Saturday, August 11, 2012

NISA KAY panel jemputan Generasi Y (RTM)

 

Assalamualaikum…

 

Ececeh.. kemain tau tajuk.. Hakikatnye, korang please la fahami yang rakaman untuk episod Generasi Y ( Gen Y) bersama pihak RTM dah pun lama berlalu.. Beberapa ketika sebelum bulan puasa lagi.. Tapi dek kerana beberapa minggu sebelum puasa tu aku kemain busy nak settle banyak hal, tambah lak dengan events sana sini, maka aku sendiri pun terlepas untuk menonton episod Gen Y !!

 

IMG_5041

Rakaman ni lama dulu sebelum bulan puasa.. So, ade lah dia buat makan-makan tengahari kan. Dek kerana nervous ya amat, perut aku tak rasa selesa nak makan. Tapi entah nape aku pulun jugak nasi. Muehehe..

 

 

IMG_5050

Para penonton di studio hari itu yang terdiri daripada pelajar pengajian Bahasa Malaysia yang datang dari universiti di Yala, Thailand. Mereka semua kini praktikal di UKM kalau tak silap aku. Dorang semua orang Thailand, tapi mereka memahami malah bertutur dalam BM!

 

 

IMG_5058

“Nama awak sapa?” “Awak study kat mana?” Demikianlah antara soalan yang Muaz, pengacara Gen Y, tanyakan pada aku sebelum rakaman bermula..

 

 

IMG_5075

Aku yang terkedek-kedek melangkah naik ke pentas bila diperkenalkan. Walaupun aku tak pakai heels, aku just pakai flats Crocs aku tu, aku tetap control ayu, kot kot la tergelincir kang. Haaa~

 

 

IMG_5079

Maka sesi berborak pun bermula. Topik untuk episod aku masa tu ialah “LALAI”. Selain daripada aku kena bagi definisi lalai menurut pemikiran kudus aku ni, aku juga turut menceritakan bagaimana blog melalaikan aku :’)

 

 

IMG_5082

Kemain aku khusyuk bercerita sampai tertutup-tutup mata, sampai tangan dok mengibas sana sini HAHA!! Aku agak frust jugaklah sebab terlepas nak menonton episod sendiri kat RTM. Wuwuwuu…

 

 

IMG_5128

Haa.. entah ke mana Muaz dah menghilang kan… So kami pun mengumpat.. ehh berborak! Haha Panel yang sorang lagi tu Dr Amin Idris yang popular sebagai pengacara di TV9 dan sebagai pakar motivasi. Berborak dengan dia best! Dia sangat santai dan sporting orangnya.

 

 

IMG_5188

So rakaman pun dah habis maka kami pun bergambar beramai-ramai dengan pelajar-pelajar universiti Yala yang nampaknya seperti malu-malu tapi mahu. Muahaha…

 

 

IMG_5180

Dari kiri : Abang Sham produser Generasi Y, Dr Amin Idris, Nisa Kay (aku lettewww) dan Muaz, pengacara Gen Y.

 

 

IMG_5222

“Ohh tidak abang-abang kacak sekalian jangan ler berebutkan dakuuu!!” Hahaah berangan kejap jadi rebutan dua jejaka cewah cewah!! Gambar adalah lakonan semata-mata ye.. Muahaha.. sporting gila dorang!

 

 

IMG_5099

Haaa.. lebih kurang macam ni lah kot muka aku keluar TV. Hek hek hek. Sekali lagi aku ingatkan, episod aku ni dah terlepas lama dah, sebelum bulan puasa kalau tak silap. Tapi korang tetaplah menonton Gen Y setiap hari Sabtu ye sebab ada topik-topik yang best best untuk para generasi Y masa kini.

 

 

cats

And last but not least, outfit of that day… Bawal Islamio by Islamio Paradise, Chiffon Pink cardigan from GEB and unbranded mermaid cotton skirt. Hikhikhik… Tenkiu uolls!

 

 

Sign PNG NisaKay

17 comments :

aliff zulfan said...

wah bestnyer kan..huhu seorg blogger pon blh interview masuk tv

ηuя αιмι Ƒαянαηα said...

kak nisa gojes! ;)

Fienazzuki said...

supporting betul diaorang!

MiSz fiFiEyQa said...

alaa nape tak cakap awal2?kalau tak mesti sy tengok..anyway mesti best kan dapat masuk tv..hehe

hafiz hafizol said...

Hahaha... itulah nis bz benor..

Rizal Sadiman said...

hehehehe ttp control ayu eh..?
I really love this show..
even better when awal ashaari was the presenter :) hehe

comeliness_zaty said...

cun lah chiffon pink tu..nk curi boleh? pastu nnt kite pulangkan balik..heheh

nurdani said...

alamak..sama la terlepas nak tengok Generasi Y

cantik baju

shafira aida said...

lawa baju ;D

Eyeme said...

terlepas jugak tengok nisa. hihi!

Leeza dayasari [santai leeza] said...

TERUS SUKSES NISA KAY.

lynn kamarul said...

tahniah dr blogger da ke tv lak. hehe. nisa da makin famaous bila ada di majalah2 juga =)

siti said...

kak nisa jd blogger pemes la nnt hee

SiBudakKurus said...

kalau cari kat tonton.com ade x ek..hehe..untungla dpt msuk tv

iyka zulaika said...

waa nisa masuk tv :) kita tak tengok la generasi Y. ihikk.

che'pi said...

adorelah..... pasang cita cita jugaklah.. :)

Anonymous said...

BARU SIAR HARI NI...X TAU LA KLU ULANGSIAR...