign PNG NisaKay


Read More»

Friday, February 24, 2012

[EVENT] Semua dijemput hadir ke acara Pekan Frinjan hari ini!

 

Assalamualaikum semua..

 

Korang buat apa petang Jumaat macam ni?? Aku macam biasa akan duduk rumah, translate skrip untuk weekly task aku dari Amanz Media. Lepas tu makan.. lepas tu makan lagi.. makan lagi.. ehhh!! Banyak sangat pulak makan. Badan aku tak naik-naik jugak! Grrr!!!

 

Kepada yang duduk area Shah Alam, Klang, Subang atau mana-mana kawasan berhampiran jomlah kita sama-sama turun padang memeriahkan acara Pekan Frinjan yang kini diadakan setiap bulan!!

 

Poster A4 Pekan Frinjan 27

Pekan Frinjan adalah acara bulanan yang mempersatukan muzik, puisi, teater, fesyen, aktivisme, buku dan macam-macam. Edisi yang ke 27 akan berlangsung di Kompleks Belia & Kebudayaan Selangor pada hari jumaat, 24 Februari.

 

TEMPAT
Kompleks Belia & Kebudayaan Selangor di Seksyen 7 Shah Alam (depan UNISEL dan bersebelahan Taman Tasik Seksyen 7)


TARIKH
24 Februari 2012, Jumaat


MASA
8 malam (bazar bermula jam 5 petang)

 

BARISAN PENGKARYA
Najwa Latif
Malaysia Ukulele Group (MUG)
Zip Zieller
Skinbasher
Syamkamarul
Iamneeta
Promo Malaysia Ukulele Day 17 Mac 2012

 

Baucar buku RM200 boleh digunakan di booth Distro Buku, Selut Press, Gerakbudaya & Lejen Press! Juga pelbagai buku-buku baru dari penerbit kecil dan besar boleh diperolehi di sini. Tidak lupa untuk untuk yang suka berfesyen dan membeli belah apa saja, puluhan gerai menanti :)

 

 

Lebih banyak informasi korang boleh rujuk di sini :

BLOG : http://frinjan.blogspot.com/

FACEBOOK : http://www.fb.com/frinjan

TWITTER :  http://www.twitter.com/frinjan

 

 

 

Sign PNG NisaKay


Read More»

[GAMBAR] Sekitar majlis pra tonton filem Adnan Sempit 2

 

Assalamualaikum semua…

 

Selamat tengahari dan selamat hari Jumaat penghulu segala hari buat semua yang membaca.. Entry ni tak dapat aku publish semalam sebab kepenatan yang teramat sebab seharian keluar dengan rakan-rakan tercinta. Pergghh apesal ayatku skema yang teramat pulak nih???

 

Jangan lupa baca review aku untuk filem Adnan Sempit 2 DI SINI. Okay back to the topic, seperti tajuknya macam biasa akan ku kongsi gambar-gambar yang sempat aku ambil selepas menonton filem Adnan Sempit 2 di TGV Sunway Pyramid 21 Februari yang lepas. Maaflah gambar tak banyak..

 

P2210864

Awww dua budak yang masuk air + masuk angin, Syuhada dan Dija. Kihkihkih.. Sangat fun hang out dengan mereka sebab mereka funny ya amat! Sakit perut aku sebab satu malam bergelak ketawa masa tengok movie + masa borak dengan dorang.

 

 

P2210872

Haruslah bergambar dengan Mejar David Teo, boss Metrowealth kan.. Kot kot laa lepas ni dia duk tengok muka aku je pergi pra tonton, pastu dia offer berlakon kee… Muahaha!! Angan-angan tinggi melangit derrr!!!

 

 

P2210867

Sebahagian ahli fan club Yana Samsudin iaitu YANA SUPER FRIENDS bergambar dengan Mejar David Teo.

 

 

P2210883

Kalau filem Shaheizy Sam, tak sah lah kalau die hard fan dia ni tak datang. Kihkihkih.. Siapa lagi kalau bukan Cik Epal yang datang dengan encik boipren nya ituuu. Malam tu ramai benor pakai spek mata besorr yang macam kitorang pakai neh…

 

 

P2210886

Spotted!! Bloggers yang turut hadir ke majlis pra tonton Adnan Sempit 2 ialah MadamMondoq, Siezuka dan her friend Miss Iera. Yang si kecik tu Danish lah kot nama dia. Hikhik.. dia tu anak MadamMondoq, memang selamber je aku pakaikan dia dengan spek mata besor aku tu. Nasib tak nangis, siap buat peace lagii. Hikhik..

 

 

P2210934

David Teo dan Yana Samsudin sedang merakam video untuk promosikan t-shirt filem Adnan Sempit 2 yang takde jual kat luar punyeee! Kalau nak pergi like page David Teo dan juga MiG Online. Kot kot laa ada contest lagi untuk memenangi tshirt eksklusif tuu???

 

 

P2210943

Haruslah LOVE!! Haruslah ada gambor dengan cik Yana Samsudin kesayangan kite itewww. Hikhikhik.. Macam biasa, Yana Samsudin sangat ler friendly bila bertemu peminat nye. I like like!!

 

 

P2210978

Ohhh girlssss jangan jeles sangat okayh? Abam Shaheizy pon mesra alam.. eh ehh mesra dengan peminatnyeww hikhik… Walaupun diserbu oleh peminat-peminat beliau tetap senyum dan layan aje walaupun dia kena rushing pergi tempat lain.

 

 

P2210982

Last but not least gambar dengan heroin filem Adnan Sempit 2 iaitu Intan Ladyana harus lah ada kan.. Turut bergambar sama ialah Mejar David Teo. Fuhhh Intan ni memang lawa derr.. Putih melepak gituuu. Jeles seyh! Huhuhuu… Dan aku baru perasan this is the ONLY picture yang menampakkan seluruh outfit yang aku pakai malam tu. Hooo???

 

Okayy… itu sahaja untuk kali ini. Kalau aku up semua gambor kat dalam blog ni mau nya stuck 40 jam untuk loading sahaja. Hikhik… Okaylah sekali lagi nak berterima kasih kepada Yana Samsudin fan club iaitu YANA SUPER FRIENDS (YSF) kerana sudi jemput aku untuk majlis pra tonton ni. Dan terima kasih kepada MiG untuk peluang ini.

 

 

Like fan page : Saya Suka Menaip for more pictures of the event!!

 

 

Sign PNG NisaKay


Read More»

Thursday, February 23, 2012

Menitis air mata menonton Adnan Sempit 2????

 

Assalamualaikum…

 

Tajuk entry mungkin mengejutkan semua yang membaca. Di kala orang lain duk memuji-muji filem ini, di kala orang lain review baikkk punya filem ini. Aku ada satu ekspresi yang aku nak kongsikan di sini. Menonton Adnan Sempit 2 buat aku menitiskan air mata!

 

Apakah jelik sangat filem sekuel araham Ismail Bob Hashim ni? Apakah yang tak best sampai menitis air mata tu??? Haaa BACA SAMPAI HABIS!!!!

 

adnan sempit 2

 

SINOPSIS (mengikut pemahaman aku) :

Adnan (lakonan Shaheizy Sam) yang dulunya mat rempit dan Nadia (lakonan Intan Ladyana) anak kepada Dato Isnin kini menjalinkan hubungan cinta. Mereka berdua sangat loving together dan merancang untuk berkahwin. Dato Isnin menyatakan bahawa beliau akan menerima Adnan sebagai menantu sekiranya Adnan bersetuju untuk merubah penampilan dan menjadi orang berkorporat.

 

Kerana cintanya kepada Nadia, Adnan bersetuju dan melakukan pelbagai usaha untuk diterima sebagai menantu seperti merubah penampilan, belajar Bahasa Inggeris dan belajar memandu kereta. Nadia cuba mendapatkan nasihat daripada Wawa (lakonan Yana Samsudin) tetapi pada masa yang sama Wawa turut mengalami masalah dengan Bobby (lakonan Along Cham).

 

Kemunculan Fendi (lakonan Syuk Raja Lawak) sepupu kepada Nadia disangka untuk membantu Nadia dalam persediaan menjadi isteri tetapi siapa sangka kerana Fendi, Nadia menjadi sangsi dengan kejantanan Adnan. Apakah Adnan masih punya peluang untuk membuktikan bahawa dia bukanlah seperti yang disangka? Apakah agenda sebenar Dato Isnin dan Fendi???

 

 

P2210969

Gelagat sebahagian pelakon Adnan Sempit 2 dan peminat ketika malam pra tonton di TGV Sunway Pyramid 21 Feb 2012.

 

 

REVIEW / PENDAPAT PERIBADI :

Menitis air mata aku tengok filem ni!! Huuu kenapa menitis air mata pulak? Bukan best ke filem ni? Haaa disebabkan filem ni kelakar tak hengat lah aku gelak sakan sampai menitis air mata!!! Haaa jangan mengamuk ye semua.. Semuanya gimik semata-mata. Kihkihkih~

 

Pengarah filem ini, Ismail Bob Hashim berpendapat yang beliau masih perlu mengekalkan sebahagian besar elemen dan konsep asas dari filem Adnan Sempit yang terdahulu. Beliau tidak mahu melakukan perubahan yang terlalu ketara. Bagi aku tugasnya agak berjaya jika ingin memperkatakan mengenai pengekalan konsep asas kerana tidak banyak perubahan yang aku lihat.

 

Yang penting elemen humor itu mengisi filem ini sepanjang ia ditayangkan dan membuat para penonton melekat di dalam panggung. Kalau rasa nak pergi toilet tu, agaknya sanggup tahan dulu sebab taknak tertinggal satu babak pun filem Adnan Sempit 2 ni! Pada pandangan aku, elemen humor itu banyak diterapkan di dalam dialog, seperti penggunaan Bahasa Inggeris yang tidak tepat oleh watak Adnan, Bobby dan Ismad.

 

Namun pun begitu babak kejar-mengejar antara Adnan dan Bobby dirasakan terlalu lama dan semakin lama semakin kabur motif sebenar babak itu. Aku juga menjangkakan tagline baru akan diperkenalkan dan bakal disebut-sebut ramai tetapi semuanya kelihatan sangat sama dengan filem pertama. Tetapi nampaknya seperti itulah tujuan filem ini dibuat, untuk tidak melakukan perubahan drastik.

 

adnan dan nadia

Untuk filem yang serius kelakar sampai menitis air mata ni, aku bagi 4.5/5 bintang ye? Apa lagi pergi ramai-ramai tengok filem ni kat pawagam bermula 23 Februari 2012 !!!

 

 

Sign PNG NisaKay


Read More»

Wednesday, February 22, 2012

An Evening with Norish Karman

 

Assalamualaikum…

 

Heee baru ni lah ada masa nak update pasal event kecil-kecilan yang dianjurkan pihak Norish Karman untuk para blogger. Maaflah ye banyak sangat benda nak update sampai boleh pulak tertangguh entry yang ini…

 

Norish Karman, pelakon popular menerusi drama Spa Q, kini ingin memulakan karier sebagai seorang penyanyi selepas berjaya dalam bidang modelling dan lakonan. Satu sesi bersama para blogger telah diadakan bagi memperkenalkan dua single terbaru beliau iaitu Rahsia Hati dan Kasihku Selamanya.

 

P2120265

Norish yang tampil ringkas dengan cardigan oren dan long skirt berwarna hijau pucuk pisang. Awww I like this color combination! Boleh try this color combination lepas ni ye!

 

 

P2120274

Sebahagian blogger yang hadir ke majlis An Evening with Norish Karman sibuk merakam aksi NK menyanyi di pentas. Majlis berlangsung di House Restaurant, G Tower, Jalan Tun Razak Kuala Lumpur.

 

 

P2120301

Sesi soal jawab antara blogger dan NK berkenaan dengan karier nyanyiannya yang baru sahaja bermula. Masa ni banyak soalan panas keluar tettt. Hahaha.. menurut NK, ada lagu-lagu yang dikarangnya sendiri dan orang sekeliling beliau adalah sumber inspirasi.

 

 

P2120332

P2120337

Makan time!!! Pembuka selera yang dihidangkan berupa makanan ala western, turut disajikan dengan popia dan chicken wing. Kemudian sup ekor masakan NK sendiri dihidangkan. Pergghh masak pun pandai! Sup ekor yang mantop!!

 

 

P2120354

Semasa para bloggers sedang enak menjamu selera, bloggers dihiburkan dengan nyanyian Norish Karman yang membawakan lagu Someone Like You (Adele) dan Dia (Sheila Majid). Untunglah blogger Andyhowtt dapat berkaraoke dengan NK nyanyi lagu Dua Insan pewittt.

 

 

P2120334

P2120357

Antara blogger yang hadir pada hari itu. SPOTTED : Kak Ina KL, Syafiq Rosli, Qarl Haiqal, AdamEben, Bro Framestone, Andyhowtt. Mana yang aku tak sebut tu bagitahulah ye. Boleh aku back link korang.

 

Apa-apa pun, kami di www.nisakay.com mengucapkan selamat berjaya kepada Norish Karman dalam memulakan perjalanan karier beliau sebagai seorang penyanyi pula lepas ni. Jom sama-sama kita sokong artis Malaysia. Jujurnya aku suka selebriti yang serba boleh. Mengacara, berlakon, modelling dan menyanyi semua ada. Memanglah takde manusia yang sempurna kan.. Tapi bakat yang ada boleh diasah lagi :)

 

 

TEMUI NORISH KARMAN PADA 25 & 26 FEBRUARI 2012 DI JOM HEBOH MELAKA.

 

 

P2120329

P/S : Like fan page Saya Suka Menaip for more pictures of the event.

 

 

Sign PNG NisaKay


Read More»

Copyright © Nisa Kay