Tuesday, July 17, 2012

Aku Dia dan DSLR [PART 21] – Special version of Pangkor Island!

 

Assalamualaikum…

 

Terima kasih kepada semua yang masih setia membaca blog picisanku ini. Agak malas nak update belog sebab aku balik Pahang dan bila sampai sini aku ada banyak sangat sangat barang yang perlu aku kemas.

 

So, seperti yang aku janji dalam entry KEMBARA MEDIA FOTOGRAFI PERAK – Part 3 ari tu, aku dah kata nak share sedikit gambar-gambar photoshoot tepi pantai di Pulau Pangkor kan. Ececeh feeling-feeling beach girl gituuuu. So photographer aku di Pangkor ialah photog tak rasmi aku, sebab aku rembat cameraman TV9 untuk amik gambar aku. Kekeke…

 

DSC_0660

Feeling-feeling pergi pulau uolls, haruslah ade pos berjalan kaki ayam, sambil kaki disimbah ombak dan kat tangan tengah bawak sandal / selipar gituuuu…. Ohhh ye, lokasi pantai adalah private beach Pangkor Island Beach Resort. So haruslah tak malu nak posing bagai sebab takde orang!

 

 

DSC_0669

Spek mata besau ya amat ni pinjam dari BJ TV9, cik Azila kiteee. Walaupun spek tu besau tak sesuai dengan muka dan tudungku, tapi aku buat tak reti tetap nak pakai. Muahaha…

 

 

DSC_0682

Ala-ala kesepian. Menanti putera duyung. Ehhh?

 

 

DSC_0690

Mood of black and white.

 

 

DSC_0686

DSC_0707

DSC_0666

DSC_0706

 

And.. Last but not least…

 

DSC_0694

Harusss ada gambar lompat uolss! Dengan lompatan ni korang boleh hasilkan gambar yang ada story dan berseni! Erkkk apekah aku merapu meraban neh? Kalau entry Aku Dia dan DSLR memang aku harus lebihkan gambar dari menaip!

 

Mencari, mengedit dan meng-upload gambar-gambar ni di blog untuk entry kali ni buat aku merindui Pangkor sangat-sangat. One of the best place I’ve ever been! Thank you M Mode Media dan Tourism Malaysia! Tak lupa juga penaja tempat tinggal kami iaitu Pangkor Island Beach Reasort!

 

 

 

P/S : Nantikan entry PART 4 mengenai Kembara Media Fotografi ke Perak!

Sign PNG NisaKay


23 comments:

  1. hai nisa.... cantek2 semuanya.. sape kata speck tue x sesuai.. ok pew... hehehehe... 1 question... =) pic yang lompat tue edit ke or mmg nisa lompat tingi2... hehehehe.... answer my question.... huhuuuu

    ReplyDelete
  2. pangkor..what can i say...get me back to memory lane..been there just once....not sure when i'll come there again..nice quite beaches with not many peeps when i was there...a day trip with a bike is possible...

    ^_^

    ReplyDelete
  3. waahhh.. bestnye dapat pergi sane.. private beach lgi tuu. jeles2~ heheh btw nisa cantik~~ ^^

    ReplyDelete
  4. Syoknyer dapat rehat2 tepi pantai sambil berphotoshoot.. =)

    ReplyDelete
  5. putera duyung tak ada, tapi putera pacat ada..haha

    ReplyDelete
  6. tak pernah lagi sampai sini...sob sob..T.T

    ReplyDelete
  7. cantik pemandangan kat sana...
    gamabr2 pun cantik sebab model dia cun heheh :)

    http://misszberceloteh.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. @Sarah Stephanie

    penat saya terlompat-lompat nak dapatkan gambar macam tu, sampai hatiii awak kata editttt :(

    sobbsss sobsss~

    ReplyDelete
  9. @pilotHans

    heheh nanti kalau ke sana lagi nisa nak kirim ole2 boleh?
    hikhikk~

    ReplyDelete
  10. @haz

    heheh
    alhamdulillah rezeki nisa dpt jugak jejak kaki ke sana..
    thanks :)

    ReplyDelete
  11. @Boni Kacak

    ahahha pacat mana ada kat pantai :P

    ReplyDelete
  12. @hazanis

    inshaAllah satu hari nnt ade la rezeki u :)

    ReplyDelete

TINGGALKAN KOMEN ANDA, PLEASE!

Copyright © Nisa Kay