Thursday, August 9, 2012

Iftar di Pizza Hut dan STEP UP Revolution

 

Assalamualaikum…

 

Sebelum aku biarkan entry ni bersawang lalu basi, lebih baik kiranya aku update kat blog dulu.. Walaupun gambar-gambar makanan yang akan menyusul tiba bakal mengundang kemarahan bagi individu berpuasa, tapi hey itulah dugaan bulan puasa right? Itulah yang kita kena tahan kan, right?

 

Tanggal 1 Ogos yang lalu, aku berkesempatan berbuka dengan ex-classmates aku semasa diploma dulu. Walaupun ade dua orang cuma, tapi mereka inilah yang sangat aku rindui. Turut menyertai berbuka puasa ialah Arip, senior gadang aku dan Syafiq Rosli, rakan blogger aku.

 

P1016531

With Ana yang kini berkerja di TM Klang dan sangat semangat pakai jersi Team Malaysia itu. Mentang-mentang kau keje TM kan, so kau dapat free je lah kan jersey tu? Ehh aku pun dapat free jugak? Hohoho..

 

P1016534

With my dear Shiema! Nun jauh datangnye dari Taiping kan.. So memang aku takkan lepaskan peluang untuk bertemu dan berbuka puasa dengan beliau. Hee Shiema ni tanyelah apepun pasal Kpop inshaAllah dia boleh jawab :p

 

P1016535

Yang berbaju hijau dan malu-malu kucing nak bergambar tu lah Arip, senior aku. Ehh pemalulah sangat kan kau ni Arip! Makan sambil tersengih-sengih, ambik gambar pun sambil sengih tutup mulut…

 

 

cats

So this is what we ate on that day.. Garlic bread, deli chicken wings, pepsi, cheese-baked meatball, and two regular pizzas. Kenyang aihh makan, tu belum masuk borak-borak lagi, padahal hakikatnye aku terpaksa berkejar pulak ke The Curve untuk premiere screening STEP UP REVOLUTION bersama Nuffnang.

 

P1016544

So inilah antara rakan-rakan blogger yang turut sama dalam premiere screening itu. DARI KIRI : Syafiq Rosli, Ikeen, Nisa Kay, Koqin Karemo dan Akmal Hilmi yang sekarang dah tak ber-blogging. Motif sangat kan kitorang bergambar depan poster Dark Knight Rises.

 

P1016547

Okay ini baru betul bergambar depan poster dan skrin yang menayangkan trailer filem STEP UP REVOLUTION. Oh lighting kat Cineleisure tu amatlah tak lawa nak ambil gambar tapi aki taram aje lahhh!

 

P1016550

With my partner on the screening day, AKMAL HILMI. Woi Kemal bila lah kau nak kembali ke zaman kegemilangan kau blogging hah? Hahahaa motif sangat aku kan!

 

P1016554

With Koqin Karemo yang sungguh berbangga dapat CD Soundtrack Step Up Revolution.

 

P1016556

Ouhhh yang ni feeling-feeling kat stesen bas lama. Kat e@Curve sekarang ni ade props ala-ala stesen bas gitu.. Feeling balik kampung nak beraya kan? Hua huaa…

 

P1016560

Sementara abang-abang yang lain decide nak lepak mana lepas tengok wayang, aku mintak tolong Ikeen amik gambar aku dekat props yang ada kat situ. Kemain tau…

 

Maka lepas kami tengok wayang tu kami decide nak lepak kat kedai mamak area situ-situ. Maka aku penuhkanlah perut aku dengan roti canai untuk sahur. Dalam pukul 2 jugaklah kami balik. Hehehe pendek kata, berbuka puasa dengan kawan-kawan best.. Filem STEP UP Revolution pun best! Tengok jangan tak tengok!

 

 

Sign PNG NisaKay

13 comments :

amalina husna said...

hoho nk tgk jugak STEP UP REVOLUTION..tp x brkesempatan lg nieyh..huk3..

* FAR * said...

asben akak pun dah sibuk nk tengok cita tu.. ;)

Mira Adzlia said...

adeh..xbkesempatan lg mau tgk step up tu

MisS BubBLe said...

shukanyee die ;)

che'pi said...

step up ... i'm coming to see u.. hahaha .....

lavenderlover said...

bestnye jumpa kawan2 lama..rindu plak nk buka pose sm2 kwn lama..hurm..

Natasha said...

^^ kiut je sume

JunAina said...

Berbuka dengan member2 lama memang ada sentimental value tersendiri ye dik?

Wayang...lamanya tak nengok wayang, sejak dah tua nih...hiks...

Ana Muslimah^^ said...

Dah tengok Step Up. Best !

nuraizuddin [Mr. Secretary] said...

makin berisi si akmal. ihihihi

Anonymous said...

nisa selalu shops dkt mane? dress cantek and sweet;)

Amy Farhana said...

comel semua ♥

aizadalias said...

tudiaaaa.. makan besau =D