Tuesday, April 24, 2012

Padanan pink dan kuning

 

Assalamualaikum…

 

Dah lama pulak tak share tentang mix and match warna nih. Heee ayat bajet fashionista pulekk. Kite ni selekeh-nista ade laaa.. Hakhakhakhakk.. Kali ni nak share gambar baju dan skirt. Padanan warna pink dan juga kuning.

 

Mulanya macam tak yakin nak try padanan warna ni.. Tapi dulu kenduri anak wan saudara aku rilek je depa guna warna pink lembut dengan kuning lembut? Lawa pulak aku tengok. Kebetulan masa tu pulak aku kerja kat kedai kek.. pernah lah aku try hias kek guna warna pink kuning. Eh eh menariklah. Kek pun nampak lagi sedap. Haha!!

 

IMG_2783

Yaaa kembali menggemari bawal yang semakin hari semakin hot. Dalam gambar ni aku try pakai tudung bawal yang ada sulam kat atas kepala. Comel lahh bunga-bunganye. Sebab tu aku beli. Hukhuk…

 

 

IMG_2786

Jeng jenggg dengan agak berani yang masih bersisa dalam diri aku padankan jaket pink dengan maxi skirt warna kuning mustard. Manakala baju di dalam aku just pakai baju plain warna hitam supaya tak mengganggu sangat combination pink kuning.

 

 

IMG_2791

Jaket pink – bought at prelove sale | Yellow mustard button-down skirt by BATIK VALLEY

 

Malas nak pakai heels hari tu maka aku padankan dengan sepasang flats aje.. Sekarang ni ke mana-mana pun aku banyak pakai flats. Selesa dan mudah bergerak. Namun begitu heels dan wedges tetap di hati.. Cewahh cewahhh…

 

Nak kenakan padanan warna kita perlulah konfiden. Sama ada kita rujuk internet dan majalah atau kita just mix and match je baju dan tudung semua, janji kita konfiden bila memakainya. Kita kena yakin diri kita cantik. Bukan nak perasan cantik ye, tapi sebab Allah dah jadikan setiap hambaNYA itu elok rupa paras masing-masing. Jadi bersyukurlah.

 

 

Sign PNG NisaKay

42 comments:

Anonymous said...

Kuatnya Nisa mekap -,-

izzie izzam said...

wah kak nisa dulu kje kedai kek erk .. pndai lah decorate2 kek nih sume .. ^^ mesti dah pro kan .. hehe izie pon skunx amek kos bakery ..

Zara Baharim said...

Love ur bawal... Mane nk carik yea?

Love hurt aeNnn said...

cantik ;)

Fienazzuki said...

auch....COMEL!!!

Cik Nana said...

atoto..tomey2..syuke lar padanan kaler tuh.. :)nampak sangat berani..

Liiya Amir Abdullah said...

aiyoh...xdpt nak taip laju2...gune sebelah tangan je....just nk bgtaw y sy dah vote nisa kay kat digi wwwow awards...... peace o_0v

Fazi Isma said...

nisa ni comel la...

AkmaFaizal said...

Orang yg memakainye dh memang cantik...pkai baju apa2 pun walaupun nampak pelik..tp cantik je.. :)

♥nurul♥ said...

cantik mix wrna ni kak nisa.hihi btw,nk tny mna preloved sale yg cntik2 ek kak nisa? bole share tk?

noreenrara said...

wahh cantik cantik..
:D

Atiqah Wadiah said...

nisa,klu padankan warna kuning dgn warna pink terang ok x?sbb sy ni suka warna yg terang2..hehe :)

aimie chan naga said...

cantik kan nisa mix match segala nie :D

saya pun suka mix match.. kaler xmasuk pun main masuk je. org tgk mcm kite nie alien, tp kite xpeduli.. yg pnting condifent haruslah! :D

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

betoi...janji jalan catwalk tu confident...bru laaaa ensem!!!

BlueiceButterfly said...

~wah menarik jugak..cantik :)

fatin ツ said...

Great combination!Nisa nampak lagi matured! ^_^

Nabeel Fikree said...

Kalau dah mata cantikk, pasti apa2 pun cantik. :P

| NURUASHIA | said...

i just want to say.. only one word..
AWESOME <3
seyes cntek nisa pakai tudung bawal tuu =)

daya jamal said...

cantik lah sis ! :)

Inz Indah said...

nice..! ^^

ciksengeh :D said...

wahh ! padan rupenye .. hehe :D

mr.syamim said...

dengan laju nye saya menaip, cantik nye !!!!

Rara Nasiha said...

nampak cantik la pulak kan. janji kene pandai padankan :)

MiSz fiFiEyQa said...

nisa!!!gojes sgt!!hehe...
tapi sy tak berani la nak pakai skirt kaler kuning...berani pakai yg dark-colored je... T___T

saharinasaharudin said...

lawa laa.nnti nak bli jubah color mustard pkai tdung baby pink :D

fatin amalina husna said...

mnarik! boleh cuba nie..^^
kak nisa hari tu husna ada padan kan warna yg kontra..mula pikir x sesuai..tp bila dah sarung cantik..hehe..blouse oren dgn skirt labuh merah darah..hehe..

Cik Anis said...

peeewwiiittt !

Amirah Zulhijjah said...

pink dgn kuning mmg combination yg berani n menarik dear..=)

Amirah Zulhijjah said...

pink dgn kuning mmg combination yg berani n menarik dear..=)

Amirah Zulhijjah said...

pink dgn kuning mmg combination yg berani n menarik dear..=)

Cik FaRiZaM said...

cun

RazFiRa said...

cantik sebab kaler lembut dua2 :)

Zharif Azis said...

orang dah cantik pakai apa pon tetap cantik =)

lavenderlover said...

nice..so sweet.. =)

Myra Jay said...

Kalau kuning di atas pink di bawah macam sesuai jugak kan :)

TQ syer pasalam padanan ni, nampak sesuai sangat :D

M@M@ SH@RIDZ said...

i like.... tp kalu orgnya cantik pakai apa pun OK.....

IraFikri said...

Lawa :D

Nurul Akmal said...

cantik.. ;)

Anonymous said...

nisa hope nisa blas cment ni.. :) kt mne nisa slalu beli bju2 preloved ni eh?? cntik2.. pndai cari.. :D

NadyaBubble said...

Kena berani mencuba, barulah hasil memuaskan kan ;)

mi$$ Wh@teveR said...

cantik n sweet kan kuning + pink... same as my baju sanding nanti.. hihi

Anonymous said...

nice!!!
but, i may recommend the inner to be blue with pattern. Will be more atrractive. =)

KLIK SINI!!! TOLONG PENUHKAN TABUNG MASA DEPAN SAYA YE !!

RAMAI-RAMAI KLIK YE !!