Monday, May 14, 2012

Sekitar malam konsert separuh akhir Mania

 

Assalamualaikum…

 

Sabtu lepas aku berpeluang ikut hakak Pen Merah ke Kompleks Suka Panasonic yang terletak di Seksyen 21 Shah Alam untuk menyaksikan konsert Mania secara live. Sejujurnya aku tak berapa nak follow Mania sebab aku pun jarang duduk rumah dan jarang tengok tv dah sekarang ni. So aku tak tahu pulak malam tu merupakan peringkat separuh akhir dah pun..

 

IMG_8546

Malam tu turut bertemu dengan rerakan bloggers yang merupakan ahli kelab peminat Shila Amzah iaitu SHILALAS. Muka Andyhowtt ni jugak dikatakan oleh rata-rata penonton Mania di rumah banyak kali keluar di TV. Ambuii retis kau ye Andy!

 

 

IMG_8551

Ini pulak Epul. BFF Andy dan juga seorang SHILALAS. Epul ni memang kalau bergambar dengan aku suka snagat cover macho apesal ahhhh…

 

 

IMG_8547

Ini Amman Spark. Cewah cewahhh aku letak nama glemer beliau tuhh! Ahaksss… Aku panggil dia budak ekcik boleh? Sebab dia suka buat suara budak kecik, ala-ala kumpulan Boboi hahah!!

 

 

IMG_8554

Tu diaaaa 3 suara versi lelakiii. Hakhakhakk…

 

 

IMG_8486

By the way, malam konsert separuh akhir tu aku suka sangat dengan persembahan Jac… Persembahan yang bertenaga dan vokal mantap! Bakat besar Jac memang tak dinafikan lagi.

 

 

IMG_8532

Don’t know why but I love Adira so much!! She has good attitude and the talent too. Sayangnya beliau tidak berjaya melangkah ke malam final konsert Mania. It’s okay Adira, you have done your very best :)

 

IMG_8393

Dann… ohhh ya… Yang paling paling paling aku suka semestinya persembahan RANDY PANGALILA yang sememangnya encem banget!! Haha Randy popular di Malaysia menerusi beberapa sinetron yang pernah ditayangkan, dan juga melalui sebuah telefilem lakonan bersama Elfira Loy iaitu Biar Mimpi Sampai Ke Bintang.

 

 

IMG_8559

Apa-apa pun, aku enjoy sangat dapat tengok konsert ni secara live. Dah lah takde suara, sooo tak dapatlah aku teriak-teriak. Ehh kejap. Malam tu aku duduk area media. So para wartawan sume senyap je. Malu lak aku kalau aku sorak-sorak kannn.. Hukhuk…

 

Apa-apa pun thank you so much hakak Pen Merah sebab sudi angkut aku sekali untuk pergi ke konsert Mania ni.. Kalau ada rezeki dapat ler kite ke konsert final Mania ye? Haha!! Tapi aku tak berharap pun. Kalau ada rezeki insyaAllah pergi lah kot. Hehehe… Kbai.

 

 

 

Sign PNG NisaKay

12 comments :

hafiz hafizol said...

tengok konsert tak ajak . fine !

Izzah | zulkifli said...

untung nye sis dapat pergi concert mania tuh.. btw, jelly lah tengok sis pakai varsity. =P

Myra Jay said...

Bestnyer...

Ensem tul Randy ha ;)

As Shaari said...

wah..bestnyer dapat pergi sana...sian kan adira tak dapat masuk..love her voice so much..

feel free c my blog
http://asshaari.blogspot.com

Riena Haiqal said...

yang penting stacy dan jac dapat masuk final.. yes yes.. mulanya nak Adira masuk keluarkan hazama.. tak minat Hazama.. huhuhu.. :)

ciksengeh :D said...

RANDYYY !!

MYA ZOOLKEFELY said...

ah comel jeeeeeeeeeeeeeee dia :D

shera said...

wah ! bestnya dapat tengok live :)

Nurul Akmal said...

Wah best.. Jac memang suara power.. Suka ngan dia..

Sally Yatiey said...

Bestnya dapat pergi ke Konsert Mania tu ^_^

Eiqa Lyka Vandetta said...

bestnyer dpat pergi ...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

len kali angkut kita sekali hehe