Friday, May 11, 2012

Nuffnang Trip to Awana Kijal Terengganu – PART 6

 

PART 1 | PART 2 | PART 3 | PART 4 | PART 5 | PART 6

 

Assalamualaikum…

 

Boleh tak rasa nak tampor diri sendiri sebab dah lama sangat dah pergi trip ni tapi entry nye belum habis lagi?? Ni haaa ade lagi sampai part 6!!! Huahuaa nasiblah ye korang, blog aku dah macam blog pelancongan pulak. Okay anak-anak jom baca destinasi seterusnya selepas pulang dari Kampung Tour (rujuk entry part 5)

 

P4214431

Balik dari Kampung Tour tu kami terus siap-siap dan turun ke tepi pantai. Best nye kat Hotel Awana Kijal ni, dia ada private beach sepanjang beberapa kilometer! Jadi memang bestlah sebab takde pengunjung luar. So, para penginap hotel boleh main sukan air dengan aman.

 

P4214429

Masa dah sampai kat tepi pantai tu, terus naik atas ATV ni. Mula-mula nak posing je. Ingatkan tak boleh naik sebab hujan dah ala-ala renyai dah masa tuu… Tapi abang yang keje kat situ cakap boleh je naik. Maka aku dengan konfidennye pun memacu ATV ni mengikut laluan yang dah tersedia sambil menjerit-jerit errr…

 

P4214439

P4214440

Hujan renyai-renyai halus tadi mula bertukar kasar, then aku dengan kengkawan blogger lain lepak kat Coconut Hut yang terletak di sebelah water Spoert centre tadi. Kitorang dengan santai dan rileknye menikmati air kelapa, keropok lekor, satar dan otak-otak. Nyummm~

 

 

P4214450

Yeahhh geng meja bulat dah tak sabar nak mencuba menaiki banana boat!! Aku yang fobia dengan laut tanpa dasar ni pun nak try sekali sebab nak cabar ketakutan aku tu.. Gambar atas banana boat takde la pulak.. Wuwuwuu… Tapi alhamdulillah banana boat memang best wohoo!!!

 

580519_10150718319645000_598049999_9703542_1481802781_n

Lepas aktiviti di pantai, kami berlari-lari ke kolam renang bak kanak-kanak ribena. Picture credit to Rabiatul Adawiyah sebab beliau ada camera yang waterproof! Yeayyy Lihatlah aksi kami di dalam kolam hotel Awana Kijal. Hukhukk…

 

P4214467

Dah penat bermandi-manda dan berjakuzi bersama geng meja bulat, kami semua naik untuk membersihkan diri dan malam tu kami dinner steamboat! Yeayyy Thank you Genting Malaysia !! The food was greattt. Dah lama aku tak makan steamboat! Nak menetes air mata aku dalam periuk kuah tu eh ehh!!

 

P4214470

Ini butter prawn ehh? Entahlahh.. Hahahaa tapi memang sedap oiii!!!!!! Nak menangis aku mengingatkan balik rasanya yang sedap! Cicah dengan kuah lemak masam-masam tu, perghhh kecur air liur gua nihh.. Sobsss!!

 

 

P4214480

Lepas makan, kitorang jalan-jalan kat sekitar lobi. Kaki aku, Uzair dan Didi laju melangkah masuk ke salah satu macam pusat hiburan kat situ. Menurut directory yang ada dalam bilik, kat situ ade karaoke. So kengkonon nak karok ahh.. sekali bar rupenye! Uhuk uhuk keciwaaa…

 

Okaylah sampai sini je cerita nye ye! Maaflah sebab too many part! It’s just that I like to write an entry that’s not too long and contain too many pictures. Ehekk apa aku melalut nihh.. Okay aku janji part 7 akan datang ni part last ye! Tapi panjang sikit laa.. sebab nak kena up entry pasal Genting Highland Theme Park pulak. Last but not least, thank you Genting Malaysia and Nuffnang !

 

 

 

Like Saya Suka Menaip's fanpage for more pictures of the trip!

Vote me for Nuffnang Blogger Of The Year in DiGi WWWow Awards. CLICK HERE NOW !!!

 

 

Sign PNG NisaKay

2 comments :

faiz fakhirin said...

wow, bestnya..nisa dpt sponsor nuffnang ker?

Riena Haiqal said...

makin menarik jer percutian ni tau... best gilerrr ar.. :)