Thursday, May 3, 2012

Nuffnang Trip to Awana Kijal Terengganu - PART 3

 

PART 1 | PART 2 | PART 3 | PART 4 | PART 5

 

Assalamualaikum dan selamat pagi semua..

 

Aku cuba menaip entry dengan sepantas mungkin. Mulanya nak update malam tadi.. Tapi malangnya aku boleh pulak tertidur.. Maklumlah penat baru balik dari Kelantan kan.. Itu story mory later kayh. Ni nak sambung berkongsi kisah percutian dengan blogger di Awana Kijal.

 

P4204172

Bersambung dari kisah di bahagian kedua yang lepas.. al-kisahnye malam tu kami pun turun ke restoran berhampiran lobi hotel untuk makan malam. Sebelum turun tu sempat aku snap gambar lobi hotel dari tingkat atas.

 

 

P4204177

Malam tu kami dinner di Restoran Kampong Meraga Beris. Sebenarnya nama Kampung Meraga Beris ni nama kampung yang terletak di sebelah hotel Awana Kijal ni je…

 

P4204182

Kawasan restoran yang memang luas. Kat bahagian depan sekali dah jumpa kaunter minuman. Semua self service ni. Nak air apa ambil je sendiri. Ada banyak jenis pulak tu…

 

 

P4204184

Lauk pauk yang dihidang ala buffet. Memang terlalu banyak pilihan sampai nak makan pun boleh jadi konfius nak ambil lauk apa. Hohoo..

 

 

P4204185-tile

P4204197-tile

Antara makanan yang dihidang di retsoran ni. Ada jugak ruangan salad dan pencuci mulut. Semua ambil sendiri okay. Memang makanan kat restoran ni semuanya marveles ya amat!! Nyum nyumm.. sedappp sangattt.

 

 

P4204220

Dah kenyang perut aku pergi kacau pulak anak baru blogger devass kebabomm Red Mummy. Anaknya yang ni memang comels kayh! Kalau korang rajin layan baby ni, memang dia akan borak balik dengan korang! Hahaha LOL. Argghhh comelsss!!!!!!!!!

 

 

P4204221

Entah macam mana si Ruby ni boleh pulak tarik chef restoran ni untuk bergambar sama.. Hahaha tapi chef ni teramat la sporting nye yak! Thank you chef for the delicious meals tonight!

 

 

P4204222

Al-kisahnya kami selepas makan tu naik bas beramai-ramai pergi ke Sungai Yak Yah di Ibok untuk menyaksikan kelip-kelip. Haaa korang tahu tak kelip-kelip tu ape? Kalau tak tahu sila lah buat-buat tahu okayh!

 

 

P4204230

Kalau tak silap aku dia ni nama Abang Jefri kot? Hahaha tibai je nama dia ni. Ini dia bagi brief mengenai tempat kitorang nak pergi tengok kelip-kelip. Kelip-kelip dikenali jugak dengan nama kunang-kunang atau api-api.

 

Malangnya sampai kat Sungai Yak Yah tu suasana gelap ya amat! Lampu lain takde melainkan lampu dari bas. Sangat gelap sampai tak boleh nak snap gambar. Gambar kelip-kelip pun takde sebab kelip-kelip berkelip 3 kali sesaat. So susah giler nak capture gambar ia. Tak kelihatan langsung dalam kamera. So kalau nak tengok kena tengok dengan mata kepala sendiri lah eh? LOL.

 

Melihat kelip-kelip dengan menaiki bot berenjin senyap, dalam gelap pulak tu memang best. Kitorang turut dibawa berhenti bawah pokok untuk melihat kelip-kelip dengan lebih dekat. Kami diberi penerangan yang jelas dan panjang lebar oleh Pakcik Ghani, yang turut mengemudi bot. So kalau nak pergi tengok kelip-kelip bolehlah contact Tourism Terengganu and cari pakcik Ghani. Soooo.. nantikan next part of this vacation story. Kbai.

 

 

Sign PNG NisaKay

13 comments :

Riena Haiqal said...

bestnyaaaaaaaa.... rasa nak join gak..

Rara Nasiha said...

Wahh, bestny Nisa. dapat pergi holiday macam tu. :)

Atiqah Wadiah said...

comelssnyerr anak red mummy tu..rasa nk picit2 je pipi dia~hoho

khalifah said...

best la..cmne nk tau ada trip2 by nuffnang ni..btw..nisa,nk cbe tak produk ni..sgt bgus..

http://apricotp.blogspot.com/

AdilaAzmir™ said...

dekat kg kuantan pun ada kelip kelip jugak:)

Saya Disini said...

wah..bestnye..

Nurul Akmal said...

Cantik..

wany said...

best nyer :)

hafiz hafizol said...

Aku yg duk Ganu nie pun x pernah tgk lagi kelip2.. Eh, ade eh tempat yg tengok kelip2 tuu? Hahahaaha

aiEz said...

bestnya nisa g jejalan...

*anak akak red mummy tu comel,mata cepet jer..hehe

Lyssa Faizureen said...

Wahhh . Wahhh . Nisa !! Syok nyeee :)
Nak itottt !

kakchik@ella said...

Bestnya adik dibwk jln2 oleh nuffnang. KC baru 2 tahun jadi blogger lum pernah lagi attend event2 nuffnang ni. KC pemalu. hehehe.

Myra Jay said...

Jelezzzzz, nak ikutttt...heheee :)