Tuesday, June 5, 2012

You guys should watch this video lar!

 

Assalamualaikum..

 

Fuhh hari yang sibuk untuk aku. Banyak urusan yang perlu aku settle kan sebelum hujung minggu, sebab hujung minggu nanti ada hal lain pulak. Duhhh penat! Tapi takpe, I enjoy doing all these things, I mean going to various events and meeting new wonderful people.

 

Tapi kesibukan yang jitu sama sekali tak menghalang aku untuk melakukan rutin harian aku iaitu usha-usha website Youtube untuk cari video apa yang best. Aku mulakan aktiviti aku dengan menonton klip video lagu-lagu kpop, trailer filem terbaru dan video lucu dari vlogger kegemaran. Aku teruskan aktiviti aku tu dalam satu jam jugak lah sampai lah aku jumpa video ini….. :

 

Sekali tengok macam short film pulak, sebab video ni menunjukkan macam mana seorang salesman kat kedai handphone berusaha meyakinkan amoi tu untuk beli handphone. Teringat dulu ada short film pasal jual-jual barang macam ni.

 

Kali kedua aku tengok video ni baru aku perasan handphone yang di-usha oleh amoi-amoi tu SAMSUNG GALAXY MINI 2! Mula-mula aku macam “What the??? Ada Galaxy Mini 2 ker?? Ade ke??” Well, nampaknya Samsung dah ada ahli keluarga baru untuk rangkaian android Galaxy yerr??

 

Dalam video tu jugak ada beberapa fungsi dan spec Samsung Galaxy Mini 2 ni disebut-sebut oleh salesman berbangsa India tu. Maka untuk meleraikan keraguan aku pasal handphone baru ni, apa lagi aku pon search la kat internet!

 

Mini_2_2 (1)

Well, inilah rupa Samsung Galaxy Mini 2 tu yerr.. Hmmm comel jugaks. Hikhik. Alamakkk.. alamakkk terpikat nih! Macam mana nih!!! Macam mana niiii!!! *peluk Samsung Galaxy S II aku ketat-ketat*

 

 

bigpic

Well, kecik-kecik cili padi orang kata. Bila aku tengok video tadi, dan aku dengar spec handphone ni yang salesman tu mention, macam kurang percaya. Tapi percayalah beb, aku dah search pasal specs and info pasal Mini 2 ni, memang benar!

 

Rekaan Galaxy Mini 2 ni aku tengok mengikut trend Galaxy Mini yang terdahulu, dan handphone ni slimmmmm sangat cuma 11.85mm aje! Sure selesa kalau pegang atau letak dalam poket. Bagi pengguna macam aku lak, aku pentingkan bab screen handphone tu. Tapi Galaxy Mini 2 ni, nampak je kecik tapi paparan skrin 3.27 inci yang lebih jelas dan terang! Pergghh hebat!

 

Samsung-Galaxy-Mini-2-official-2

Aku sanggup replay balik video tu dua tiga kali semata-mata nak pastikan apa yang aku dengar tak salah. Yesss phone kecik molek ni mempunyai kapasiti 0.9GB untuk application dan 1.8GB untuk simpanan gambar, video, lagu dan games! Hebat dowh! So kalau korang suka ambil gambar or dengar lagu takyah risau kayh!

 

Dah namanya guna android, mesti korang tak berhenti tweeting atau facebooking kan? Tu belum kire duk ambil gambar, dengar lagu lagi? Takpe wehh… bateri pun 1300mAh kompem tahan lama!! Best best! Ni yanggg aku nak dengar nih!

 

 

samsung-galaxy-mini-2-spesifikasi

Dah macam salesgirl lak aku ni kan? Patutnye aku lah kan yang berlakon dalam video tadi kan kan?? Hahaa apa aku mengarut ni. Okay last aku nak bagitau korang, Samsung Galaxy Mini 2 ni guna processor 8000MHz, boleh download Chat ON dengan Music Hub. Pastuu banyak lagi la function lain.

 

Aku rase senang-senang korang pergilah check kat website SAMSUNG. Kang aku salah bagi info kang aku lak kena bash? Hukhuk gurau je meyh! By the way tahniah kat individu yang rajin buat video di atas. Kalau bukan kerana video tu, aku takkan tahu kewujudan SAMSUNG GALAXY MINI 2!

 

 

Sign PNG NisaKay

12 comments :

hudahassan ^^ said...

oke fine , hda tgk jgk 2-3 kalii . demmm

Rara Nasiha said...

woahhhh, best ! harga berapa la kan. nak tau :)

hidayah zulkefli said...

cun jgk phone ni...

kak mah said...

cantiknya yang kuning

hidayah zulkefli said...

cun la phone ni. OMAIGADD.. suda t'pikat

Rabiatul Adawiyah said...

nisa,

semalam akak ada jumpa phone ni kat wangsa walk. ingatkan samsung corby. rupanya Samsung Galaxy Mini 2! Comel benar!

xoxo!
www.rabiatuladawiyah.com

Nisa Kay said...

@Rara Nasiha

kalau x silap harga pasaran RM599 ?

Nisa Kay said...

@kak mah

cantikkan kuning?
nisa sukee :D

Nisa Kay said...

@hudahassan ^^

@hidayah zulkefli

heeee cun kan? comel kan?
adehh tergodaaaa..

:p

Nisa Kay said...

@Rabiatul Adawiyah

WAHHH dah tengok depan2??
comel takkk?
nisa x jumpe lg phone ni depan2. wuuuu

aida said...

kak nisa phone ni ade warne kuning je ke x de warne lain?? nak kepastian je..

Anonymous said...

kak nisa phone ni ade warne kuning je ke x de warne lain lagi?? nak kepastian je..