Tuesday, January 31, 2012

Vintage bag

 

Assalamualaikum semua…

 

This is a quick entry ye. Sangat busy. Tak sempat balik Shah Alam lagi nak pos hdiah pemenang-pemenang giveaway dan juga pos barang customer. Haihhhh. Tapi takpe hari ni balik Shah Alam yeayyy… So jom tengok apakah isi entry kali ini…

 

IMG_1364

Semalam aku menghadiri Gala Nite filem Azura 2012 lakonan Neelofa dan Shahz Jaszle. Thank you Twitterjaya for the tix! Ohhh nak bagitahu I love that blue vintage bag!!!! Korang kena dapatkan ye!!

 

 

IMG_1366

Gambar lebih dekat. Sangat suka suka suka. Nak lagi dekat kena beli lah. Kekekeee…. Nak tahu aku beli kat mana???

 

header1

ZEEZ COLLECTION! Kalau nak pergi ke page ZeeZ Collection ni sila klik banner di atas ye. Cepat ramai-ramai rembat!!! Okaylah nak bersiap untuk ke pra tonton filem Chantek by Pierre Andre pulak..

 

 

 

Sign PNG NisaKay

Monday, January 30, 2012

Sekitar Red Carpet Anugerah PPMH 2011/12, Karnival Karangkraf

 

Assalamualaikum…

 

Semalam aku dah update pasal Karnival Karangkraf, lepas tu aku update pasal kisah Yana SuperFriends (fan club Yana Samsudin). Hari ni nak update pasal sekitar red carpet Anugerah Pilihan Pembaca Media Hiburan (PPMH). Tapi ada juga selit sikit gambar di sekitar post party.

 

IMG_1038

FAOUZIAH GOUS.

 

 

IMG_1041

ALIFF AZIZ. Hensem. Hahaa…..

 

 

IMG_1076

FAZURA. Always gojes!!!

 

 

IMG_1153

Hot mama DYNAS MOKHTAR. Tetap cantik!!

 

 

IMG_1167

DATUK SITI NURHALIZA.

 

 

IMG_1193

Thank you so much Karangkraf for the VIP/Media pass.

 

 

IMG_1206

At the post party of KONSERT & ANUGERAH PPMH 2011/12.

 

 

IMG_1210

AARON AZIZ and me. Awww we look good together aren’t we??? HAHAHA!!!

 

 

IMG_1214

Eh ehh KAMAL ADLI macam dah kurus sikit aje?

 

 

IMG_0088

SHAHEIZY SAM yang sangat friendly. Huahuahuaa.. sempat berbual-bual. Heee aku je yang tak reti hargai peluang. Ade ke aku ni malu-malu. Hikhik~

 

 

Okay sekian entry kali ni. Sorry le tak banyak benda yang aku taip dalam entry ni, banyak gambar aje. Tapi kalau nak banyak lagi gambar silalah terjah fanpage Saya Suka Menaip KLIK SINI KLIK SINI !!! Okay bye semua…

 

 

Sign PNG NisaKay

Kisah Yana SuperFriends di Karnival Karangkraf 2012

 

Assalamualaikum…

 

Semalam (28 Jan 2012) aku pergi Karnival Karangkraf 2012 di Seksyen 15 Shah Alam. Antara matlamat utama aku ke sana ialah untuk join fans meeting with Yana Samsudin, pelakon berbakat yang cantik dan sweet. Kena pakai pakaian / anything in pink and yes you’re one of Yana’s fan club members – Yana SuperFriends (YSF).

 

IMG_0943

Ramai jugak yang datang berbaju pink. Heee macam boria dah semua. Semuanya sebagai tanda sokongan kepada pelakon Yana Samsudin. Sejujurnya inilah pertama kali aku join aktiviti kelab peminat ni semua. Tapi alhamdulillah ahli YSF semuanya sporting.

 

Semuanya bersemangat nak jumpa Yana Samsudin dan juga sanggup menunggu beliau sampai habis sesi autograf di booth Digi. Bagus semangat yang ditunjukkan!

 

 

IMG_0956

Yeayyy bergambar beramai-ramai bersama Yana Samsudin. Mereka yang bawak banner semuanya berkempen supaya mengundi Yana Samsudin untuk ABP-BH yang akan datang. Korang yang baca ni pun jangan lupa undi okay!

 

 

IMG_0984

Yana Samsudin yang sangat friendly dan sweet. Yana comel sangat kan? Hehee…

 

 

IMG_0959

Yana Samsudin and fans.

 

 

IMG_0987

Si Ziera Zain nak jugek bermesra-mesra dengan Yana. Hikhikik~

 

 

IMG_1003

Jangan lupa follow twitter @YanaSamsudin dan gunakan hashtag #YanaSuperFriends dan juga hashtag #DuniaYana okayh! Dan lagi sekali sila undi Yana Samsudin untuk ABP-BH yang akan datang ye!

 

Thank you very much kepada ahli Yana SuperFriends yang friendly dan sporting. Dan terutamanya kepada Yana Samsudin.. good luck for ABP-BH akan datang, dan haruslah love! Kekekee~

 

 

More pictures check out SAYA SUKA MENAIP’s facebook fan page, CLICK HERE !!

 

 

Sign PNG NisaKay

Sunday, January 29, 2012

Anugerah Juara Lagu ke-26

 

Assalamualaikum semua…

 

405429_10150480696831167_262044791166_9108778_890144655_n

Debaran makin terasa.. Beberapa jam sahaja lagi Anugerah Juara Lagu bakal disiarkan di TV3 secara langsung dari Stadium Nasional Bukit Jalil. Siapakah artis pilihan anda? Lagu manakah yang bakal dinobatkan sebagai Juara Lagu ke-26???

 

 

407325_10150501682961167_262044791166_9168355_738506057_n-tile

Gambar-gambar raptai AJL26 di atas diambil dari fan page TV3 Malaysia.

 

 

FINALIS ANUGERAH JUARA LAGU KE-26 :


1.  Kalau Berpacaran oleh Shohaimi Mior Hassan / Ana Raffali / Altimet

2. Karma oleh Faizal Tahir

3.  Penakut oleh Yuna

4.   Sedetik Lebih oleh Anuar Zain (dinyanyikan oleh Jaclyn Victor)

5.  Gadis Semasa oleh Yuna

6.  Awan Nano oleh Hafiz

7.  Cinta Muka Buku oleh Najwa Latif

8.  Beribu Sesalan oleh Ning Baizura / Jaclyn Victor / Shila Amzah

9.  Kekanda Adinda oleh Atilia & Monoloque

10. Wanita Seluruh Dunia oleh Projek Pistol

11.  Sungai Lui oleh Aizat

12.  Kisah Hati oleh Alyah

 

 

432012_10150501907226167_262044791166_9169003_1272250534_n

Aku minat dengan vokal bertenaga Alyah. So aku mengharapkan agar lagu Kisah Hati kegemaran aku ni akan menang. Takpun lagu Karma nyanyian Faizal Tahir akan menang! Korang pula bagaimana? Lagu apa yang korang rasa boleh menang?? (Picture credit to Facebook fan page TV3 Malaysia)

 

Untuk pengetahuan korang semua, aku bakal berada di Stadium Nasional Bukit Jalil hari ni. Aku terpilih untuk menyertai crew Parti Laman Sosial AJL26. So apa yang akan aku buat di sana ialah tweet tweet dan tweet mengenai majlis anugerah itu daripada acara Blue Carpet, semasa persembahan dan selepas acara selesai.

 

Untuk sentiasa update mengenai AJL26, jom ramai-ramai follow twitter aku @nisa_kay ye! Dan jangan lupa sertakan hashtag #AJL26 kalau anda nak tweet mengenai Juara Lagu ke-26 ini. Berikan sokongan kepada penyanyi pilihan anda!

 

 

Saksikan Anugerah Juara Lagu di TV3, jam 9.00 malam ini. Atau tonton secara live streaming di www.tv3.com.my/ajl26.

 

 

Sign PNG NisaKay

Karnival Karangkraf 2012

 

Assalamualaikum…

 

Seperti yang telah aku war-warkan tak lama dulu dalam entry ini, Karnival Karangkraf 2012 berlangsung dari 27 hingga 29 Januari. Semalam aku, ahkak Pen Merah dan juga Ziera Zain telah menggigihkan diri turun ke Shah Alam untuk menghadiri Karnival Karangkraf ni.

 

Tak seperti tahun sebelumnya, tahun ni karnival ni dilangsungkan dengan tersangatlah meriah sebab ada banyak giler booth buku, online shop, penulis novel dan lain-lain. Ada banyak aktiviti dan demo, jualan, pertunjukan dan bermacam lagi. Siap panggil retis sekalian untuk turun padang uolls! Sebab tu manusia berpusu-pusu ke Kompleks Kumpulan Media Karangkraf yang terletak kat Seksyen 15.

 

IMG_0854

Lihatlah sendiri. Jammed gila jalan! Parking terhad. Kitorang pun terpaksa parking jauh wuwuwuuu…. Ohh ye turut serta dalam acara menerjah Karangkraf ialah El dan Faiz, rakan satu kampus dan juga blogger Hafiz Cyber dan juga Acul Network.

 

 

IMG_0863

Cuaca masih agak panas. So jumlah pengunjung pon boleh tahanlah… Menjelang petang toksah cakap ler sesaknye macam mana! Memang lagi sesak berbanding karnival sebelum ni!

 

 

IMG_0868

Dari kiri : Acul Network, aku muka tak betul dan juga Hafiz Cyber . Abaikan muka aku yang tak semenggah tu ye. Please abaikan. Memang huduh, ye aku sedar.

 

 

IMG_0860

Demo masakan oleh peserta Master Chef musim pertama.

 

 

IMG_0878

Abam-abam dari JPAM beramas-mesra dengan ular tedung giteww. Takut kakak tau! Nasib abam-abam JPAM ni sangat gagah perkasa lagi berani menjinakkan dan menangkap ular tedung ni tauuu…

 

 

IMG_0873

Oleh kerana takde parking, aku parking kereta aku ni kat depan stage. Ahhh peduli hape aku kan. Kesudahannya ramai lak minat nak bergambar dengan kereta aku ni. Sorry uolls, kereta ni aku lepas kat bibik aku je buat pergi pasar. KAHKAHKAH!!!

 

 

IMG_0893

Masuk aje khemah buku…. perghhh!!!!!! Lautan manusia beb! Semua berebut nakkan novel, majalah, buku fiksyen dan macam-macam lagi lah! Semuanya murah-murah dan ada diskaun! Baucer buku 1Malaysia pun diterima kat sini. Rata-rata yang beratur kat cashier pegang noverl Gemersik Kalbu aww…

 

 

IMG_0910

Kereta kelabu tadi bibik aku dah bawak balik, so aku lepak-lepak kejap dekat kereta aku yang lagi satu ni. Pergghh kembang kempis hidung aku bila ramai puji-puji kehebatan kerata gua. Gua sungguh berbangga, Hahaha berangan je la!!!

 

 

IMG_0900

Apa kes Faiz (tengah) dok meriakkan diri dengan iPad2 miliknya itu? Nak tunggu aku rampas ke? Muahahaa… Abang kat belakang aku buat muka tak puas hati dowh.. Cari gadoh wuargghh!! KAHKAHKAH…

 

 

IMG_0933

Keadaan bertambah-tambah gamat bila Shaheizy Sam dan Yana Samsudin muncul di booth Digi untuk sesi tandatangan poster dan bergambar dengan peminat. Berasak-asak orang kat dalam booth Digi tu. Sakit hati jugaklah bila ada pihak yang selfish gila dan menipu semata-mata nak potong barisan untuk bergambar dengan dua retis nih.

 

Okayyyy sampai disini je kisah Karnival Karangkraf okayh. Tapi aku stay kat sana sampai malam sebab ada pulak Konsert dan Anugerah Pilihan Pembaca Media Hiburan (PPMH) 2011/12. Ramai retis giteww.. Abam Haris Ombak Rindu pon ade wooo. Nantikan entry seterusnya :)

 

 

Sign PNG NisaKay

Jalan-jalan cuci mata bersama LUVIKA TERRITORY


48-hours sticky post entry. Scroll down for new entry.



Assalamualaikum…



Tetiba rasa macam dah lama aje tak up entry ajak readers jalan-jalan cuci mata kan.. Huhuu rasa macam dah berzaman pulak aku tak share dengan readers online shop apa yang best. Huhuu… Kali ni nak bawak korang jalan-jalan cuci mata tengok handmade craft okayh? Yeayy tepuk tangan!!



LUVIKA TERRITORY

Facebook : Luvika Territory

Blog : Hey Luvika

blogluvika

Yeahhh jom jalan-jalan ke blog Hey Luvika atau tuannya aku panggil Ika ni… Ohh ye Ika sangat baik hati menaja handmade felt brooch untuk giveaway aku bulan lepas. Tenkiuuu Ika muah muah! Lepas ni boleh lah pemenang giveaway bergaya dengan handmade brooch dari Luvika Territory ye!





392216_115495121899824_100003180090981_91311_518100128_n-horz

Macam ni lah rupa handmade brooch tu. Aww warna-warni sangat suwit okayh! Dah namanya handmade mestilah dibuat dijahit dengan tangan okayh! Dengan penuh kasih sayang gitewww… Ahakkk!! Tengok macam dalam gambar suwitnye pakai brooch bunga atas kepala. Nak buat ala kerongsang kat baju / cardigan pon boleh.





379640_103226663126670_100003180090981_16264_893498345_n-tile

Ini adalah rupa brooch dari Luvika Territory dengan lebih dekat. Hmmm maybe korang boleh request warna kot? Haaa cuba pergi tanya kat blog Hey Luvika.





375375_135111749938161_100003180090981_163401_523699440_n

Ini merupakan antara produk lain yang dihasilkan oleh Luvika Territory, contohnya patung felt dan juga beg tangan. Wahhh mesti unik giler bila jalan-jalan pakai handmade bag! Takkan ada yang serupa dengannya. Orang lain pon pandang aje, ouchh jeles lettew.





381601_104827109633292_100003180090981_25539_988078418_n-tile

VINTAGE DRESSES auwww!! Luvika Territory dah mula jual baju-baju dahhh… Tergugat pulak aku tengok vintage dress nih, nak-nak lagi yang warna merah tu aduhhh… Ada lagi pilihan vintage dresses ni. Kalau nak tengok sila terjah Luvika Territory okayh!



Pendek kata pergi je lah terjah Luvika Territory tuh. Penat pulak nak taip entry panjang-panjang. Muahahaa… Kalau korang request buat casing handphone ke, boleh jugak kot? Haaa ape lagi jangan pulak tanya kat aku, pergi tanya Luvika Territory tuh! Hehee daaa!!





Sign PNG NisaKay

Saturday, January 28, 2012

Petua kecantikan wajah

 

Assalamualaikum..

 

Wahhh kemain aku berkongsi petua gitew. Ehh pengetahuan yang ada untuk dikongsi bersama ye tak? Aku tahu pasal petua ni pun ada dari ahli keluarga, kawan-kawan, baca kat majalah dan Google! Hahaaa.. informasi dari banyak sumber, mesti dah banyak website / blog share petua macam ni tapi saje nak share kat sini jugak.. Boleh?

 

Kita selalu bergantung kepada produk skin care yang ada di pasaran untuk penjagaan kulit muka. Apa kata kita cuba amalkan petua yang menggunakan bahan-bahan semulajadi dan juga bahan yang mudah dapat di rumah. Jimat dan bebas bahan kimia!

 

cantiknye2

PETUA PIPI KELIHATAN KEMERAH-MERAHAN

  • Kalau buat air teh kat rumah, jangan buang hampasnya. Sapu hampas teh itu dibahagian pipi, lepas tu biarkan selama 5 minit. Amalkan selalu, insyaAllah pipi korang akan kemera-merahan tak payah pakai blusher dah!

 

PETUA KULIT CERAH DENGAN LOBAK MERAH

  • Parutkan lobak merah. Gaul sebati dengan sebiji kuning telur dan sedikit jus limau nipis. Gunakan adunan ni sebagai masker di muka dan juga leher, biarkan hingga kering dan bilas. Amalkan 3 kali seminggu dan InsyaAllah kulit akan jadi cerah semulajadi.

 

great_skin

PETUA HILANGKAN PARUT DI MUKA

  • Ambil daun pegaga dengan akarnya sekali. Basuh hingga bersih. Giling / tumbuk lumat daun pegaga tu. Dah lumat tu sebatikan pulak dengan sedikit bedak sejuk dan sedikit air. Lumur pada bahagian yang berparut sebelum tidur. InsyaAllah parut akan pudar kalau amalkan selalu.

 

PETUA ELAKKAN MUKA DINAIKI JERAWAT

  • Ambil beberapa helai daun jambu batu. Giling / tumbuk sampai lumat. Campurkan dengan bedak sejuk dan gaul sebati. Guna sebagai masker di muka sebelum masuk tidur. Amalkan selalu ye.

atau boleh cuba cara yang ni :

  • Giling / tumbuk lumat beberapa helai daun sirih bersama-sama dengan beras dan beberapa titis air. Gunakan adunan lumat tu sebagai masker dan tepek kat muka sebelum tidur. Kalau amalkan selalu insyaAllah jerawat susah naik kat muka.

 

PETUA UNTUK KULIT BERMINYAK *by request*

  • Ambil sebiji atau setengah biji lemon, perah jusnya. Campurkan jus tu dengan putih telur lepas tu kacau sebati. Jadikan masker kat muka dan biar dalam 15 minit gitu. Lepas tu bila muka. Amalkan selalu, insyaAllah masalah kulit berminyak akan berkurang.
  •  

 

 

Capture

Sekian petua yang aku kongsi kali ni. Ini aje petua yang aku betul-betul familiar. Kat blog / website lain dah banyak kot? Heee saje je aku nak share kat sini. Tak salahkan. Bagi yang tak tahu, syukurlah kalau entry ni bakal menjadi sumber pengetahuan baru korang ye… Ada lagi kot petua dulu-dulu yang aku buat masa zaman sekolah tapi dah lupa.

 

Ye lah masa zaman sekolah mana banyak duit nak beli skin care produk semua kan. Aku selalu amalkan yang lumur hampas teh tu kat muka. Hasilnya? Muka aku kurang berjerawat walaupun aku dan tingkatan 5 masa tu dan kelihatan segar cewahhh. Ehh ini betul-betul tau!

 

InsyaAllah aku akan kembali mengamalkan beberapa petua di atas, nak try tengok efektif ke tak kat kulit aku yang macam dah lali dengan skin care product ape sume ni. Korang pun rajin-rajinkan diri mencuba ye!

Capture

 

 

Sign PNG NisaKay

Friday, January 27, 2012

PERHATIAN KEPADA PARA PEMENANG GIVEAWAY NISA KAY

 

Assalamualaikum…

 

Amboi kemain caps lock tau tajuk entry. Itu menandakan ini entry penting untuk para pemenang giveaway. Aku nak update dengan dorang hadiah apa lagi yang belum aku proses detailsnye. Antara hadiah giveaway yang masih belum aku proses :

 

 

Mrs-Ladys-stylo_thumb6

BEG - Syazwanie Binti Sikun

**Beg ni besar, so saya kemudiankannya. Saya settle kan hadiah kecik-kecik dulu**

 

 

online-hijab_thumb1

1 HELAI SHAWL (SETIAP PEMENANG)

Siti Zulaikha binti Zainuddin

NorFarhanah Binti Abu Bakar

Umi Nadhirah binti Sudirman

**Hadiahnya masih berada dengan pihak sponsor. Saya mengalami kesulitan nak ke butik sponsor sebab saya takde transport**

 

 

darkbatman4

1 HELAI TSHIRT LELAKI (SETIAP PEMENANG)

Johan bin Abdul Latif

Mohd Asyraf bin Suleiman

Muahammad Nazrin b.Mukti

Muhammad Nur Aizuddin Bin Abdul Rahman

Ahmad Fauzi Aryaan

Muhammad Izzurdin bin Hanapi

**Kalau batman tak pos lagi nanti next week saya sendiri ambil hadiah ni kat dia dan pos kepada pemenang ye**

 

 

islamio4

1 TUDUNG BAWAL NUR ISLAMIO

Nurliana binti Abd Ghani

 

1 HELAI SHAWL (SETIAP PEMENANG)

Nur Amirah binti Amran

Intan Anis Syahida bt Adnan

Noor Azreen Binti Shafie

Zainab Ghazali

Fara Nurain bt Buang

 

**Hadiahnya sponsor dah pos kat rumah saya dan sampai masa saya masih bercuti, Saya akan pos hari Isnin minggu depan**

 

 

luvika4

1PCS FANCY FELT HANDMADE BROOCH (SETIAP PEMENANG)

· Zata Amani Binti Zakaria

Wardah Syaurah binti Ridzwan

Nur Aqilah Huda binti Ahmad Jamil

 

**Akan pos hadiah pada hari Isnin depan**

 

 

yana-yassin4

1PCS KERONGSAN DARI KOREA

Siti Auni Afifah bt Ghazali

 

1PCS MAGNET FRIDGE DARI KOREA

Adibah Hanun Binti Abu Seman

 

**Akan pos hadiah pada hari Isnin depan**

 

 

media-jer4

TOPUP RM10 (SETIAP PEMENANG)

Muhamad Nur Hazwan b. Latip

Leods Xila

 

**Nombor topup akan saya berikan menerusi emel ya**

 

 

NISA-KAY4

1 HELAI TUDUNG BAWAL DELIMA AIDIJUMA

· Nor Aishah binti Norrifin

 

2 BUAH BUKU NOTA HBO ANIMANIA (SETIAP PEMENANG)

Nor Lita Fadilah binti Rameli

Syazwani binti Mohamad

 

THE BODY SHOP LOTION

Nur Fazziana Binti Ahmad Tazari

 

**Hadiah akan dipos pada hari Isnin minggu depan**

 

 

 

Capture

Jadi setakat ni ini sahaja hadiah yang masih belum settle sebab kekangan masa dan juga perkerjaan. Harap kalian faham aku juga banyak perkara lain yang perlu aku fokuskan seperti kerja dan juga online shop. Tak kurang urusan peribadi yang menyusahkan aku dan macam-macam lagi.

 

Hadiah yang aku tak mention kat sini aku dah pos / aku dah submit details korang kat penaja. Kalau penaja masih tidak mengepos / proses hadiah korang please bagitahu ye, supaya aku boleh follow up dengan para penaja. Harap dimaafkan kelewatan ni.

 

Kepada pemenang yang dah dapat hadiah dan buat entry mengenainya please bagi link kat saya ye? Boleh saya promote kalian. Jangan lupa backlink penaja ye, taknak back link saya pon takpe… just back link penaja.

 

Kalau boleh aku nak settle everything dalam bulan Januari ni sebab aku akan busy giler bulan Februari ni okayh. Kalau ada apa-apa boleh emel dan bagitahu elok-elok ye. Tak perlu maki perli. THANK YOU :)

 

Capture

 

Sign PNG NisaKay