Sunday, May 20, 2012

Genting Outdoor Theme Park – PART 3

 

Assalamualaikum…

 

Baiklah.. entry PART 1 hari tu dah cerita aku sampai kat Genting Highlands and permainan apa yang sempat aku main sebelum lunch. Entry PART 2 pulak pasal makan makan makan di Seafoodn Valley Restaurant. Hohooo… Mari kita sambung al-kisah Part 3 ini!!

 

P5034881

Lepas lunch kami berjalan secara berjemaah menuju Dinasour Land. Di sepanjang perjalanan kami mencuci mata dengan melihat permainan yang ada. Wuuu macam comel Wall’s Ferries Wheel ni. Naik sambil menikmati ais krim Wall’s memang terbaik! Hikhik..

 

 

P5034884

Pastu tengok orang main Solero Shot. Mak aihhh aku yang kat bawah ni pon boleh gugur jantung, inikan pulak nak naik tuh!! Aku datang lambat, maka aku tak sempat nak mencuba Solerio Shot bersama blogger lain. Alahhh kalau aku datang awal pun berani ke aku nak naik? Kekekee…

 

 

P5034887

Tuuuu dia PEN MERAH dah siap posing mautttt depan DINASOURLAND. Pintu masuk pon dah ala-ala masut ke mulut dinasour kan…

 

 

P5034904

Dah namanya masuk DINASOURLAND harusssslah bergambor dengan dinasour ye dak? Alaaaa ade pulak orang lain berposing kat situ. Isk isk..

 

 

P5034895

Bergambar di jambatan di mana jelas kelihatan pemandangan First World Hotel.

 

 

P5034910

With Rayyan Haries dari blog THE BIG SMALL BOY. Eh ehh kalau tak silap blog si Rayyan ni tengah buat giveaway. Haaa ape lagiii pergi laa terjah sekarang!!

 

 

P5034914

Kita panjat tinggi sikit naa.. Bukan takat nampat First World Hotel, Dinasour tadi pon nampak jugekk.. Hikhik…

 

 

P5034919

Pemandangan dari atas bukit di DINASOURLAND.

 

 

P5034921

Jambatan gantung! Serius aku gayat dengan jambatan gantung sebab dia goyang-goyang kannn.. Tapi nasib yang ni tak seram pon sebab tak tinggi mana. Hikhik..

 

 

P5034927

Dinasour lagi! Iskkk takut kakakkkk…~

 

 

P5034931

Dalam perjalanan keluar semula dari DinasourLand tu nampak pulak orang main go-kart. Isk iskkk best nye weh… Rugi datang lambat. Macam-macam jugaklah yang aku terlepas naik..

 

 

P5034934

 

Then…kami berjalan-jalan lagi.. Woahhh seharian berjalan dalam Genting Theme Park! Nak pergi mana pulak ni?? Haaa itu kenalah tunggu next part ye!! Thank you for reading! Kbai.

 

 

 

Like fan page Saya Suka Menaip for more pictures of the trip!

Sign PNG NisaKay

9 comments :

ain vanilla said...

comel . aweosme ^^

ADEEYA said...

Hehe me naik Genting first benda main solero shot :D

Hanih Borhan said...

Argh!!! Nak pi Genting!!!

shera said...

bestnya kalau dapat naik solerio shot tu kan . waktu kita pergi Genting tu , tak dapat nak naik benda tu . ayah tak bagi . huuuu ....

Nowa Buddin said...

yang pasti kasut akak tu comel. ade smile githcuu~

Zarul Umbrella said...

dah hampir 5 tahun tak masuk Genting ni

Riena Haiqal said...

eh eh eh.. dinosaur tu tak gigit eh.. hikhikhik... best giler dapat jalan2 kat Genting ni.. :)

Cik Zeeta said...

teringin nk g genting...
mcm menarik..
xpenah g lg.. huhu
sob..sob..sob

RazFiRa said...

cantik ah baju!