Sunday, July 1, 2012

Nuffnang Trip to Awana Genting Highlands Golf & Country Resort - STRAWBERRY FARM

 

Assalamualaikum…

 

Hamboihhh berkurun sudah ku menunggu dirimu,.. ehhh berkurun sudah ku peram entry ini kini ku keluarkan juga di blog kudus ku ini ye… Sekarang ni aku berada di Cherating Pahang untuk Kembara Media Fotografi Cuti-cuti 1 Malaysia ke negeri Pahang pulok yawww! Trip ni anjuran M Mode Media bersama Tourism Malaysia.

 

IMG_8246

Sebelum membuang lebih banyak masa aku duk membebel pasal trip aku ni baiklah kiranya aku memulakan lipur lara mengenai trip aku ke Awana Genting Highlands, bersama blogger-blogger sekalian dan sebelum pulang kami singgah di Strawberry Farm yang terletak di Gohtong Jaya, Genting Highlands.

 

 

IMG_8181

Tengoklah riang tak riangnya aku dapat menjejakkan kaki ke ladang strawberry nih yek! Tak payah susah susah nak pergi Cameron sana.. kalau setakat nak strawberry segar boleh datang sini and petik sendiri!

 

 

IMG_8195

Eksaited bertambah eksaited melihatkan dekat kaunter bayaran strawberry tu ada pulak disusun cantik patung-patung gebu berbentuk buah strawberry warna merah. Geram nak beli sebijik sebab comel dan gebu sangat. Tapi terpaksa batalkan hasrat nak beli sebab bajet tak cukup. Kahkahkah!!

 

 

IMG_8202

Yippee arribaaa arribaaa. Minah jakun tersebut bertambah jakun bila diberi bakul kecik dan gunting sebilah untuk tujuan memetik buah strawberry segarrrr dari ladang woot woot!!

 

 

IMG_8208

Aku jadi agak konpius kejap sebab aku datang sini nak petik strawberry ke atau nak bergambar semata-mata hah???

 

 

IMG_8213

Yeahhh baby! Mama spotted some red strawberries bebeh!!!

 

 

IMG_8232

Senyuman selebar mungkin bila diri ini berpeluang memetik strawberry dengan tangan aku sendiri!! Huwarrgghhh *menangis terharu*

 

 

IMG_8255

Yeahhh aku memang spesis pilih strawberry yang merah-merah, yang kilat-kilat and yang gemuk-gemuk aje. Bila makan fuhh nikmat sungguh!!

 

 

IMG_8277

Okay lepas pergi straberry farm tu, dah beli-beli apa yang patut, kami singgah pulak kat tempat tanaman sayur dan cendawan masa on the way nak turun ke KL. Takde ape sangat pun kecuali sayur segar yang kembang menghijau. Ehek.

 

 

IMG_8297

Ini dia Anne Cheah dan Darren from Nuffnang. Unnie and oppa! Kekekekeee…

 

 

IMG_8287

With Mysarah.

 

 

1

Rerakan bloggers dan Dee Lin staff Genting Malaysia. Awww I miss the happy moments together!

 

 

Baiklah!!! Dah lama sangat peram entry ni.. Ni baru nak publish haa.. Macam-macam hal la aku ni kan susah bebenor nak update blog! Online shop aku pon terpaksa dicutikan. Hurhurhurr… Aku ni masih dalam proses berpindah rumah. So amatlah kelam kabut and tak pandai nak manage masa lagi sebab masih perlu turun ke KL untuk events…

 

Apa-apa pun, aku sangat sangat sangat merindui waktu-waktu yang diluangkan bersama rakan-rakan blogger. Korang sporting and happening! Korang yang membaca ni pun kalau nak join aktiviti blogger yang dianjurkan oleh Nuffnang, kenalah rajin check kat website dia eh? Sekalu lagi terima kasih tak terhingga buat Nuffnang dan Resorts World Genting di atas pengalaman best ini! Kbai.

 

 

 

P/S : DO LIKE MY PAGE SAYA SUKA MENAIP FOR MORE PICS FOR THIS EVENTS.

Sign PNG NisaKay

7 comments :

Nina Ayra said...

bestnye dpt pegi cuti2.dah lama tak pegi bercuti..

faa.rosli said...

xpenah taw genting ade stobery farm..mnarik mnarik..

sYiRa LoKMaN said...

salam..hye awakkk...kte muncul lg :P
heheh..seronokkkk akak yeee
..jom jemput ke blog kte pulaa... syiralokman.blogspot.com

Atiqah Wadiah said...

halamakkk!!!bestnye strowberi..huhu

Mira Adzlia said...

sedapnye strawberi itu :)

MéuzAngelo™ XXIII said...

mysarah tu budak uniten.. haha

Alieza Dayasari said...

waaaaa serius nak mcm ni. haaaaaaaa