Monday, June 4, 2012

Biskut comel dari Pangkor

 

Assalamualaikum..

 

Seriously macam takde motif je aku nak update pasal biskut. Ye korang tak silap baca, aku nak update pasal BISKUT. Eh ehh kalau takde motif takdelah aku nak update kat belog kan? Sebab ada motif la aku nak update ni haaa… (Apa yang aku merepek da..)

 

P1010430

Baru-baru ni aku pergi bercuti ke Pulau Pangkor selama 3 hari 2 malam. Ya Allah memang bersyukur sangat di atas rezeki ni, memang best! So story mory pasal Pangkor kemudian lah ye? Aku nak cerita pasal biskut dalam gambar kat atas ni ha..

 

Kat Pulau Pnagkor ada kilang satay ikan. Errr ye kot nama dia kilang satay ikan? Dalam tempat tu bukan aje ada jual makanan proses dari hasil laut, tapi ada banyak biskut-biskut dan makanan ringan yang dijual 3 bungkus RM10. So salah satunya aku beli biskut kat atas ni lah.

 

P1010431

Mula-mula macam malas je bukak kan. Macam budak-budak sangatlah pulak aku beli biskut ni. Aku pun tak tahulah kenapa aku boleh beli biskut ni. Tapi bila bukak, maka terlihatlah paket-paket biskut yang amat comel.

 

P1010433

Okay seriously boleh meleleh air mata aku dek kecomelan yang nyata, ada kartun-kartun pada packaging dia. Hambuiii melebih betol aku nih!

 

P1010435

Dalam packaging mini tu pulak ada biskutnya yang comel jugak! Gemok-gemok hoiii biskutnya!! Nak gigit pun rasa sayang. Rasa nak tenung je biskut tu sampai berkulat! Aiyooo~

 

P1010437

Yang aku suka pasal biskut ni? Dah lah packaging comel, rupa bentuk comel, dalam biskut gemok tadi ada pulak isi coklat. Haiyaaaa memang comel sangat lah! Hishhh biskut je pun! Yang kau comel sangat ni kenapa hah??!

 

Tetiba kan, melihat kecomelan biskut tersebut, aku rasa menyesal pulak tak borang banyak-banyak kasi adik aku kat rumah. Huuu entah bila pulak kan aku nak balik Pahang ye dak? Kalau aku beli banyak pun susah pulak aku nak hangkut balik nanti… Hukhuk… 

 

Sooooo nak mintak tolong ye kat kengkorang semua, kalau ada nampak biskut ni jual kat mana-mana kedai tolong bagitahu ye. Mintak-mintak lah ada jual kat area Shah Alam ke, Damansara ke.. Sebab aku tak pernah jumpa biskut ni laa aku beli masa kat Pangkor tu tau! Kbai.

 

 

Sign PNG NisaKay

20 comments :

Biela Undefined said...

comelll nye biskut..
sayang nak makan..
hehe :D

Adam bin Ahmad said...

Biskut nih ada jual, tapi brand apa tah. dari jepun. kotak dia bentuk segi lapan tuh. serius. ade perisa strawberry gakk

keli menari said...

Hoh.Kalau tau taknak bagitaw lah.Nanti Nisa beli banyak2 saya pulak tak leh beli.Haha !!

Happy holiday.Habes dah pon holiday nye.Hehe

FaraSite said...

comelnyaaaaaaa!!! tak sia-sia kamu update pasal biskut ni.

cik_zetty said...

nisa.. biskut nie ada kat 7-eleven, nama biskut tu HELLO PANDA, ada dalam kotak warna merah :)

ada 3 perisa.. coklat, strawberry dengan susu :D

cik chinta said...

Biskut ni mmg sdpkn

dear yayah said...

alahai, kiut sgt packaging nye.. biskut pun teramat comel.. ahaha

faa.rosli said...

tgh carik biskut ni jgak. nak buat deco atas cuppies!

NadyaBubble said...

Memang comel, tambah pulak ada coklat kan :D

ciksengeh :D said...

comel sangat !

IraFikri said...

Comelnya biskut tu. Geram pulak tengok. Hehe

niedaida said...

memang comel...

Misz Mieza said...

Cutenya! Ada cekelat kat dalam.. sedapnyerrr!!! Terliur plak.. Huhu..~

FITRAH JAMIL said...

comel nye.. syg nk mkn t

Azza Azman said...

wah macam comel giler tapi...rasa dia manis coklat coklat ke rasa ikan je?

Busyra Bt Takiyudin said...

comelnye..

Nur Aischa said...

haha uish, sedapnya dan comelnyaaa :D jd geram pula dgn biskut2 tu. hee~

Rabiatul Adawiyah said...

comel sangat biskut tu. ko framekan je la nisa oi. tak sampai hati nak makan!

:p

xoxo!
www.rabiatuladawiyah.com

Nisa Kay said...

@Rabiatul Adawiyah

AHAHHA x sempat nak frame kan dah ngapp masuk dalam mulut :P

Anonymous said...

ade jual la...kat speedmart...tesco pun ade..BUNGKUS DIA WANA HIJAU+COKLAT+KUNING SIKIT..ADE GAMBA panda depan tu..