Tuesday, April 10, 2012

Majlis pelancaran Youtube Malaysia

 

Assalamualaikum..

 

Kasi penumbok sikit kat aku boleh? Entry ni dah berbulan lamanya, baru aku nak publish? Otak aku ni karat dah kot, kena cuci pakai clorox agaknye baru tak lupa nak update benda yang latest. Haiyooo…

 

IMG_2959

22 MAC yang lalu aku dan team AMANZ telah ke Zebra Square untuk majlis pelancaran YouTube Malaysia. Tengok wall besar gedabak kat belakang kitorang. Unikkan logo YouTube Malaysia, ada mercu tanda negara kita iaitu Menara KLCC.

 

 

P3222740

Sebagai laman perkongsian video yang terbesar didunia, Youtube melebarkan sayap dengan menambah Malaysia sebagai salah satu ahlinya. Kini Youtube Malaysia boleh dilayari dengan link www.youtube.com.my unik kan kan. Kat luar hall ada pameran TV lama dan baru.

 

 

P3222746

Agak tak paham sebenarnya bila dia pamer beca kat luar pintu hall. Warna-warna pada beca ni pulak macam warna Google. Huhuu.. kan Youtube ni under Google kan? Ehh yeke? Ehhh!! Aku an Husna, seorang lagi intern AMANZ berposing kejap kat beca tu, kami tak boleh duduk dalam beca tu.

 

 

IMG_2990

Woot woot kat dalam ada photo booth yang berkonsepkan laman web Youtube. Heee so apa lagi, camwhore time with team AMANZ. Ada jurukamera yang ambil gambar polaroid, but sekeping je la dapat. So yang pegang gambar tu sekarang ialah Husna.

 

 

IMG_2995

Ni entah apa aku duk meroyan main laptop yang disediakan dalam hall. Boleh aku usha laman web Youtube Malaysia. Baru feeling nak dengar lagu seklai internet problem. Citpoodah.

 

 

P3222753

Ucapan oleh Country Manager of Google Malaysia kot. Errrr aku lupalah..

 

 

P3222766

*Drum roll* Majlis pelancaran bermula.

 

 

P3222768

Sekali tengah-tengah lepak kat luar tu, ditarik oleh boss aku untuk ditemuramah oleh stesen TV uolls. Berbelit lidah aku nak cakap omputih! Waduhh waduhh..

 

 

P3222770

Sesi kedua rakaman boleh cakap bahasa melayu. Fuhhh *kesat peluh*

 

 

Okay sekian meroyan di Zebra Square bersama team AMANZ untuk majlis pelancaran Youtube Malaysia. Kebetulan pagi tu ada event Samsung dengan Pen Merah, so aku terus je lah hangkut beliau join sekali event Youtube Malaysia launch ni. Kbai.

 

 

Sign PNG NisaKay

8 comments :

Faqihah Husni said...

WAAHHH! Bestnyaa! Untunglah dapat masuk tv. hmm

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

youtube msia ek? woahhh :D

samanosuke_04 said...

fuh aderr orang interview tue.. mantap2..

PENUMBUK!!! nah amik sebijik.. :D

ANISA said...

wahhhhh...bestnyeeeeeee

Eyfa Zalifa said...

suka tgok yang tv2 punya generasi tuh..hehe :') u looked gorgeous kak nisa :') ditemu ramah mcm artis..hehehheh :") awesome..

Eiqa Lyka Vandetta said...

you look so gorgeous there .. =)

Syaz Syaza said...

wow!Kak Nisa nmpak stylish gilerrr.Congratsssss

NadyaBubble said...

Malaysia boleh ! Eh, tetiba :p