Thursday, September 20, 2012

Jaga wajah anda dengan Hansaegee ! Comel seperti artis Kpop !

 

Assalamualaikum..

 

Kesibukan aku yang baru sahaja mendaftar di universiti ditambah pula dengan minggu orientasi dan kem kepimpinan siswa yang wajib dihadiri tidak membantutkan usaha aku untuk mencuba sebuah rangkaian produk baru daripada Korea, Hansaegee.

 

Walaupun bergelar pelajar, aku sentiasa menitikberatkan soal kecantikan kerana ia merupakan persediaan aku untuk menjadi seorang wanita yang sejati pula (cewah!). Bukan apa, kadang-kadang cemburu juga melihat kemulusan kulit wajah bintang korea macam Girl’s Generation atau T-Ara. Entah apa formula yang mereka gunakan agaknya, kan?

 

Tapi, kita sebagai perempuan ni janganlah ambil mudah mengenai penjagaan kulit. Mana tahu nanti kalau tak diambil kisah, bila dah teruk, baru nak cari ubat tu la, ubat ni lah. Jadi, aku nak ceritakan sedikit pengalaman aku menggunakan beberapa produk rangkaian Hansaegee ini dengan korang.

 

P1018518

Produk pertama yang aku nak kongsi dengan korang ialah Beauty Clinic Medieu Sensitive Sun Cream.

P1018521

Ini gambar close up Beauty Clinic Medieu Sensitive Sun Cream ni. Tanggapan pertama aku pada sun cream ni, aku agak ia mesti sama atau lebih kurang je macam sunblock yang ada di pasaran sekarang. Tapi bila aku gunakannya, jangkaan aku meleset sama sekali.

 

 

P1018525

Tekstur Beauty Clinic Medieu Sensitive Sun Cream ni sangat ringan dan lembut, tidak terlalu pekat dan melekit seperti sun block biasa. Ia juga ada make-up base combination, di mana korang boleh gunakan sun cream ni seperti foundation atau BB cream. SPF 50+ memang bersesuaian dengan penggunaan rakyat Malaysia dek kerana cuaca panas negara kita.

 

 

cats

Bila disapu pada muka, ia cepat menyerap ke dalam kulit dan tidak bercapuk seperti memakai foundation atau BB cream. Tona warnanya amat bersesuaian hampir semua jenis kulit sebab aku siap bagi kawan aku yang kulitnya lebih cerah mencuba Sensitive Sun Cream ni. Memang tak nampak sangat perbezaan bila pakai sun cream ni.

 

Antara yang best pasal Beauty Clinic Medieu Sensitive Sun Cream ni ialah :

  • Tahan sehingga 12 jam
  • Melindungi kulit dari sinaran ultra ungu
  • Melembapkan kulit (yeahh!!)
  • Sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif
  • Kalis air dan pasir
  • Ekstrak kaktus menenangkan kulit dari rasa pedih, selamat digunakan bagi kanak-kanak dan kulit sensitif
  • Make-up base combination (tona warna yang natural, boleh digunakan sebagai krim muka)

 

Kalau aku hurai satu persatu kebaikan Sun Cream ni maunye esok pun aku tak habis menaip tau! Memang sun cream yang amat amat berlainan dari sun block yang ada di pasaran sekarang, pelbagai fungsi dan manfaat pulak tu! Beli tau! RM81.50 aje.

 

 

P1018528

Haa.. satu lagi produk best yang aku nak share dengan korang ialah Beauty Clinic Masks. Ada 6 masks yang setiap satunya mempunyai fungsi-fungsi dan manfaat tersendiri. Topeng muka kecantikan ni merupakan antara yang terhangat di Korea tau! Haaa best tak? Best tak?

 

 

P1018557

Baiklah… mari sini mari rapat aku nak share dan nak perincikan dua masks yang menjadi kegemaran aku dan aku telah menggunakan kedua-duanya. Semestinya pilihan hati aku ialah N.M.F Aquaring Ampoule Mask dan Vita Lightbeam Essential Mask.

 

P1018551

Ini muka aku sebelum pakai mask. Dua minggu aku sangat sibuk dengan aktiviti minggu orientasi, kena pulak pergi kem PIMPIN Siswa yang wajib tu, lepas tu berkejar pergi kelas dan buat medical check up. Kulit aku jadi kusam dan kering sebab aku kurang jaga. Cuci pun bila ingat je.

 

 

mask

Oh my ! Lihatlah betapa nipisnya Beauty Clinic Mask ini, yang diperbuat dari Silk Cellulose seperti yang korang lihat di atas. Mask yang sangat nipis ini membolehkan kulit untuk terus bernafas dan dapat menyerap nutrien dengan lebih efisyen dan pantas!

 

 

face

TARAAA… !! Inilah wajah saya setelah memakai mask Hansaegee ni! Best apabila kulit muka berasa lebih lembut, lembap dan segar ! Pasti keserian terserlah bak artis Kpop yang jelita-jelita tu! Cewahhh!! N.M.F Aquaring Ampoule Mask sememangnya berfungsi untuk melembapkan kulit, jadi sangat sesuai bagi mereka yang mempunyai kulit kering.

 

Bila aku pakai Vita Lightbeam Essential Mask pula, kulit dirasakan lebih segar dan bersih. Vita Lightbeam juga mempunyai manfaat untuk mencerahkan kulit. Haa, sangat sesuai aku pakai sebab aku baru balik dari kem! Jadi kawan-kawan semua jangan ragu-ragu dengan produk HANSAEGEE ya, sebab produk mereka dihasilkan dari bahan-bahan semulajadi dan tidak merbahaya kepada kulit kita.

 

Beauty Clinic Masks mempunyai 2 rangkaian: "Special Cure Line (Ampoule Masks)" berharga RM10.90/keping, dan "Intensive Care Line (Essential Masks)" berharga RM8.90/keping.
Setiap satu daripadanya mempunyai manfaat yang tersendiri sesuai untuk keperluan individu. Haaa murah sangat kan? Harga memang mampu beli, lagipun seminggu pakai mask dua tiga kali je kan?

 

 

 

Jadi, dari mana anda semua yang membaca ni nak dapatkan produk yang aku dah sebut di atas? Layarilah alamat di bawah :

 

HANSAEGEE NATURE

Laman Web : www.hansaegee.com or www.hansaegee.com.my

Facebook : www.facebook.com/HansaegeeNature

 

 

 

Terima kasih!

14 comments :

krunch2sa said...

nk try yg beauty clinic masks lah ^^ sbb ramai yg ckp masks tu awesome XD

Rara Nasiha said...

wahhh, sun cream tu macam best la. boleh try :)

Lelaki Ini said...

sah2 laki tak leh pakai!

Anonymous said...

Nak tanya, kalau sun block spf 50 tu kalis air, kita nak berwuduk kena cuci muka dulu la ye? Atau boleh tembus macam tu je

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

Wahhh..comelnya Kak Nisa kita <3

@YUNID@TI said...

comelnya... study smart key..

Amisha Amira said...

nisa, u look very sweet ...
http://www.aybiecollection.blogspot.com/ do shop with us ya :)

comeliness_zaty said...

dah lame mengidam nak beli mask kt hansage ni. tapi asek lupe je.lepas ni boleh lah nak beli. ;)

Khalilah MNor said...

Gmbar lepas skali pakai ke kt atas?^^

Slm pkenalan. I'm a new blogger.
And new follower jgk :)

nadz|rah said...

Mask tuh boleh dptkn d watson x?

anis said...

kenapa entry ni sama je motif dia dengan entry blog fatin liyana? sape yang blog dulu?

Farah Aishah said...

halal ke?

Anonymous said...

wow..macam best...xde side effect ke?

Anonymous said...

wow..macam best...xde side effect ke?