Monday, August 13, 2012

Yay! Senangnya nak Dapat Duit Raya dari Annas Easkey

 

Assalamualaikum..

 

Wah wahh raya dah semakin hampir. Pasti kita semua tengah bergembira sebab tak lama lagi raya boleh makan juadah raya yang sedap-sedap, pakai baju baru, jumpa sanak saudara dan sahabat handai.. yang paling best, dapat duit raya!

 

Tapi jangan pula kita terlalu bergembira. Dalam bergembira syukur menyambut raya yang bakal tiba, bersedihlah kita kerana Ramadhan yang teramat mulia ini akan meninggalkan kita. Sudah banyakkan amal ibadah yang kita lakukan? Apakah kita akan dipanjangkan umur untuk bertemu sekali lagi dengannya?

 

Membebel pulak aku!! Motif??? Aku sebenarnya buat entry ni sebab photographer terkenal se-Malaysia nak bagi duit raya uolls! Siapa taknak wehh? Hahaha aku selaku pengikut tegar blog photography beliau, haruslah nak duit raya kan! Siapa photographer itu.. tak lain tak bukan ANNAS EASKEY pap pap oleyy!!

 

 

SAYA SUKA ANNAS EASKEY KERANA…

Beliau adalah seorang beliau adalah seorang photographer yang sangat sangat sangat berbakat, dan paling membanggakan dia orang Malaysia! Aku ingat lagi masa first time aku masuk ke blog Annas (yang link lama), ada gambar perempuan pakai dress putih kat header, lepas tu aku punyelah ingat blog tu blog photographer luar negara. Tapi aku pelik URL blog Annas masa tu bahasa melayu. Excited kejap bila tengok hasil kerja orang negara kita setanding dengan hasil kerja photographer luar negara! Malaysia boleyh ya! And bagi aku memang tugas photographer untuk menjadikan gambar itu secantik-cantiknya kerana gambar adalah a memory piece yang kita nak simpan lama. Aku tengok siapa pun yang shoot dengan Annas, dia akan sedaya upaya bagi gambar tu hasilnya kebabomm! Tak caya? sila tengok koleksi gambar Annas KAT SINI.

 

BAJU RAYA SAYA BERWARNA…

Hijau turqoise, pink, ungu dan maroon! Hehehe macam banyak je kan.. Alhamdulillah rezeki tahun ni aku mampu tempah sepasang baju raya guna duit sendiri dan beli jubah warna pink. Sepasang lagi baju warna maroon ungu tu hadiah dari orang :’) Alhamdulillah.

 

KATA-KATA SEMANGAT BUAT ANNAS EASKEY…

Kejayaan itu pasti buat mereka yang berusaha keras dan memohon berkat dan limpah rezeki dari yang Maha Esa. Namun perjalanan untuk ke puncak itu bukan semudah yang semua sangka. Segala penat lelah, pahit maung yang kita hadapi itu ujian Allah terhadap kita, apa kita layak menerima kejayaan yang diidamkan? Jika kita sentiasa sabar dengan setiap ujian, inshaAllah Allah akan beri semanis-manis kejayaan untuk kita kecapi. Dan jangan pula kita peduli terhadap mulut-mulut dan perbuatan tidak baik yang ditujukan terhadap kita. Sesungguhnya itu juga satu ujian agar kita terus-menerus berusaha untuk mengekalkan kecemerlangan. Dan keampunan buat mereka akan membuatkan hidup kita lebih aman dan gembira inshaAllah. Ya, kita BOLEH lakukannya :)

 

annas2

Ni adalah antara hasil photography Annas Easkey.. Walaupun Annas pernah shoot bintang-bintang popular sekalipun, tak pernah aku tengok Annas ni meninggi diri. Alhamdulillah… keep it up :)

 

 

 

Sign PNG NisaKay

3 comments :

Lelaki Ini said...

chaiyok2!

Sally Yatiey said...

Goodluck!

shuhada said...

waaa...dapat duit raya dari annas erk..kite aritu dapat sampul raya je dari dia..:((...

anyway congrats dear..:)))

oohhh...salam perkenalan..kite terjah blog awak pun dari blog annas jugak..:)))

www.admieshuhada.com