Monday, May 28, 2012

Nuffnang Trip to Awana Genting Highlands Golf & Country Resort – THE HOTEL

 

Assalamualaikum…

 

Lama dulu aku ada update entry ala-ala teaser, masa tu aku update live dari Genting Highland, dengan menggunakan internet hotel yang berkelajuan tinggi. Muahaha.. Kini aku bawakan cerita penuh mengenai trip ni ye. Cerita akan aku bahagikan menjadi beberapa entry.

 

Pada 9 dan 10 Mei yang lepas Nuffnang dan Genting Malaysia telah bekerjasama untuk mengadakan trip ke Awana Genting Highlands Golf & Country Resort pula untuk memberi peluang kepada para blogger terpilih untuk merasai aktiviti outdoor.

 

P1015389

P1015395

Ini pintu masuk hotel. Sangat ringkas dan luas. Di sebelah kanan ada kafe dan di sebelah kiri pun ada restoran tapi kena turun tangga ke bawah.

 

 

P1015398

Berhampiran pintu masuk ada barisan kedai-kedai cenderamata.

 

 

P1015399

Ada dua lorong.. Marilah kita ikut jalan yang lurussss.. Muahaha…

 

 

P1015401

Para blogger berkumpul di ruang legar di area reception.

 

 

P1015413

Reception counter.

 

 

P1015420

Jadual perkhidmatan shuttle bus yang akan terus ke First World Hotel di puncak Genting Highland.

 

 

P1015496

Pokok orkid di tanam di dalam hotel. Namun bahagian atapnya lutsinar dan tembus cahaya.

 

 

P1015415

Di tengah tengah kawasan legar tadi, boleh tengok ke tingkat bawah. Ada taman..

 

 

P1015432

Para blogger yang hadir dibahagikan dua orang untuk satu bilik. Ni lah bilik kami yang sejuk dan selesa. Katilnya luas! Yeahuuu…

 

 

P1015434

Antara kemudahan lain yang disediakan…

 

 

P1015442

Feeling kejap buat teh panas.. Hohoo..

 

 

P1015443

Pemandangan dari balkoni bilik aku yang terletak di tingkat berapa puluh entah. Yang ada tennis court tu Sunrise & Sunset Sports Centre.

 

 

P1015444

Boleh nampak padang golf…

 

 

P1015447

Tuuuu diaa kolam renang! Tapi memandangkan jadual kami pack dengan outdoor activity maka mungkin hasrat untuk ke kolam renang terpaksa dilupakan…

 

 

P1015507

Padang Golf…

 

Baiklah.. itu sahaja buat masa ni ye.. Entry kali ni aku fokus kepada hotel, bilik dan kawasan sekitarnya… Entry seterusnya korang kena jaga-jaga lah yek! Sebab aku akan update pasal Restoran Rajawali!! Hahaha makan makan makannn!! So see you in the next entry!!

 

 

Sign PNG NisaKay

3 comments :

Azydy said...

bestnyer..jalan-jalan

princess said...

seronoknyeeee . nak jugak pergi : )

Nurul Akmal said...

Cantiknye dalaman hotel ni.. biasa tgk luaran jer..