Sunday, July 29, 2012

6 Sunnah Ramadan

 

Assalamualaikum…

 

Alhamdulillah dah seminggu jugak lah kita semua berpuasa ye dak. Kepada yang berpuasa, semoga dapat menjalani ibadah puasa dengan tenang dan ikhlas kepadaNYA. Kepada girls yang ehem ehem, dapat cuti tu, jangan pulak makan minum depan orang puasa sesuka hati. Respect those who’re fasting okay..

 

Tengah-tengah usha page kat facebook tu, ternampak lah ade satu page islamik yang memang aku follow ni, share pasal sunnah Ramadan. Disertakan pulak dengan grafik yang menarik.. So aku tergerak hati nak share informasi tu kat sini.

 

sunnah 1

 

SUNNAH 2

 

sunnah 3

 

sunnah 4

 

sunnah 5

 

sunnah 6

 

All graphical information above were taken from the page Fattabiouni Malaysia. I have no right upon any of the pictures above. All of them belong to Fattabiouni Malaysia. My intention was only to share the good information about it with my readers.

 

Semoga semua informasi di atas berguna buat kalian yang membaca, dan semoga sama-samalah kita berkongsi informasi yang naik untuk semua. Salam Ramadan semua.. semoga ibadah kita diterima Allah SWT. InshaAllah..

 

 

Sign PNG NisaKay

4 comments :

Kodet said...

Ilmu yang baik untuk diperoleh. Lepas ni kena bnykkan bersedekah la nmpknya.

nizatus syahida said...

nice entry..
salam ramadhan k.nisa..

sYiRa LoKMaN said...

awal2 pagi da terjah sini :P hehehe

sYiRa LoKMaN said...

awal2 pagi da terjah sini :P hehehe