Sunday, August 5, 2012

VIDEO TERAKHIR

 

Assalamualaikum…

 

Huuu jarang sekali aku nak share video ini kat blog aku. Video yang aku maksudkan ialah video aku sepanjang aku bergelar intern di bawah blog IT paling best kat Malaysia iaitu AMANZ.MY. Seriously girls, di era globalisasi yang kian berkembang pesat ni (ayat karangan SPM sunggoh) kita kena lengkapkan diri dengan pengetahuan mengenai IT jugak. So mohon hari-hari baca blog AMANZ.MY sebab dia update lebih 5 kali sehari okayh!

 

Baiklah kembali kepada tajuk entry. Kenapa VIDEO TERAKHIR? Video apakah yang terakhir sangat tu? Sepanjang 5 hingga 6 bulan aku bergelar wartawan pelatih untuk AMANZ.MY, kerja aku memang mudah (pada pandangan mata masyarakat) iaitu duduk, dan bercakap depan kamera untuk video Google Zeitgeist (carian terhangat Google).

 

Seriously selama ni ingat macam mudah giler jeee nak buat video kan? Apa yang korang nampak dalam video sesungguhnya perkara yang jadi dan telah diedit. Apa jadi bila kena rakam video berkali-kali semata-mata nak dapatkan shot yang baik? Tak caya tengok ni :

 

 

Ohhh boss! Tenkiu for the birthday surprise! Aku sangat lah terkezut dek kerana bos dengan rajinnya telah mengumpul shot yang tak jadi tu semua dan buat blooper untuk aku. Terharu ni wehh bossss!! Hahahaha.. So siapa kata buat video tu mudah???!!

 

Baiklah. Berbalik lagi ke tajuk entry. VIDEO TERAKHIR. Setelah 5 hingga 6 bulan menjadi gila sedikit kerana aku masuk ke satu dunia yang sungguh lain, akhirnya tamat sudah internship aku dengan AMANZ.MY. Koh koh koh… Sedih jugak LOL. Sebab dengan AMANZ.MY aku boleh pergi events berkaitan IT yang blogger biasa tak pergi LULZ. And I got a lot more new experience with them.

 

Anddd (jujur nih!) bos-bos dekat AMANZ.MY memang giler dan best walaupun aku amat poyo. Ehh kenapa macam mengarang surat pulak aku ni? Poyo nye aku. Lalalalaa.. Baiklah.. sebelum aku menyambung pelajaran, aku ada buat video terakhir untuk Google Zeitgeist.

 

 

So.. uhuk uhuk. Mungkinkah dah takde video Google Zeitgeist dari aku? Muahaha. Kalau hostel aku nanti ade Unifi aku sanggup rakam video dan hantar ke bos AMANZ.MY. Hahaha tak tahuuu. Tak tahuuu :p Baiklah akhir kata terima kasih kepada semua yang pernah tonton video Google Zeitgeist aku.

 

And girls, do read AMANZ.MY okay :) You will be super awesome.

 

 

Sign PNG NisaKay


11 comments:

  1. K, tergelak tengok video last tuu sebab Kak Min kacau :p Apapun, good luck sambung study kat USM! All the best Nisa! :')

    My recent post: Iftar Bersama Amanz.MY @ Marché Mövenpick, The Curve

    ReplyDelete
  2. tahniah dapat sambung belajar dekat USM. :)

    ReplyDelete
  3. Dah tengok dah video ni haritu kat youtube! haha Best!

    ReplyDelete
  4. aicheh2..
    lawak kot video yg 1st tu!!

    ReplyDelete
  5. nisa jangan rusau! kat usm nanti unifi sangat lah lajunye kalau dapat duduk kat restu/saujana/tekun! hehee

    ReplyDelete
  6. waaaa.... hebat...
    2. amacam smlm event. meriah tak? buat entri......

    ReplyDelete
  7. tahniah nisa dpt further study kt usm...nisa amek kos apa??kot la bleh jum nnti..hehehe

    ReplyDelete
  8. wah .. akk nisa ..

    ReplyDelete

Apa Reaksi Kamu??? Sila Taip Laju Laju Di Sini :)

Copyright © Nisa Kay