Monday, June 4, 2012

Nuffnang Trip to Awana Genting Highlands Golf & Country Resort – TREASURE HUNT

 

Assalamualaikum..

 

Kembali berkongsi cerita mengenai Nuffnang Trip to Awana Genting Highlands Golf & Country Resort yiiihakkk!! Hari dah cerita sok sek sok sek pasal hotel Awana Genting kan.. Pastu dah berjaya melaparkan korang dengan entry pasal Restoran Rajawali kannn.. So hari ni nak cerita pulak pasal aktiviti pertama kami kat sana.

 

P1015521

Inilah lokasi treasure hunt kami. Tetapi sebaik sahaja aktiviti treasure hunt bermula, kawasan yang terlibat ialah hampir di seluruh kawasan hotel!

 

 

P1015529

Kitorang dibahagi ikut kumpulan, and then masa untuk senam robik yeahhhh.

 

 

P1015536-tile

Inilah antara klu yang kami dapat.. Memang ada yang mengelirukan sebab kami tak familiar dengan kawasan sekitar hotel.

 

 

P1015531

Tugasan pertama kena selesaikan sudoku dan cari hidden words. Kami agak lambat la siapkan sudoku sebab susah wehhh! Aku main sudoku tahap budak sekolah rendah je. Sobsss…

 

Cabaran kedua ialah… aaa ape entah nama cabaran tu.. Kira macam kitorang semua kena berpindah dari satu platform ke platform yang lain dengan guna dua batang kayu yang tak sama panjang. Aku nak explain pun tak reti. Takde gambar…

 

P1015539

Pastu kitorang kena cari bola-bola golf yang tersembunyi. Lama kot mencari, baru jumpa satu aku dah excited nak mampos sampai main gayut-gayut ni ha.. Dah serupa bini tarzan lak hakuuu…

 

 

P1015555

Lepas siap cari bola golf semua, kitorang menuju ke SUNRISE & SUNSET SPORTS CENTRE. Pergghh memang inilah yang aku tunggu! Ada cabaran wall climbing, squash dan archery. Haaa sah-sah lah aku nak main panah panah ye dak!! Feeling Katniss Everdeen macam dalam Hunger Games pulokk!

 

 

P1015563

Ini pun salah satu tugasan kitorang. Bergambar dengan kerbau! Hahaha… kreatif betol Nazrul duduk atas kerbau. Nasib tak roboh patung kerbau tuh!

 

 

P1015567

Lepas tu kena cari ECO PARK pulok.. Puas jugak mencari sebab masing-masing tak pernah pegi kan. Ada jugak yang bertekak ni kang LOL. Tapi jangan risau takde pergaduhan berlaku ye. Hohohoo..

 

 

P1015571

Inilah one of the tangled tangram yang kitorang solve kan. Pilih bentuk-bentuk yang senang nak buat ajee.. Hohoo mencabar ketajaman minda betollah game nih.

 

 

P1015575

Lepas siap tu kena pulak cari sampul tugasan yang seterusnya kat tepi tasik. Klu yang kami dapat ialah sampul tu berada di celah-celah pokok. Kami punya la keluar masuk semak samun nak mencarinye, alih-alih atas pokok rupanya. Sedeyh!

 

 

P1015583

Dalam perjalanan ke tugasan seterusnya geng kitorang ni sempat lagi berhenti amik gambor ye uolss! Hahaaa “PASAR IKAN BAKAR” will be the story of the next entry. Ape benda Pasar Ikan Bakar ni? Pasar tempat beli ikan ke? Haaa tu kena tunggu next entry!

 

 

P1015585

The final task is abseiling yeahhh! Tengok dari bawah macam seram lak. Tapi bila dah naik alhamdulillah tak cuak sangat..

 

 

P1015599

Melengkapkan diri sebelum naik ke puncak bukit.

 

 

P1015608

Hahahha sempat lagi sengih-sengih.. Memandangkan kitorang ni abseiling atas platform yang dah disediakan, memang tak seram sangat pun dan surprisingly abseiling sebenarnye mudah (atas platform macam ni lah). Aku je yang cuak lebih!

 

 

P1015622

The sweet blogger couple Tony and Iris were doing forward abseiling together. Awww so cute larr! Tony why you no propose her up there? LOL.

 

 

P1015633

Baiklah! Semua task dah pun siap dilaksanakan yihaaakkk!! Walaupun kami semua bukanlah kumpulan yang menang tapi at least kami semua dapat laksanakan semua tugasan yang diberi. Cewahhh macam ucapan kalah game realiti tv jek. Hohoo..

 

 

Kepada ahli kumpulan 3, you guys rawkss! Thank you you guys :

Nazrul Ashraff

Daniel Chiam

Pen Merah

Iris Loong

Mysarah

 

 

 

Sign PNG NisaKay

23 comments :

DanieL AdiE said...

Waaaa...seronoknya...

dear yayah said...

best nye aktiviti outdoor cmni.. enjoy je :P

NadyaBubble said...

Abseiling tu macam best je :D

ciksengeh :D said...

wah . aktiviti die semua best-best ^^

niedaida said...

wow..best ye..untung dapat pergi :)

Boni JLL3 said...

pergh!! bestnya!! penuh dengan aktiviti

Azza Azman said...

pergi testshoot dara.com hehhe... tak de kawan la.


ha yang awana genting ni ayah azza kerja sini, so dari kecik selalu lepak sini. tapi sekarang dah pindang awana kijal.. klu nak datang awana jijal lagi bagitau lah hehehe

Atiqah Wadiah said...

seronoknyer treasure hunt nisa..ada eh tempat treasure hunt kat genting?

Azydy said...

bestnye.. saya pun dah lama tak keluarkan peluh ni..aktiviti menarik ni..

Riena Haiqal said...

seronoknya.. bestnya.. :)

Rabiatul Adawiyah said...

amboi! patut la jadi group terakhir sampai!! rupanya sibok bergambar ye!! hahaha! cantik-cantik gambar ko!! akak cilok skit.

xoxo!
www.rabiatuladawiyah.com

Nisa Kay said...

@DanieL AdiE

yuppp seronokkk sgt sbb dah lama x kuar peluh

Nisa Kay said...

@dear yayah

yupp enjoy sgt ^,^

Nisa Kay said...

@NadyaBubble

mula2 gayat pastu mcm best lakkk.. ahhaa

Nisa Kay said...

@ciksengeh :D

tahu xpee
^,^

Nisa Kay said...

@niedaida

ALHAMDULILLAH REZEKI :)

Nisa Kay said...

@Boni JLL3

yup2... hehehe

Nisa Kay said...

@Azza Azman

insyaAllah dear :D

Nisa Kay said...

@Atiqah Wadiah

ade dear..
kalau satu group nak datang leh kot booking buat aktiviti2 mcm ni..

Nisa Kay said...

@Riena Haiqal

best best :D

Nisa Kay said...

@Rabiatul Adawiyah

hahaha harusss lahh bergambarr hahaha
sanggup tuh sampai last :p
hehe amik je la kak ruby.. kat fan page ade album penuh..

Daniel Chiam said...

Eh?! Baru prasan yang I takde komen kat post ni! hahaha Group 3 memang rocks!

Happy ni dapat lari2 mencari 'khazanah' tersembunyi xD

Daniel Chiam said...

Hi Nisa. Kalau boleh I nak minta you send gambar2 yang mengandugi muka I atau apa2 yang berpatutan sebagai koleksi... supaya senang sikit nak mengimbau kembali kenangan silam di masa hadapan :D

Can send it to my email daniel.chiam@room8five.com

Thanks in advance :D