Saturday, August 4, 2012

NISA KAY Jana pendapatan dengan blogging – Utusan Malaysia, 4 Ogos 2012

 

Assalamualaikum…

 

Ambuiii kemain Nisa Kay ni pung pang pung pang menjana pendapatan dengan blogging ye? Kata nyewww! Banyak sangat ke duit sampai nak kena tulis dalam surat khabor?? Hak hak hak. Minggu lepas saya telah di interbiu oleh akak comel, Kak Alyn.. wartawan dari Citra Orang Muda (COM), sisipan Utusan Malaysia keluaran pada setiap hari Sabtu..

 

P1016490

Haaa comel kan Kak Alyn akak wartawan COM?? Mueehehe… Sangat manis dan lembut je orang nye. Terkojut daku bila dihubungi melalui fan page rasmi aku iaitu SAYA SUKA MENAIP. Kebetulan pada hari dia nak interbiu daku tu, daku memang ada kat area Shah Alam. So kami set untuk bertemu di Taman Tasik Shah Alam..

 

 

P1016488

Ini abam photographer dari Utusan pada hari itu. Abam ni keluar je dari kereta, macam nak terkeluar anak tekak dek kerana terkejut (kononnye lah kann). Mana taknye, dah beberapa lama tak terserempak dengan beliau, alih-alih dia yang akan ambik gambar aku hari tu? Oh em gee!! Memang awkward habis aku nak posing depan dia. MUAHAHA!!!

 

Jangan tak tahu abam photog ni merupakan jejaka idaman di UNISEL SHAH ALAM satu masa dulu. Bahaha!! Malas cerita lelebih… kanggg… (tersengih-sengih di depan laptop selama 10 minit sebelum aku kembali menaip..)

 

 

rotikaya

Pada suatu pagi yang hening.. di kala aku sedang lagha ber-tweet tweet… Satu tweet dari Rotikaya telah mengejutkan aku… Dalam fikiran aku… “Kejadahnye keluar front page? Dia dah beli paper ke? Baru pukul 1 pagi kot???”

 

Maka admin twitter Rotikaya itu telah bagi aku link gambar dari facebook Utusan Malaysia yang memaparkan muka depan akhbar itu yang akan keluar esok (Sabtu 4 Ogos 2012). Oh mann….

 

UTUSAN

Betapa noob nye aku tak tahu Utusan Malaysia ade facebook fan page.. Dan betapa noob nye aku tak tahu yang Utusan Malaysia akan keluarkan gambar front page akhbar dorang kat fan page tu. Bahahaa!! Thanks ROTIKAYA. Hahaha kerana paper ni aku dibahan oleh bos-bos aku dari Amanz !

 

Hahahaa so “NISA KAY Jana pendapatan dengan blogging” adalah tajuk sisipan COM pada hari esok. So korang kena beli dan bacalah kalau nak tahu apa yang aku telah cakap pasal jana pendapat melalui blogging ni ye! Hahaha..

 

Okay sebelum hal-hal yang tidak berkenaan timbul.. ada beberapa perkara yang hendak aku jelaskan.. Memang topik tu MENJANA PENDAPATAN tapi mengertilah korang bahawa aku tak bercakap pasal menjana duit berpuluh ribu riban dengan blogging okayh! Jana pendapat dari pemahaman aku ialah mendapat side income yang sekadar cukup untuk perbelanjaan tambahan.

 

Kalau nak cakap pasal jana pendapatan yang berpuluh ribu ribu lemon dan memang buat INCOME TIAP-TIAP bulan, jangan tanya aku sebab aku bukan blogger full time.. so aku tak bergantung dengan duit blog setiap masa. Aku hanya part time blogger, sebab tu aku hanya mampu jana pendapatan yang jumlahnya biasa-biasa aje…

 

 

utusan 2

Ini pulak cover page sisipan CITRA ORANG MUDA (COM) untuk Utusan Malaysia esok.. kat cover page tadi tajuk lain, ni lak tajuk “Merah jambu pilihan blogger Nisa Kay” Pelik pulak aku kenapa tajuknye lain-lain… haaa apa lagi… So kalau nak tahu apa-apa hal beli je lah UTUSAN esok ye? Kbai.

 

 

Sign PNG NisaKay


60 comments:

  1. Assalamualaikum Nisa..Hii. Tahniah sebab berjaya jana pendapatan yang baik..Mungkin saya perlu contohi awak juga. Tapi saya tak tahu macam mana nak jana duit dengan ber-blog..sebabnya dah lama dah tapi tak ada pun bila cek dekat akaun NUffnag tu :'(

    ReplyDelete
  2. alolololo pinkishhhh...(>.<)

    bloggers sekarang semakin femes. congrates dear! kim slm kat abg & akak Utusan ituuuuuuuuuu..

    ReplyDelete
  3. wah3..kena frame ni frontpage tu nisa..buat kenangan tunjuk kat anak cucu. xD

    ReplyDelete
  4. wahhh bestnyeeeeee bagi la tips2 sikit camana nak dapat income dari berbogging nihh huhuhu

    ReplyDelete
  5. makin glemer cik ahkak kita ni :D

    ReplyDelete
  6. fuhh terbaik la kak nisa..:))

    ReplyDelete
  7. Woaahhh masuk paper lahh. Congrets. :D

    ReplyDelete
  8. sekali lagi,,, aduss,, jealousy overwhelms,, hehe

    ReplyDelete
  9. tahniah nisa :)

    ReplyDelete
  10. fuiyooo...!!! hebat lah nisa kay.. pendapatan berganda dengan pendapatan berblogging.. bila nak open table? hik3

    ReplyDelete
  11. Wah! Boleh simpan buat frame gambaq Nisa Kay lepas ni. Haha.

    Mmm, tapi betul tu. Blogging menjana pendapatan sampingan. Bak kata orang " sambil menyelam sambil minum air.." kan? :)

    ReplyDelete
  12. Tahniah. Skrg ni makin ramai blogger yg mendapat publisiti :) comel Nisa.

    ReplyDelete
  13. Salam.. Wah! tahniah cik Nisa Kay.. pasti daku membeli utusannya hari ini... he he...

    ReplyDelete
  14. Haaaa! Lepas je bace dlm paper tue, teros cari blog ni.
    Kate, jgn malu2, segan2 nak tanye senior psl nak jana pendapatan dgn blog kan?
    Heeee,, camne ea? Dari dulu gi nak buat..tp xtawu cara. Tanya kwn, dy cakap mcm susah jer.. Teros xde mood nak bt duit dgn blog...

    ReplyDelete
  15. cntik blog akq..:)
    ana taw blog ni pn mlalui paper utusan yg ana bce skrg..^^

    ReplyDelete
  16. esok cepat2 g cari utusan.hee.

    ReplyDelete
  17. waa.. tahniah..
    nak signnnnnnn..

    ReplyDelete
  18. wahhh! tahniah nisa berjaya sebagai blogger sehingga ke tahap ini... :)

    ReplyDelete
  19. congrate.. sis dh bace paper arine..good job..:) adik sis pun continued study kat usm..

    ReplyDelete
  20. congrats nisa. nisa nampak cantik sangat =)

    ReplyDelete
  21. tahniah...
    semoga bergembira juga nnt petang dgn blogger QARL...
    leeza tak berkesempatan nk pg lah.

    ReplyDelete
  22. salam adik
    tahniah! glamor adik hrs ni..

    ReplyDelete
  23. salam adik
    tahniah! glamor adik hrs ni..

    ReplyDelete
  24. tahniah la masuk paper, bukan selalu tu... :)

    ReplyDelete
  25. wah...tahniah!!!!!!!!
    Kalau sudi kunjung lah blig Fie juga...

    ReplyDelete
  26. terkejut gilak nampak kak nisa dalam paper utusan Malaysia hri ni..wah2..hihi..cute..

    ReplyDelete
  27. terbaiklah ;)
    esok mesti beli paper ~~

    ReplyDelete
  28. wo!famous...retisss sangat,haha...

    ReplyDelete
  29. Congrates Nisa, kita selalu baca blog awak tapi tak comment . kejam tak? Hiks.. btw, gembira atas kejayaan awak yang semakin maju dalam media nie.. kemain dia.. kemain.. (asal macam poyo sangat nie) wkwkwkwkwkw ! HAHAHAHA. terbaiklah Nisay <--- NISAKAY???? :O :O :O

    ReplyDelete
  30. Seronok baca kisah Nisa di Utusan.Moga lebih maju ek Nisa.

    ReplyDelete
  31. fuyoo akk nisa !!! terbaik perghhh gila kot nak beliiiiiiiiiii

    ReplyDelete
  32. tahniah Nisa..

    Nisa makin cantik, nampak chubby sikit, bestnyer stay ngan family kan... :)i

    ReplyDelete
  33. fehhh fehhh fehhh*sambil taip lelaju di sini* tahniah akak ! :D

    ReplyDelete
  34. Meletuppp...

    Tahniah beb...

    Masuk paper bertambah glemer la lepas ni:)

    ReplyDelete
  35. tahniah masuk paper.. baru perasan dekat opis tadi

    ReplyDelete
  36. wahh tahniahlah nisa..seorang demi seorang blogger masuk papper

    ReplyDelete
  37. Nanti mesti masuk MHI ngan Nasi lemak Kopi O plak.. gudluck Nis.

    ReplyDelete
  38. your article inspired me to blog frequently :)

    ReplyDelete
  39. tahniah nisa.. skunk ni ramai dah blogger dapat pendedahan :)

    ReplyDelete
  40. Bagus. Menjadi contoh tauladan kepada semua.

    ReplyDelete
  41. Tahniah dan tumpang bangga. bila lah blog Suara Pemikir nak jadi macam ni. Sabar je lah kan. dan terus usaha

    ReplyDelete
  42. wow bestnyer kuar utusan..hhuhu tahniah

    ReplyDelete

TINGGALKAN KOMEN ANDA, PLEASE!

Copyright © Nisa Kay