Saturday, May 26, 2012

Genting Outdoor Theme Park – PART 5

 

Assalamualaikum..

 

Yeahhh sedang menaip entry dengan kelajuan maksima! Hohohoo.. Nak habiskan pasal theme park, then pasal outdoor activities kat Awana Genting.. Lepas tu nak update pasal Pangkor owoot woot!! Pasal Melaka pon tergendalaaaa… wuwuwuuu..

 

P5035011

Baiklah.. kalau dalam entry Genting Outdoor Theme Park – PART 4 aku dah cerita serba sedikit pasal aktiviti SKY VENTURE yang aku takut sangat sangat nak cuba tu, kali ni aku nak story mory pulak pasal tempat makan yeahhh… Selepas seharian di Genting Highlands, kami beramai-ramai menuju ke restoran Coffee Terrace yang terletak di Highland Hotel.

 

 

P5035012-horz-vert

Restoran Coffee Terrace ni mempunyai interior yang tidak terlalu sarat dengan barangan perhiasan. Kelihatan minimalis dan santai, sesuai untuk sesuatu tempat makan. So that tak serabut sangat ye dak, dah namanya tempat makan. Hohoo…

 

 

P5035018-tile

Makanan pertamaaaa sekali yang daku terjah ialah desserts!! Homaiii kenapa mereka sangat comel sangat kecik dan kelihatan sangat snagat sedap? Errr kelihatan je la ye.. Aku tak berpeluang merasa setiap satu daripadanya. Hukhuk..

 

 

P5035026-tile

Yeaahhhh more desserts!! Hahaha aku ni kepantangan sikit tengok makanan yang comel and nampak macam delicious giler nii.. Ahaksss…

 

 

P5035046-tile

Ni pulak antara desserts yang kami bawak ke meja bulat kami. Ada macam tart, aiskrim, dan air batu campur. Hohooo…

 

 

P5035031-tile

Dalam restoran Coffee Terrace ni, ada beberapa food station seperti Japanese, Western Asian, Western dan lain lain (seperti dalam gambar). Restoran ni mengamalkan konsep layan diri ye. Kalau korang nak makan apa-apa, korang pergi laa terjah food stations tu semua then tengok laa apa yang korang berkenan.

 

 

P5035055

Ada macam-macam jenis makanan! Dan ia membuatkan perut aku bergelodak dengan nafsu makan. Kalau perut ku ni boleh muat macam-macam, dah lama aku sauk ape je makanan yang nampak sedap di mata. Hahaha ishhh pembaziran!

 

 

P5035032

Yeayyyy sushi at Japanese food station! Aku ni dah lah peminat tegar sushi! Tapi aku makan spaghetti malam tu.. so aku dah kenyang. Sudahnya, aku tak amik pon sushi, tapi aku amik salmon slice yang sesangat laa fresh dan sedap!!

 

 

P5035065

Kat bahagian hujung restoran, ada ruangan luar untuk lookout dan smoking. Sekali petang tu angin kuat pulak menerbangkan kabus ke arah kami. Sejuk gila oiiii!!! Huhuhuuu…

 

 

P5035083

Yeahhh sudah penat satu hari main games kat Genting, lepas tu makan… lepas tuuu… masa untuk balikkkk.. Sobbbsss sobbbsss…. Yang berbaju biru ialah Dee Lin, staf Genting Malaysia. Yang belakang tu Lutfi Syafiq dan yang memakai sweater putih itu Hafiz Hafizol.

 

 

P5035081

Antara blogger yang join trip ke Genting Theme Park (yang aku kenal laa) :

Lutfi Syafiq

Hafiz Hafizol

Pen Merah

Rabiatul Adawiyah a.k.a. Ruby

Cik Lily Putih

Uzair Othman

Terbang Tinggi-tinggi a.k.a. Hamzah Ian

Rayyan Haries

Yen Ling Tiew

Kuromeowiie a.k.a. Iris Loong

Colourless Opinions a.k.a. Tony The

 

 

Kepada bloggers yang aku tak mention mintak maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki yekkkk… Aku tak kenal and tak tahu link blog koranggg.. wuwuwuuuu I should've ask kannnn.. Hukhuk… apa-apa pun it was a great trip sebab aku tak pernah terbayang pun dapat masuk theme park nih! Haahahahha!!

 

 

 

Terima kasih yang tidak terhingga kepada NUFFNANG dan GENTING MALAYSIA for such memorable and fun trip!

 

 

 

 

Like fan page Saya Suka Menaip for more pictures of the trip!

Sign PNG NisaKay

5 comments :

hafiz hafizol said...

Best trip ever with Nisa Kay.. Kah3.

ADEEYA said...

Good food is there huh :D

Azydy said...

best..belajar buat kek ke

ciksengeh :D said...

lazatnye nampak dessert2 tuh ..

eh ? dah betukar wajah ? hehe ^^

myravea said...

wewwit. header dah bertukar. Nice2 :)