Tuesday, April 24, 2012

Padanan pink dan kuning

 

Assalamualaikum…

 

Dah lama pulak tak share tentang mix and match warna nih. Heee ayat bajet fashionista pulekk. Kite ni selekeh-nista ade laaa.. Hakhakhakhakk.. Kali ni nak share gambar baju dan skirt. Padanan warna pink dan juga kuning.

 

Mulanya macam tak yakin nak try padanan warna ni.. Tapi dulu kenduri anak wan saudara aku rilek je depa guna warna pink lembut dengan kuning lembut? Lawa pulak aku tengok. Kebetulan masa tu pulak aku kerja kat kedai kek.. pernah lah aku try hias kek guna warna pink kuning. Eh eh menariklah. Kek pun nampak lagi sedap. Haha!!

 

IMG_2783

Yaaa kembali menggemari bawal yang semakin hari semakin hot. Dalam gambar ni aku try pakai tudung bawal yang ada sulam kat atas kepala. Comel lahh bunga-bunganye. Sebab tu aku beli. Hukhuk…

 

 

IMG_2786

Jeng jenggg dengan agak berani yang masih bersisa dalam diri aku padankan jaket pink dengan maxi skirt warna kuning mustard. Manakala baju di dalam aku just pakai baju plain warna hitam supaya tak mengganggu sangat combination pink kuning.

 

 

IMG_2791

Jaket pink – bought at prelove sale | Yellow mustard button-down skirt by BATIK VALLEY

 

Malas nak pakai heels hari tu maka aku padankan dengan sepasang flats aje.. Sekarang ni ke mana-mana pun aku banyak pakai flats. Selesa dan mudah bergerak. Namun begitu heels dan wedges tetap di hati.. Cewahh cewahhh…

 

Nak kenakan padanan warna kita perlulah konfiden. Sama ada kita rujuk internet dan majalah atau kita just mix and match je baju dan tudung semua, janji kita konfiden bila memakainya. Kita kena yakin diri kita cantik. Bukan nak perasan cantik ye, tapi sebab Allah dah jadikan setiap hambaNYA itu elok rupa paras masing-masing. Jadi bersyukurlah.

 

 

Sign PNG NisaKay


42 comments:

  1. Kuatnya Nisa mekap -,-

    ReplyDelete
  2. wah kak nisa dulu kje kedai kek erk .. pndai lah decorate2 kek nih sume .. ^^ mesti dah pro kan .. hehe izie pon skunx amek kos bakery ..

    ReplyDelete
  3. Love ur bawal... Mane nk carik yea?

    ReplyDelete
  4. atoto..tomey2..syuke lar padanan kaler tuh.. :)nampak sangat berani..

    ReplyDelete
  5. aiyoh...xdpt nak taip laju2...gune sebelah tangan je....just nk bgtaw y sy dah vote nisa kay kat digi wwwow awards...... peace o_0v

    ReplyDelete
  6. nisa ni comel la...

    ReplyDelete
  7. Orang yg memakainye dh memang cantik...pkai baju apa2 pun walaupun nampak pelik..tp cantik je.. :)

    ReplyDelete
  8. cantik mix wrna ni kak nisa.hihi btw,nk tny mna preloved sale yg cntik2 ek kak nisa? bole share tk?

    ReplyDelete
  9. nisa,klu padankan warna kuning dgn warna pink terang ok x?sbb sy ni suka warna yg terang2..hehe :)

    ReplyDelete
  10. cantik kan nisa mix match segala nie :D

    saya pun suka mix match.. kaler xmasuk pun main masuk je. org tgk mcm kite nie alien, tp kite xpeduli.. yg pnting condifent haruslah! :D

    ReplyDelete
  11. betoi...janji jalan catwalk tu confident...bru laaaa ensem!!!

    ReplyDelete
  12. Great combination!Nisa nampak lagi matured! ^_^

    ReplyDelete
  13. Kalau dah mata cantikk, pasti apa2 pun cantik. :P

    ReplyDelete
  14. i just want to say.. only one word..
    AWESOME <3
    seyes cntek nisa pakai tudung bawal tuu =)

    ReplyDelete
  15. dengan laju nye saya menaip, cantik nye !!!!

    ReplyDelete
  16. nampak cantik la pulak kan. janji kene pandai padankan :)

    ReplyDelete
  17. nisa!!!gojes sgt!!hehe...
    tapi sy tak berani la nak pakai skirt kaler kuning...berani pakai yg dark-colored je... T___T

    ReplyDelete
  18. lawa laa.nnti nak bli jubah color mustard pkai tdung baby pink :D

    ReplyDelete
  19. mnarik! boleh cuba nie..^^
    kak nisa hari tu husna ada padan kan warna yg kontra..mula pikir x sesuai..tp bila dah sarung cantik..hehe..blouse oren dgn skirt labuh merah darah..hehe..

    ReplyDelete
  20. pink dgn kuning mmg combination yg berani n menarik dear..=)

    ReplyDelete
  21. pink dgn kuning mmg combination yg berani n menarik dear..=)

    ReplyDelete
  22. pink dgn kuning mmg combination yg berani n menarik dear..=)

    ReplyDelete
  23. cantik sebab kaler lembut dua2 :)

    ReplyDelete
  24. orang dah cantik pakai apa pon tetap cantik =)

    ReplyDelete
  25. Kalau kuning di atas pink di bawah macam sesuai jugak kan :)

    TQ syer pasalam padanan ni, nampak sesuai sangat :D

    ReplyDelete
  26. i like.... tp kalu orgnya cantik pakai apa pun OK.....

    ReplyDelete
  27. nisa hope nisa blas cment ni.. :) kt mne nisa slalu beli bju2 preloved ni eh?? cntik2.. pndai cari.. :D

    ReplyDelete
  28. Kena berani mencuba, barulah hasil memuaskan kan ;)

    ReplyDelete
  29. cantik n sweet kan kuning + pink... same as my baju sanding nanti.. hihi

    ReplyDelete
  30. nice!!!
    but, i may recommend the inner to be blue with pattern. Will be more atrractive. =)

    ReplyDelete

TINGGALKAN KOMEN ANDA, PLEASE!

Copyright © Nisa Kay