Thursday, May 24, 2012

My Favourite Animal Pal in Madagascar 3 : Europe’s Most Wanted

 

Assalamualaikum..

 

Woahh kepenatan balik dari Pulau Pangkor masih terasa sebab baru sejam yang lalu sampai di rumah. Tapi demi Madagascar 3 aku gagahkan juga jari jemari yang tak berapa nak runcing ni terus menaip! Huahuahuaa..

 

madagascar_three_ver3

Madagascar kembali!! Masih terbayang keseronokan jalan cerita filem-filem Madagascar terdahulu, yang penuh dengan gelagat lucu haiwan-haiwan di atas. So bila ada Madagascar 3 ni aku memang tak sabar-sabar nak menonton dan bergelak ketawa, lebih-lebih lagi bila filem ketiga Mdagascar ini menampilkan Alex, Marty, Gloria dan Melman sebagai haiwan sarkas!!

 

Madagascar_Gloria

Namun begitu, di antara 4 watak utama filem Madagascar 3 : Europe’s Most Wanted ini, My Favourite Animal Pal ialah GLORIA THE HIPPOPOTAMUS!! Hikhikhik… Antara sebab paling kuat mengapa Gloria menjadi pilihan aku sebagai My Favourite Animal Pal ialah kerana ia watak wanita! Ehh betina! Ehh.. err perempuan. Hohohoo..

 

 

Madagascar-dreamworks-gloria4g (1)-horz

Kenapa aku memilih GLORIA si badak air sebagai My Favourite Animal Pal ??? Ini kerana ehemm… ianya badak betina. Hohoo.. Dan disebalik perwatakannya yang gila-gila di dalam filem Madagascar, aku rasa Gloria juga mempunyai sisi comelnya iaitu bulu mata yang lentik dan badan yang bulat. Hohooo..

 

 

madagascar-3-gloria-spot

Sebagai badak air, GLORIA mempunyai sifat yang pasif apabila datang kepada kebanyakan masalah, dan berperanan sebagai “voice of reason” kepada kawan-kawannya.. Contohnya, semasa majlis hari jadi Marty (si kuda belang), Marty berhasrat ingin keluar dari zoo tersebut dan melihat habitat asalnya.

 

Apabila rakan-rakannya mengatakan bahawa hasrat itu adalah mustahil, Marty merajuk dan GLORIA telah meyakinkan Alex supaya memujuk Marty. Apabila Marty cuba lari dari zoo, GLORIA juga yang meyakinkan rakan-rakannya agar mengikutnya mencari Marty.

 

2012_madagascar_3_banner_005-horz

Aku merasakan bahawa watak GLORIA si badak air merupakan penguat kepada talian persahabatan haiwan-haiwan di atas. Seriously aku memang sangat sangat tak sabar nak tengok aksi Gloria membuat persembahan di sarkas, sebab di zoo pun GLORIA merupakan antara tarikan utama.

 

 

 

I WANT TO WATCH MADAGASCAR 3 : EUROPE’S MOST WANTED SO BADLY !!!!

 

 

Sign PNG NisaKay

11 comments :

mizara said...

~~GLORIA COMEL jeww... hik3

Dysha.Pinkstudio◕‿◕✿ said...

harus tgok ne... besh sgt cite ne

ciksengeh :D said...

tak kering gusi nengok cite nie ^^

fArAh07 said...

gloria sexy
-.-

Riena Haiqal said...

ehhhh tak sabar nak tengok madagascar ni... memang terbest dan terbaikkk ni ceta dia... :)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

haah laaa comey jeeee gloria ni..

Atiqah Wadiah said...

heeee~comel je badak air betina tu :)

Che Rosliza Che mat said...

hehehe...anak akak suka jugak badak sumbu nie...

sitikadhijah said...

x sabar nk tgk cite nie... cant wait.. huhu..

Azmira Yusof said...

wah mcm best jee .

Azmira Yusof said...

wah mcm best jeee