Saturday, August 4, 2012

NISA KAY Jana pendapatan dengan blogging – Utusan Malaysia, 4 Ogos 2012

 

Assalamualaikum…

 

Ambuiii kemain Nisa Kay ni pung pang pung pang menjana pendapatan dengan blogging ye? Kata nyewww! Banyak sangat ke duit sampai nak kena tulis dalam surat khabor?? Hak hak hak. Minggu lepas saya telah di interbiu oleh akak comel, Kak Alyn.. wartawan dari Citra Orang Muda (COM), sisipan Utusan Malaysia keluaran pada setiap hari Sabtu..

 

P1016490

Haaa comel kan Kak Alyn akak wartawan COM?? Mueehehe… Sangat manis dan lembut je orang nye. Terkojut daku bila dihubungi melalui fan page rasmi aku iaitu SAYA SUKA MENAIP. Kebetulan pada hari dia nak interbiu daku tu, daku memang ada kat area Shah Alam. So kami set untuk bertemu di Taman Tasik Shah Alam..

 

 

P1016488

Ini abam photographer dari Utusan pada hari itu. Abam ni keluar je dari kereta, macam nak terkeluar anak tekak dek kerana terkejut (kononnye lah kann). Mana taknye, dah beberapa lama tak terserempak dengan beliau, alih-alih dia yang akan ambik gambar aku hari tu? Oh em gee!! Memang awkward habis aku nak posing depan dia. MUAHAHA!!!

 

Jangan tak tahu abam photog ni merupakan jejaka idaman di UNISEL SHAH ALAM satu masa dulu. Bahaha!! Malas cerita lelebih… kanggg… (tersengih-sengih di depan laptop selama 10 minit sebelum aku kembali menaip..)

 

 

rotikaya

Pada suatu pagi yang hening.. di kala aku sedang lagha ber-tweet tweet… Satu tweet dari Rotikaya telah mengejutkan aku… Dalam fikiran aku… “Kejadahnye keluar front page? Dia dah beli paper ke? Baru pukul 1 pagi kot???”

 

Maka admin twitter Rotikaya itu telah bagi aku link gambar dari facebook Utusan Malaysia yang memaparkan muka depan akhbar itu yang akan keluar esok (Sabtu 4 Ogos 2012). Oh mann….

 

UTUSAN

Betapa noob nye aku tak tahu Utusan Malaysia ade facebook fan page.. Dan betapa noob nye aku tak tahu yang Utusan Malaysia akan keluarkan gambar front page akhbar dorang kat fan page tu. Bahahaa!! Thanks ROTIKAYA. Hahaha kerana paper ni aku dibahan oleh bos-bos aku dari Amanz !

 

Hahahaa so “NISA KAY Jana pendapatan dengan blogging” adalah tajuk sisipan COM pada hari esok. So korang kena beli dan bacalah kalau nak tahu apa yang aku telah cakap pasal jana pendapat melalui blogging ni ye! Hahaha..

 

Okay sebelum hal-hal yang tidak berkenaan timbul.. ada beberapa perkara yang hendak aku jelaskan.. Memang topik tu MENJANA PENDAPATAN tapi mengertilah korang bahawa aku tak bercakap pasal menjana duit berpuluh ribu riban dengan blogging okayh! Jana pendapat dari pemahaman aku ialah mendapat side income yang sekadar cukup untuk perbelanjaan tambahan.

 

Kalau nak cakap pasal jana pendapatan yang berpuluh ribu ribu lemon dan memang buat INCOME TIAP-TIAP bulan, jangan tanya aku sebab aku bukan blogger full time.. so aku tak bergantung dengan duit blog setiap masa. Aku hanya part time blogger, sebab tu aku hanya mampu jana pendapatan yang jumlahnya biasa-biasa aje…

 

 

utusan 2

Ini pulak cover page sisipan CITRA ORANG MUDA (COM) untuk Utusan Malaysia esok.. kat cover page tadi tajuk lain, ni lak tajuk “Merah jambu pilihan blogger Nisa Kay” Pelik pulak aku kenapa tajuknye lain-lain… haaa apa lagi… So kalau nak tahu apa-apa hal beli je lah UTUSAN esok ye? Kbai.

 

 

Sign PNG NisaKay

60 comments :

SITI KHADIJAH said...

Assalamualaikum Nisa..Hii. Tahniah sebab berjaya jana pendapatan yang baik..Mungkin saya perlu contohi awak juga. Tapi saya tak tahu macam mana nak jana duit dengan ber-blog..sebabnya dah lama dah tapi tak ada pun bila cek dekat akaun NUffnag tu :'(

aNiss :):) said...

kena beli utusan nie esok :DD

Cik Tasya said...

untung la kak nisa:)

blog-tips-kurus said...

alolololo pinkishhhh...(>.<)

bloggers sekarang semakin femes. congrates dear! kim slm kat abg & akak Utusan ituuuuuuuuuu..

MiSz fiFiEyQa said...

wah3..kena frame ni frontpage tu nisa..buat kenangan tunjuk kat anak cucu. xD

cerita apakah said...

wahhh bestnyeeeeee bagi la tips2 sikit camana nak dapat income dari berbogging nihh huhuhu

Tengku Laurel Adamila said...

Whaha!Bestnye msk paper >,<

nurdani said...

makin glemer cik ahkak kita ni :D

hazanis said...

fuhh terbaik la kak nisa..:))

misshannajr said...

tahniah :D

~emi~ said...

wahhh...tahniah ye :)

bariah said...

Woaahhh masuk paper lahh. Congrets. :D

Sharinginfoz said...

apa lagi pakat2 beli utusan...

Nurmujahidah Ismail said...

sekali lagi,,, aduss,, jealousy overwhelms,, hehe

Wan Ahmad Izudean said...

tahniah nisa :)

KiD said...

fuiyooo...!!! hebat lah nisa kay.. pendapatan berganda dengan pendapatan berblogging.. bila nak open table? hik3

Abe Mirul said...

Wah! Boleh simpan buat frame gambaq Nisa Kay lepas ni. Haha.

Mmm, tapi betul tu. Blogging menjana pendapatan sampingan. Bak kata orang " sambil menyelam sambil minum air.." kan? :)

miss Fyqa said...

congratz Nisa :)

Ummi Iman said...

Tahniah. Skrg ni makin ramai blogger yg mendapat publisiti :) comel Nisa.

nasir hamzah said...

Salam.. Wah! tahniah cik Nisa Kay.. pasti daku membeli utusannya hari ini... he he...

Ikhmal Malique said...

acecececcecece....tahniah!!

gadisbersepatubiru said...

kak nisa ! i love you entry ! :)

~Budak Merah~ said...

Haaaa! Lepas je bace dlm paper tue, teros cari blog ni.
Kate, jgn malu2, segan2 nak tanye senior psl nak jana pendapatan dgn blog kan?
Heeee,, camne ea? Dari dulu gi nak buat..tp xtawu cara. Tanya kwn, dy cakap mcm susah jer.. Teros xde mood nak bt duit dgn blog...

Ana Khadijah said...

cntik blog akq..:)
ana taw blog ni pn mlalui paper utusan yg ana bce skrg..^^

kartikel.com said...

wah2, tahniah2

siti said...

esok cepat2 g cari utusan.hee.

Fazrol said...

waa.. tahniah..
nak signnnnnnn..

deq noor said...

wahhh! tahniah nisa berjaya sebagai blogger sehingga ke tahap ini... :)

Mrs. Norrie said...

wow...so sweet...kuar paper

shera haifa said...

wah2x,, nisa kay debaak..

JarN Eha said...

congrate.. sis dh bace paper arine..good job..:) adik sis pun continued study kat usm..

Fatin Liyana Asri said...

congrats nisa. nisa nampak cantik sangat =)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

tahniah...
semoga bergembira juga nnt petang dgn blogger QARL...
leeza tak berkesempatan nk pg lah.

Shaiful Zaidi said...

salam adik
tahniah! glamor adik hrs ni..

Shaiful Zaidi said...

salam adik
tahniah! glamor adik hrs ni..

Lazaac [ Dot ] Com said...

tahniah la masuk paper, bukan selalu tu... :)

Fienazzuki said...

wah...tahniah!!!!!!!!
Kalau sudi kunjung lah blig Fie juga...

nur happiness said...

terkejut gilak nampak kak nisa dalam paper utusan Malaysia hri ni..wah2..hihi..cute..

Wanie said...

terbaiklah ;)
esok mesti beli paper ~~

Hanih Borhan said...

wo!famous...retisss sangat,haha...

Izzah | zulkifli said...

untung nye kak nisa. :)

Cik Bulat said...

Congrates Nisa, kita selalu baca blog awak tapi tak comment . kejam tak? Hiks.. btw, gembira atas kejayaan awak yang semakin maju dalam media nie.. kemain dia.. kemain.. (asal macam poyo sangat nie) wkwkwkwkwkw ! HAHAHAHA. terbaiklah Nisay <--- NISAKAY???? :O :O :O

Prysmatic Closet said...

Ada baca td.. :)

Scarlett O'Hara said...

Seronok baca kisah Nisa di Utusan.Moga lebih maju ek Nisa.

nur ain husna abd rahman said...

salam. awk beli kt mana shawl tu ??

aDiNDaNiL said...

fuyoo akk nisa !!! terbaik perghhh gila kot nak beliiiiiiiiiii

Nurul Akmal said...

tahniah Nisa..

Nisa makin cantik, nampak chubby sikit, bestnyer stay ngan family kan... :)i

Crafty Nieya said...

fehhh fehhh fehhh*sambil taip lelaju di sini* tahniah akak ! :D

Myra Jay said...

Meletuppp...

Tahniah beb...

Masuk paper bertambah glemer la lepas ni:)

Atiqah Wadiah said...

congrat nisa :")

Myvitrd said...

tahniah masuk paper.. baru perasan dekat opis tadi

Haslina Harun said...

wahh tahniahlah nisa..seorang demi seorang blogger masuk papper

hafiz hafizol said...

Nanti mesti masuk MHI ngan Nasi lemak Kopi O plak.. gudluck Nis.

iznawzi said...

Tahniah dari new blogger..:)

FiZ said...

your article inspired me to blog frequently :)

anif abdullah| AA said...

tahniah nisa.. skunk ni ramai dah blogger dapat pendedahan :)

luke said...

Bagus. Menjadi contoh tauladan kepada semua.

Pemikir said...

Tahniah dan tumpang bangga. bila lah blog Suara Pemikir nak jadi macam ni. Sabar je lah kan. dan terus usaha

Sara said...

wow bestnyer kuar utusan..hhuhu tahniah

Cari Pendapatan Di JOKES.WEB.ID said...

mantaplah. congrats ya
ditunggu jua kunnungannya:
http://uzi-online.blogspot.com/2013/05/cari-pendapatan-di-jokeswebid.html