Tuesday, May 22, 2012

Genting Outdoor Theme Park – PART 4

 

Assalamualaikum…

 

Gigih sangat tau aku update pasal Genting Outdoor Theme Park.. padahal diri ini berada di Pulau Pangkor yang aman damai. Aku online di lobi hotel demi kepuasan menggunakan wifi resort sambil dihiburkan oleh live band yang kedengaran dari lounge.

 

P5034937

Baiklah.. entry PART 3 hari tu aku dah cerita pasal kami jalan-jalan cuci mata kat Dinasour Land di Genting Highlands. Best tapi tak boleh naik bot yang keliling taman dinasour tuuu. Tapi takpelah. Usai berjalan dalam tuu, kami para bloggers menuju ke area First World Hotel.

 

 

P5034940

Kami sebenarnya menuju ke kawasan yang ade indoor games, yang mana kebanyakannya sesuai lah untuk budak-budak kecik kan… So sambil berjalan ke destinasi kami cuci mata dulu dengan permainan yang ada kat luar..

 

 

P5034950

Yeahhhh tu dia GENTING SKY VENTURE!! Haaaa inilah destinasi kami. Special nya hari tersebut, para bloggers dan Nuffies berpeluang mencuba SKY VENTURE! Yang mana tak ramai lagi rakyat Malaysia yang mencubanya..

 

 

P5034953

Ape ke benda SKY VENTURE nihhh? Haaa pernah tengok kat TV tak yang orang terjun dari kapal terbang tuuu.. lepas tu dorang pasanga parachute untuk mendarat sume tuh. Haaa sekarang dengan adanya Genting Sky Venture, korang tak payahlah pergi cari kapal terbang untuk terjun dari udara yek!!

 

 

P5034954

Baiklah.. bloggers dari kumpulan pertama dah pun siap mendengar taklimat dan menukar uniform untuk terbangggg. Hohoo macam excited tengok mereka ni bersedia untuk terbang di atas turbin besarrr.

 

 

P5034959

Itu abang yang kerja kat Sky Venture tengah menunjukkan teknik-teknik untuk terbang. Aku hanya mampu menunggu di luar kawasan turbin. Aku dengar punyi kipas turbin tu pun dah gerun nak mamposss.. Ni kan pulak.. haihhh…

 

 

P5034963

Ni aku tak ingat pulak blogger mana antara yang pertama cuba terbang ni.. Hukhukk…

 

 

P5034958

Jujur aku cakap. AKU TAK MAIN SKY VENTURE. Sebab apa? Sebab aku takut. Takut sangat sangat. Hahahah.. penakut giler dowh aku. Maaflah tahap keberanian aku masih ada batasnya pada aspek-aspek tertentu. Cewahhh.. Maka ketakutan aku yang melampa-lampau tu aku ubati dengan jalan-jalan kat sekitar kawasan indoor games.

 

 

page1

Macam-macam jugak lah ada kat indoor area ni. Banyak ride yang slow-slow tu. Sesuai la untuk korang dating.. ehh!! Untuk korang rest sambil menikmati pemandangan indoor area…

 

 

page2

Ada jugak mock up Eiffel Tower… Ada merry-go-round dan macam-macam lagi.. kat area indoor games ni ada jugak kedai-kedai makan, kedai serbaneka dan kedai baju untuk korang shopping!! Hahahaa… Wayang pun ada kat atas sana.. Ahh kalau nak tahu pergi sendiri okayh?

 

 

P5035001

Baeklah anak-anak.. entry PART 4 sudah sampai ke hujungnya ya… Blogger lain penat terbang-terbang. Aku penat jalan-jalan and termenung. Hohoo.. Ohh ye.. lepas main sky venture tu kami semua ada masuk ke wayang 4D yang memang ala-ala real giler. Tapi malangnye takde gambar. Hukhuk..

 

See you di dalam entry seterusnya!!

 

 

 

Like fan page Saya Suka Menaip for more pictures of the trip!

 

Sign PNG NisaKay

9 comments :

ADEEYA said...

seronok je nampak sky venture tu :D

blog-tips-kurus said...

sky venture!!
berapa minit main terbang-terbang tu yek?? :-)

_NisaFuzi_ said...

adoi nisa nape tak try. kang menyesal sampai tua.

Anonymous said...

salam nisa.. harap nisa balas komen saya ni.. saya nk gi genting tp pkej dia blh plih salah stu indoor atau outdoor.. so nk tnya pndapat nisa mana lg better and mana yg nisa rekomen in ke out?? thnx ya.. :)

Mira Amirudin said...

ala...nape takut?macam best je....huhu

Diksu said...

genting......bila nak pergi lagi ni...

Diksu said...

genting......bila nak pergi lagi ni...

Wanie said...

wuhuuuu, genting mmg best, hari tu baru prgi ~~ wani pun xmain sky venture, sbb mmg takot ~~~ *haha* tapi kan, wayang 4D die mmg best, rse real, kerusi tu brgerak2 lagi ^^ hehe

cik orange jingga said...

wah...bestnyer boleh masuk list...sy nak cuba gak!!

http://nerd2aku.blogspot.com/