Tuesday, July 3, 2012

Sekitar majlis perkahwinan Irine Nadia Marcello – MERIAH !!

 

Assalamualaikum…

 

Wahahaa tak habis-habis lagi entry pasal wedding Irine Nadia ni kan… Haruslah tak habis-habis lagi, gambor punye lah banyok ni haaa! Lepas habis buat entry semua baru aku ingat nak upload gambar-gambar yang ada ke fanpage. So korang ramai-ramai sila like page SAYA SUKA MENAIP dulu! Kekekee…

 

Baiklah.. kalau entry sebelum ni aku lebih fokus kepada gambar-gambar kedua mempelai iaitu Irine Nadia dan suami beliau serta gambar serba sedikit sekitar majlis perkahwinannya, kali ni aku nak share kisah kemeriahan majlis bila rerakan blogger dah turun padang.

 

Baiklah… orang pertama yang aku jumpa masa wedding Irine Nadia sudah tentunya ahli keluarga beliau. Aku ingat dah lambat nak datang, sebab tak pernah datang ke area Masjid Tanah.. Alhamdulillah dengan adanya aplikasi Maps dalam S2 aku ni, maka sampailah kami ke Masjid Tanah Melaka.

 

IMG_4042

Lepas menapak dua tiga langkah, aku ternampak blogger DENA BAHRIN yang mana video lamaran beliau meletop-letopss kat youtube tu. SubhanAllah dear, you have such a beautiful story, Allah Maha Besar :’) Really envy you dear.. And Dena is truly comelss!! Aww nasib aku tak cubit je pipi beliau. Ihik!!

 

 

P1014079

Lepas tu berduduk-duduk, bertemu para blogger yang hadir pada majlis tersebut. Budak kecik dengan baby di atas tak lain tak bukan YUYU ZULAIKHA. Kemain ko ye Yuyu memangku baby si Ujang haaa.. Terserlah sifat keibuan Yuyu aww!

 

 

P1014085

Kemain haaa busy si Irine melayan tetamu.. Adapun pasangan pengantin sedang bersantap sekalipun, kalau ada yang datang nak bersalam, bergambar semua layankan aje. Ceria sungguh pasangan ini. Gembira berseri-seri!

 

 

P1014138

Ni part suap kek, salam peluk cium betullah bikin aku bergenang air mata. Takleh nangis woi, jatuh saham kang! Kekekee… Aku duk la terbayang aku kahwin nanti macam ni ke? Cuma bayangan pengantin lelaki je samar sikit sebab tak tahu lagi siapa jodoh aku. Aww :’D

 

 

P1014179

Aku dan adik aku si Iyeen. Kesian dia, aku duk hangkut la pergi majlis orang, then bila jumpa geng aku, aku biar dia sorang-sorang. Haha kejam dowh aku. Nasib dia jenis mengikut je, diam je. Barulah aku senang nak angkut gi memana.

 

 

P1014173

Masa untuk meruntuhkan pelamin, duk la rerakan blogger ni haa naik atas pelamin ramai-ramai nak bergambor dengan Irine dan suami. Nasib baik kedua-duanya sporting! Tu ape entah aku duk membebel kat Irine dengan laki dia. Pasal anak kot.. EHHH??!!

 

 

IMG_4146

Awwww… dah boleh dah tu Irine dan suami menimang cahaya mata! Amboiii kemain aku! Hahahah!!!

 

 

P1014186

Aku dan blogger SYAFIQ ROSLI yang sekarang bukan main susah nak jumpa!

 

 

P1014187

Aku dan blogger EMAN THE HALIA yang sama jugak susah nak jumpa sebab beliau study nun di Nilai sana…

 

 

P1014194

Blogger lelaki bersama abang pengantin perempuan. DARI KIRI : SYAFIQ ROSLI, AYEEM AYAM, HAMZAH IAN, AIZUL MARCELLO, UJANG, NAZIRUL HAZWAN dan EMAN THE HALIA .

 

 

P1014203

And this is the cute AMIRAH BAZILAH, adik kepada blogger SYAFIQ ROSLI tadi. Rasanya ni first time kita jumpa kan dik? Hehehe you’re so cute in pictures, and in real life too! Thanks sebab adik ni rajin sangat like gambor kat instagram kite. Ahakss!

 

 

P1014239

Okayy bila rerakan blogger dah pulang, aku belom pulang lagi. Sebab 15 minit sebelum aku bertolak ke Melaka, aku tergerak hati nak bukak page event wedding Irine ni kat Facebook, and aku ternampak Fatin Liyana Asri is going! Ingatkan dia tak jadi datang or lambat, then bila munculkan diri aku lak dup dap dup dap!

 

 

IMG_4219

Tetamu pun ramai dah balik, maka kami yang tinggal ni dapatlah berhibur mendengarkan pasangan pengantin karaoke lagu Dua Insan cewahhh! Walaupun pengantin laki nampaknye segan silu nak nyanyi tapi beliau sporting!

 

 

IMG_4244

Berhuru-hara bersama pengantin. Last kopek punya bergambor bagai nak rak ye.Mentang-mentanglah tetamu semua dah balik. Tinggal kami-kami je. Haha!! DARI KIRI : Nisa Kay, Fatin Liyana Asri, Irine Nadia, Datin Wowhh dan Pen Merah.

 

 

IMG_4273

Ni dah kenapa aku dengan si Fatin ni bercangkung kat sini? Haha!! Alkisahnye nantilah aku cerita ye. Banyak sangat gambar berkenaan kisah cangkung ni. Hhahaha!!

 

 

P1014351

Okay lastttt!!!!!!!!!!! Tak daya dah aku entry panjang berjela!! Ni lah geng-geng yang stay sampai habis majlis. Lepas bergambor dengan kitorang, pengantin terus pergi outdoor photoshoot. Haaa bayangkanlah sampai ke petang kami duk bergambor sakan!

 

Heee kepada IRINE NADIA, tenkiu dik sebab invite ke majlis kahwin ni.. dan kepada FATIN LIYANA and the geng, thanks sebab korang sangat sangat friendly dan sporting dan suke bergambar jugak macam daku! KEHKEHKEH. Kbai.

 

 

Sign PNG NisaKay

25 comments :

Acik IeyMah said...

wah..canteq2 sumenya..suka nengok tema kawen irine..sweet la..

mi$$ch0c0laTe said...

wow,bestnya berkumpul semua2 blogger femes kt majlis irine :D

onie said...

takdan nak jumpa FL takdan takdan,huwarrrrrrrrrrrrrrr

Miss Sue said...

untung laaaaa :( .. nak jumpa FL n irine jugakkkk .. wu3

miz ruha said...

seronok tgk,,

Solehah Shamsuddin said...

Alahai cantiknye sume pic2 ni.Congrates utk Irine. :)

emanthehalia said...

huahahha seronok betei korang bergambor. =.=' nak gambor dengan FL! sobs

Cik tikah said...

baru taw tuan blog ni awesome. cayalah! :)

faa.rosli said...

xsinggah pon dtg melaka...huhuhu

Zaira Fadzil said...

wahh beautiful wedding!!! jeles nisa dapat pegii

Misya Mialen said...

Smua org dlm gmbr ni manis2 belaka.;)

Boni JLL3 said...

best gila!! ramainya blogger2 hebat yang turun.. pergh!! terbaekkk.. err.. kem salam kat iyeen tu. :P

Elia Si Jejariruncing said...

waa.. bestnye.. nak jeles boleh x? huhu

Taty Hasbi said...

bestnyeeee...dpt jumpa ramai blogger...tringin jgk ni...Irine tu sgt cantek kn...comey giler kut!!!Selamat pengantin baru irine!!!

Riena Haiqal said...

semua nampak cantik2 la.. FL awak sangat2 cantik. heheheh
Selamat pengantin baru buat Irine dan suami.. :)

DanieL AdiE said...

Tahniah Irine dan pasangan...

zainatul abu bakar said...

wah bestnya...nak jumpe dena bahrin & FL jugak :)

Jemputlah baca entri terbaru tenteng photoshoot sy bersama kak Yuyu Zulaikha http://perempuankampungmoden.blogspot.com/2012/07/photoshoot-makeover-with-yuyu-zulaikha.html

Nurul Akmal said...

Semuanya cantik2 dan comel2.. :)

NadNod said...

ada nampak nisa! haha. nad ada tegur tapi nisa mcm tengah busy masa tu :)

Fienazzuki said...

seronoknya!!!!!!!!!!!!!!!!
mcm best ja jadi mcm tu!!!!!!!!!!

MIRA :) said...

Malunye akk mention my name.hee best jumpe akk (^ム^)

MIRA :) said...

Best2 jumpa akk ritu .malu mention bame kita .hehe~@^_^@~

Syafiqah Hashim said...

bestnyaaa...

nurul diana said...

tak tahan tengok muka eman , hahahaha

umi adam faris said...

Comeinya semua