Friday, July 6, 2012

Aku Dia dan DSLR [PART 21] – Photoshoot di Taman Tasik Perdana

 

Assalamualaikum…

 

Woahhh segmen Aku Dia dan DSLR kembali lagi!! Lama gila kot tak photoshoot dan bermodel-modelling. Ahahaa.. last entry pasal segmen ni ialah Aku Dia dan DSLR [PART 20] yang aku update hampirrr dua bulan lalu! Pergghhh lama siottt!! Sekarang ni aku dah tak pakai DSLR so aku dah tak shoot sendiri…

 

Jadi kali ni memandangkan aku dijemput oleh rakan photographer untuk shoot, maka aku kongsikan dalam segmen Aku Dia dan DSLR kali ni. Ini merupakan kali pertama aku shoot dengan photographer ni. Sebelum ni kami kenal dan berhubung melalui Facebook saje.

 

PHOTOGRAPHER : Incik Fustop (Fustopixel)

ASSISTANT PHOTOGRAPHER : Kyerull L Fresco

MUA : Azura Mahmood

WARDROBE : Get Gorgeous Boutique

LOKASI : Taman Tasik Perdana Kuala Lumpur

 

 

So… apa tungg lagi, meh lah cuci mata dengan gambar-gambar dari photographer dan juga assistant beliau. Ohh ye, assistant photog tu kawan sesama blogger, so dah pernah ada sesi ber-photoshoot dengan beliau. Bezanya sebelum ni beliau kureng amik gambar aku. Kekekee..

 

303558_10151863371865650_233844165_n

Shawl polka dot by Get Gorgeous Boutique and make up by Azura Mahmood. Aksesori pon Kak Zura yang bawakkan. Aku tak banyak aksesori tudung. Kalau gelang or long necklace banyak la kot. Tudung aku dah iron malangnya bila masuk dalam beg dia keronyok dah sikit. Kekekee…

 

 

548816_10151860124665650_15902125_n

Berfikir.. ni gambar masa awal-awal tu.. Erkkk sedikit kekok nak pose sebab baru pertama kali jumpa dengan Incik Fustop, terus photoshoot. Ahahaa…

 

 

319868_10151855092610650_1559582366_n

Okay bila rimas dengan tudung tadi aku bantai tukar style tudung. Nasib aku pakai inner neck, so tak segan sangat la nak bertukar style tudung disaksikan photog dan assistant beliau. Kekekekee…

 

 

251964_10151869913155650_545119031_n

My fav pic! Semua gambar pon cantik.. semua pon feveret.. tapi yang ni bertambah-tambah feveret! Maybe sebab editing dia ade elemen pink-pink kan…

 

 

532525_10151866363395650_741455221_n

Shawl polka dot, Sakura Pelangi Long Blouse (Blue), and jersey long skirt (mustard) all from butik Get Gorgeous. Memang gorgeous baju-baju kat butik ni. Nak pilih pon rambang mata uolls!!

 

Okay uolls, yang berikut pula adalah gambar hasil tangkapan ikan.. ehh!! Bukan!! Hasil tangkapan dari kamera dan editing oleh assistant photogrpaher encik Kyerull L Fresco, merangkap rakan sesama blogger jugak.. Cuma beliau semakin aktif dalam bidang fotografi, dah kurang blogging.

 

224862_3806489557572_2117439243_n

Ececehhh ada macam perempuan melayu terakhir tak? Awww tak boleh blah puji diri sendiri. Ahaks!!

 

 

600886_3806675242214_702312417_n

Close up muka sikit. Aku rasa muka aku macam nak nangis. Haha bukan apa, tengah menahan cahaya matahariiii…

 

 

282359_3806931368617_1303058365_n (1)

 

Baiklah… sekian sudah Aku Dia dan DSLR PART 21 ini ye.. kalau ada rezeki aku buat lagi segmen yang tak semenggah ni kann. Ahahahaa.. Ade je gambor kat Hutan Lipur aku duk berposing atas batu. Hahaha itu pon nak buat entry ka?? Hahaha…

 

Baiklah.. aku berterima kasih sangat-sangat kat semua individu yang telah terlibat dalam short session photoshoot ni.. Terima kasih kepada abang-abang photographer yang kacak iaitu Incik Fustop dan Kyerull L Fresco. Kepada kak Azura Mahmood terima kasih sangat-sangat jugak sudi datang mekap saya walaupun saya satu-satunya model pada hari itu. Dan tak lupa kepada Get Gorgeous Boutique di atas baju-baju yang cantik dan warna ceria!

 

Boleh hubungi pihak-pihak di bawah kalau-kalau korang memerlukan khidmat photographer, mekap atau nak beli baju-baju yang cantik sangat okay! Dan kepada online shop yang nak upah saya jadi model produk anda boleh hubungi saya di alamat emel sukamenaip@yahoo.com ye. Until then, bubbye!

 

PHOTOGRAPHER : Incik Fustop (Fustopixel)

ASSISTANT PHOTOGRAPHER : Kyerull L Fresco

MUA : Azura Mahmood

WARDROBE : Get Gorgeous Boutique

 

 

Sign PNG NisaKay

24 comments :

♥DiraSyed♥ said...

cantek sgt.. suke tgk mata nisa :)

Boni JLL3 said...

wah!! impressive!!! thumbs up!!

Syakir Rahman said...

cntik la..suka effect gmbr...

Siti Aniza said...

kak nisa lawa.. tapi bagi niza kalau kak nisa make up natural lagi lawa.. kekalkan kecantikan anda.. :)

Nazrul Ashraff said...

kayeff si resakse. haha. sekarang dia dah tak aktif sangat kan? dulu kemain dnegan SBian. perghh .. hotsetap dah! haha

MISS Z BERCELOTEH said...

semua gambar tu cantik2 hehehe

http://misszberceloteh.blogspot.com/

Riena Haiqal said...

Cantiknya Nisa... :) menarik gitu.. :)

u.m.i.e said...

suka sangat gambar NISA yang second last tu !so awesome ..
love NISA <3<3

una imana said...

cantiks..

Cerita Saya, said...

Ya Allah Nisa!!! U look soooo gorgeous and beautiful. :)

Didi dah reply ya. :)

nurdani said...

suka gambar yang ke 4 tu. sangat cantik dan style

Anis Nisa said...

cantikkk... :))

Amy Farhana said...

kak nisa comel ♥

Nurul Akmal said...

Nisaaaa...serius cantik sangat dah cam barbie doll dah.. ;)

eZmALiZa said...

very nice make up and style... looks classy and very old school stylo.. :)

MIRA :) said...

awesome lah kak nisa :)

Miss Anis said...

cantik....

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

cantik..terutama gmbr yg menahan panas matahari tu

shera said...

cantik Kak NisaKay

Nur Aischa said...

ya allah, cantiknya kak nisa. lawa sgt sgt :D boleh jadi model muslimah ni. hehe~

zOeY zAu YaH said...

cantik ;)

zeyeyey said...

Cantik :-)

Anasyg said...

d last picture looks stunning. Tone down with d make up, then it'll look stunningly superb. Itu sahaja. tq

Princess Ryrie said...

aww bestnyer dpt photoshoot camnie..untungnye awak nisakay