Tuesday, May 29, 2012

Kelas penjagaan wajah bersama Mary Kay

 

Assalamualaikum…

 

Baru-baru ni jugaklah aku dapat jemputan daripada pihak Mary Kay untuk join kelas penjagaan wajah. Dan aku boleh bawak kawan-kawan. Mungkin waktu dan jadual yang tidak mengizinkan, hanya 2 orang kawan blogger yang boleh hadirkan diri.. Takpe, next time boleh join lagi yea gurls??

 

IMG_9294

Seriously, aku datang ke skin care class ni TANPA sebarang mekap! Nampak tak aku caps lock kan perkataan TANPA tuhhh.. Memang agak kelampiran betol muke ku tanpa mekap kan. Hukhuk.. takpe.. aku bersyukur :)

 

 

IMG_9270

So masa kami sampai di HQ Mary Kay yang terletak di dalam bangunan Jaya 33, Petaling Jaya, sebuah bilik dah dikhaskan untuk kami menjalani skin care class bersama beauty consultant yang dilantik. Atas meja ni dah tersedia cermin, skaf, air mineral, produk-produk Mary Kay dan survey form.

 

 

IMG_9271

Tu dia aku dan SIEZUKA sedang mengisi survey form. Survey form ni mempunyai soalan-soalan yang berkaitan dengan rutin penjagaan kulit dan keadaan kulit kita. So kena jawab dengan sejujurnya ya, sebab dia akan indicate condition sebenar kulit kita.

 

 

IMG_9288

Tu dia beauty consultant kami ari itu, Kak Zunita yang sangat peramah dan sporting! Beliau tengah meneliti survey form yang kami dok isi tadi. So kesimpulannya, kulit aku dan kulit cik SIEZUKA berada di tahap yang normal, manakala kulit PEN MERAH pulak jatuh dalam kategori berminyak.

 

Jadi kami hanya akan gunakan produk yang bersesuaian dengan kulit kami. Aku dan cik SIEZUKA yang berkulit normal akan menggunakan set MARY KAY BOTANICAL EFFECTS FORMULA 2, manakala PEN MERAH akan guna set FORMULA 3, khas untuk kulit berminyak.

 

 

IMG_9300

Pertama sekali, kami bertiga diberi peluang untuk mencuba rangkaian product MARY KAY SATIN HANDS PAMPERING SET ni untuk membersihkan tangan.

 

IMG_9302

Percayalahhhh *nyanyi lagu Siti Nurhaliza* produk SATIN HANDS ni memang superb!! Bila siap guna produk-produk tu, memang ketara sangat beza tangan kanan (yang memakai produk) dengan tangan kiri (yang tak pakai produk). Kulit akan nampak lebih bermaya dan bersih! Lembut pulak tuh..

 

 

IMG_9286

Inilah rangkaian produk utama yang kami nak cuba pada hari tu. MARY KAY BOTANICAL EFFECTS yang terbaru dari Mary Kay!

 

 

IMG_9314

Lepas cuci bersih tangan, kami bertiga membersihkan muka dengan menggunakan MARY KAY OIL-FREE MAKE UP REMOVER pulak. Memang lah kami datang ke skin care class ni tanpa memakai mekap langsung, tapi just nak bersihkan kot-kot masih ada kesan eyeliner ke.. ape ke..

 

 

IMG_9321

Cuci muka time! Hohohoo.. Pembersih muka MARY KAY BOTANICAL EFFECT : 3-IN-1 CLEANSE FORMULA 2 terlebih dahulu diletakkan di 5 spot berlainan di wajah (macam dalam gambar tu lerr..) Ohh ye, yang pink kat kepala tu bukanlah anak tudung aku.. iskk.. itu ialah skaf rambut yang tersedia kat atas meja untuk kami pakai..

 

 

IMG_9345

Hohhh!! Jangan lari dulu ye!! Ini bukanlah hantu kak limah. Ini ialah.. Nisa Kay! Isk iskk.. Kami disuruh supaya memakai MASK FORMULA 2 muka hanya sebahagian muka sebab nak tunjuk perbezaan wajah yang pakai mask dengan yang tak pakai mask. Yang putih-putih kat bibir tu kami cuba MARY KAY SATIN LIPS : LIP MASK. Memang berkesan untuk membersih bibir dan mengembalikan bibir yang tampak segar.

 

Lepas mask tu dah kering, maka bolehlah dicuci sebersih-bersihnya yek. Bila muka dah bersih aku apply FRESHEN FORMULA 2 supaya muka kembali segar, dan last sekali pakai HYDRATE FORMULA 2 berfungsi untuk memberi kelembapan pada kulit.

 

 

IMG_9369

Bila muka dah fresh dan nampak jauh lebih bermaya, apa lagiii..make up time!! Ini memang part favourite aku lah kot.. Aku mencuba foundation MARY KAY TIMEWISE MATTE-WEAR LIQUID FOUNDATION dan hasilnya menakjubkan! Warnanya memang masuk sangat dengan kulit aku dan nampak sangat natural!

 

Kak Zunita mengenakan lapisan eyeshadow yang nipis, tak perlu tebal-tebal dan boleh buat muka tampak berseri. Blusher pun sapu nipis aje.. Supaya keaslian wajah tak hilang. Cewahhh.. ape benda entah ayat aku! Hahaa…

 

IMG_9409

Taraaa… muka aku yang dah siap dirapi dan dumekap! Mekap yang tidak tebal, aku pakai foundation tu sikit aje, dah cukup untuk satu muka. Tampak flawless sebab warnanya memang sebati dengan warna kulit dan nampak sangat natural.. Best best!!

 

Baiklah.. sudah berpuas hati dengan skin care class dengan Mary Kay.. Aku dan kawan-kawan dapat belajar cara membersihkan wajah dengan betul. Pokoknya, harusss disiplin! Kata nak wajah cantikss kannn…! Banyak jugak info bermanfaat yang kami dapat…

 

So uolss yang nak kan maklumat lanjut mengenai Mary Kay dan produknya, bolehlah terjah website mereka di http://www.marykay.com.my/ ye!! Korang ajaklah tiga empat orang kawan pergi skin care class dengan mana-mana beauty consultant Mary Kay, sebab tujuan utama dorang ialah SHARING! Dorang takkan paksa uoolls beli produk dorang macam sesetangah brand tu okayh?

 

 

 

 

P/S : Mary Kay takde pertalian darah dengan Nisa Kay. Harap maklong. Kekekeke…

Sign PNG NisaKay

43 comments :

Anonymous said...

nisa ade darah keturunan mamak ke?? xde mekap nmpk mcm mami.. XD

ain vanilla said...

nak cuba jugak la .

Riena Haiqal said...

saya pun ada gak pegi masa mary kay buat kat labuan ni... memang saya percaya 100% berkesan sangat2... suka dengan produk ni walaupun mahal sikit.. tapi berpatutan kan.. :)

D'ya Marshmello said...

gileee gempak! bestnya :) takboleh jadi ni, nak try jugakkkkk.

LATEST ENTRY : Chemistry! Thanks for being nice !

Cik Zeeta said...

wahh... info yg menarik nisa :)
thnks sharing

Atiqah Wadiah said...

woaaaa!!!mcm menarik je gi situ :)

Cinta PolkaDot said...

ouch... saya pon memakai marykay set 2.. mmg superb.. terutama mask :) berbaloi-baloi beli walaupon mahal.. :)

jemput follow blog saya yng x seberapa ni Nisa Kay
http://anisnatasha-s.blogspot.com

Nurul Akmal said...

Time kasih Nisa sebab sudi ajak Nurul join sekali.. ;)

Fienazzuki said...

Haahaha...
MARY TAKDAK PERTALIAN DARAH DENGAN NISA KAY...
Kelakar...
Btw, mmg nmpk natural make up tu...
^_^

nurdani said...

memang nampak perbezaan. tertarik hati pulak nak try produk mary kay ni :D

belogkiter said...

produk ni emmang terbaik

Izyan Masri said...

MUKA POLOS GITU YA TAMPAK MAKE UP,MBAKK.HAHA BESTLAH DAPAT INVITATION MARY KAYY PUNYA MAKE UP CLASS.

* Jubah colourful,korean fashion RM31,handbags,heels.di EZ BROWNIES.LIKE dan beli :D
https://www.facebook.com/EZBROWNIES

vidalsisah said...

Mmm boleh tahan gak produk tu, nampak sesuai ngan muka nisa dan nampak lg gojes ko dek.

farmy's said...

emm.. menarik.. apasal tak ajak ia.. heheee..

Nisa Kay said...

@Anonymous

errkk keturunan mamak? xde lah kot. ahhaha moyang org indonesia :)

Nisa Kay said...

@ain vanilla

cubalah dear.. product mary kay ni satisfaction guaranteed.

Nisa Kay said...

@Riena Haiqal

bila sebut satu set harga RM200 lebih mesto org kata mahal.. tp dgn pemakaian yg berdisiplin produk ni mampu tahan 5 hingga 6 bulan. tu kire sgt berpatutan dan berbaloi :)

Nisa Kay said...

@D'ya Marshmello

try ye.. jgn x try.. produk mary kay ni memang bagus..

Nisa Kay said...

@Cik Zeeta

most welcome :D

Nisa Kay said...

@Atiqah Wadiah

mmg menarik..
nnt carilah mary kay beauty consultant.. boleh set date buat skin care class...
:)

Nisa Kay said...

@Cinta PolkaDot

wahh pengguna mary kay yee??? hehehe best kan produk ni.. nisa pon baru nak guna :)

Nisa Kay said...

@Nurul Akmal

most welcome nurul.. terima kasih kembali sbb sudi join :)

Nisa Kay said...

@Fienazzuki

kihkihkih..
nampak natural kan.. foundation mary kay mmg superb!

Nisa Kay said...

@nurdani

try la dear..
pokoknya kena berdisiplin dalam penjagaan muka :)

Nisa Kay said...

@belogkiter

yup2..
mary kay ni satisfaction guaranteed :D

Nisa Kay said...

@Izyan Masri

HEHEH memang best dear..
sbb produk2 mary kay bagus..

Nisa Kay said...

@vidalsisah

thank u..
mmg lps ni ingat nak bertukar ke mary kay :)

Nisa Kay said...

@farmy's

ehhehe lain kali kalau ade event mcm ni lg kita invite insyaAllah :)

GlamorousityLove said...

saya suka foundation mary kay B5...masa knl mary kay nih pun datang class cm ni lah, kebetulan my friend punyer sister BC kat situ then joint lah..heee best kan,one of theme kak rock nama dia sgt sporting..hehehe

Nisa Kay said...

@GlamorousityLove

heheheh tu lahh..
best kannn

fy said...

saya pun pakai produk mary kay ni.. mmg superb! :D

Cinta PolkaDot said...

@Nisa Kay yup! best sangat2 nisa.. foundation and mineral losse powder pon best!

Nisa Kay said...

@fy

wahh pengguna mary kay yee :D

Nisa Kay said...

@Cinta PolkaDot

heheh yuppss
nisa x sbr nak cuba :D

Anonymous said...

NISA !!! awk try eh produk ni..?
best kn? sy da almost 2 years try produk ni... so far, sgt2 la berbaloi...sy tahan setahun kot guna MK ni...then kulit pon makin soft..
u should try this.. seriously product ni awesome !! NISA kn cntk.. so brtmbh cntk lau guna produk ni. lgpon bahan2 tok produk ni hasil semulajadi.. sgt sesuai la utk facial muka kite bg nmpk lg awesome !!! :)

Cik Asma BLuppy said...

cantik la nisa pakai.
nk try la..

Ain said...

MaryKay mmg best. Owesome gila. Hujung thn ni ckup 18 Im going to be beauty consultant. Dua org kakak saya pon beauty consultant. Serius best :)

luqman zakaria said...

aik..nape sebelah je putih tuh?? huhu

uyul roslan said...

waa..bestnye men makeup2.. :)

Anonymous said...

salam sis,
after join class ni de dikene kan pape cas ke???
mcm kene beli pape or smthng??
tq~~

Fynaz Orange said...

hai...i skrg bru beli set botanical mary kay...belum consume lg...but seriusly my face mmg teruk sgt...so teringin nk pergi klass dye...kt area jb x de yer??

Siti Nor Nadia said...

Hi... Hubungi nadia 012-3196043. Ind beauty consutant mary kay

Nia Rosella said...

Salam nk tny utk lip mask tu mmg 1 shj ya dan tiada set?