Sunday, May 6, 2012

Makeover by Nisa Kay

 

Assalamualaikum..

 

Selama aku pakai mekap dan belajar mekap secara sendirian berhad nih, jarang sangat-sangat aku menggunakan skill aku untuk makeover muka orang. Cehhh skill ? Skill apalah sangat aku ni. Tangan keras macam kayu ada hati kata diri sendiri ada skill? Puihh.

 

Hari ni mood kelaut sebab badan tak bape sedap. Then malas mekap diri sendiri untuk jadi model tudung kat online shop aku, so aku paksa rela adik aku untuk dimekapkan oleh tangan kayu aku ni dan menjadi model tudung. Nasib baik dia tak banyak songeh.

 

P5065230

Sooooo ini muka adik aku sebelum mekap. Baru je lepas cuci mukanya. Ehh apesal aku ambik gambar dia macam gambar passport? Sinaran passport kegemilangan kah? Kuikuikui.. Ahh lantak! Ini muka dia sehari-hari. Ye budak kecik ni belum pernah mekap tebal lagi. So basically muka dia banyak parut jerawat dan dia xde double eyelid.

 

P5065231

Jeng jeng jenggg… ini muka dia selepas aku mekapkan.. Puas jugak nak menepek naturactor kat muka beliau sebab nak tutup parut jerawat. Almaklumlah, macam aku jugak, dia pantang nampak jerawat mesti tangan tu gatal nak picit.

 

 

P5065232

Ini pun aku beragak lagi nak letak mekap tebal-tebal kat muka dia. Muka dia dah dok berkerut-kerut dah masa aku letak naturactor. Eye shadow pun aku letak sikit-sikit je.. Eyeliner pun biasa aje. Blusher? Aku pakaikan blusher yang paling natural.

 

 

cats

Maka kesimpulannya inilah wajah adik aku sebelum aku makeover dan selepas make over. Harap mukanya tak nampak macam pondan. LOL. Maaf ye dik tulis pasal kau kat sini. Baru ingat nak promote blog kau sekali kau private kan pulak. Hukhuk…

 

 

P5065241

So make up simple ini aku guna :

Naturactor (kod 151)

Elianto Luminous Shadow (kod 01 pale yellow & 15 gothic black)

Elianto Fionatto Blush (kod 02 peacy pink)

MAC liquid eyeliner (tiruan punye. beli kat uptown LOL)

Miss Rose Lipstick (kod 04)

Elianto Lip Gloss (kod 04)

 

 

Ye aku tak pakaikan bedak sebab Naturactor sahaja dah okay. Nak pakai bedak pun okay, tapi tak payah tebal sangat, cukup sapu nipis bedak compact tu pakai berus blusher. Blusher aku guna yang paling natural dan tak pekat sebab aku tak suka pipi aku merah sangat macam lebam. Brow liner aku tak pakaikan sebab lupa bawak. LOL. Okay lah nak pergi buat keje. Kbai.

 

 

Sign PNG NisaKay

22 comments :

yusmarliza mohd yusof said...

salam nak tanya mana nak dapat naturator tu selain beli dari on9? lilizazaliza.blogspot.com

AdilaAzmir™ said...

nampak perubahan lepas make-over. mmg cantik dan nampak natural:))

saharinasaharudin said...

nmpak natural even da makeup ;D

ucupiza said...

wah sis..dah berbakat dah tu nk mekap sis.cantik la sis nampak lain muka die..

♛ Azie Azra ♛ said...

naturactor memang superb. hehe

belogkiter said...

tolong makeup kan saya boleh tak

Wawa Rosli said...

wah....cantik3!!!
nmpak simple sangat!!

iyka zulaika said...

simple and nice :) kalau make up tebal2 macam nampak tua nanti :)

Muhd Assyahidanllah Mohd Mokhtar said...

hahaa..comey2..nk knal ngn adk nisa kay blh..?? hahaha

Muhd Assyahidanllah Mohd Mokhtar said...

hahaa..comey2..nak knal ngn adk nisa kay tu blh.?? hahaa

Bidadari Besi said...

Lawa adik akak senyum :) Tudung tu pun lawa. Sekarang ramai jugak bebudak pakai tudung tu kan?

LIYANA MASTURA said...

I use naturactor too! Cantik:)

http://annalee-leeanna.blogspot.com

farah hanim said...

wahh
pndai gak kak nisa make2 up orang niee
nmpk simple je tp nice :D

Nowa Buddin said...

comey la makeup ni. nampak kemas. nak cubalah. =)

Cik FaRiZaM said...

wah pandai nisa kay make over ye

Atiqah Wadiah said...

hehe~hebat nisa..hbs cover sume parut2 jerawat tu..hehe :)

Si Gadis Semasa said...

simple ,cantik :) ohh , mata adik kak nisa ni sama macam mata saya . hohohoh ^^

athirah said...

wehhh... x try guna octard skali ke? hehehhehehe

dira said...

lawa laa akak makeup :D

piya yoya said...

pakai bedak sejuk pon cantik kot :)

Beyla :D said...

Comel kak yin after make up :D

nur munira said...

Mn nk cr naturactor