Monday, April 30, 2012

Dian Cheezy Sauce – enak sedap dan murah!

 

Assalamualaikum…

 

Sebenarnya dah lama sangat nak share pasal produk makanan yang best ni dengan korang. Sebelum bercerita lebih lanjut meh aku tanya, korang suka tak makan cheesy wedges kat KFC tuh?? Mesti ramai yang suka. Aku pun suka jugak! Sebab sos cheesy nya yang sangat sedap!

 

543070_203881959726728_189230317858559_348311_1108047726_n

Picture by : https://www.facebook.com/diancheeze

 

Tapi kalau dah nak makan untuk sekeluarga kena beli banyak pulak kan? Bila terasa nak makan kena pulak menapak cari KFC kan? Haaa.. sekarang tak perlu lagi! Sebab cheesy sauce yang sedap tu boleh buat sendiri kat rumah, bila-bila masa dan boleh makan dengan pelbagai jenis makanan!!

 

P4133382

Untuk pengetahuan semua, serbuk untuk buat cheesy sauce ni dah boleh beli dalam bentuk paket dan boleh simpan di rumah. Bila nak makan bolehlah bancuh! Memang mudah sangat sangat okay!

 

P4133384

Nak bancuh pun senang aje.. Mula-mula masukkan 5 sudu serbuk cheese ni ke dalam mangkuk / bekas.

 

P4133385

Lepas tu tuangkan secawan air panas. Aku tuang sikit-sikit untuk memudahkan serbuk di digaul sebati dengan air panas tu. Aku try guna air suam pun boleh…

 

 

P4133391

Kacau sampai sebati.. dan taraaaa dah siap untuk di makan!! Sekarang ni pun kentang goreng wedges tu kan dah boleh beli kat mana-mana pasaraya, so kita dah ade cheesy sauce yang sangat sedap untuk di makan bersama!

 

P4164080

Bukan setakat boleh makan dengan kentang goreng wedges tu, cheesy sauce ni boleh juga dimakan dengan kentang goreng mahupun cucur! Haaa cheesy sauce ni memang makanan sampingan yang sedap di makan dengan pelbagai jenis makanan seperti sosej, nugget, bebola dan macam-macam lagi!

 

523302_197205693727688_189230317858559_330755_610486839_n

Picture by : DIAN CHEEZE

 

Serbuk cheesy sauce ni boleh dibancuh sekaligus dan boleh diisi dalam botol dan simpan dalam peti… Semestinya produk ni HALAL ye.. sedap, mudah dan murah. Apa lagi korang tunggu??? Korang boleh beli serbuk di kat  DIAN CHEEZE yee!! Murah murah je.. Nak tahu harga atau macam mana nak beli boleh pergi ke page DIAN CHEEZE okay!

 

530938_194596553988602_189230317858559_323652_1791758639_n

 

Sign PNG NisaKay

36 comments:

daya jamal said...

aduyai . terliur dah nie . hihi ^^

Salhah Suhot said...

mmg sedap!!akak pon ade beli..hehe..tak beli dah cizi wejes kepsi

Zatil Hulwani said...

wahh..nisa ni baguslah..tolong promote sama...ni la blog terbaik penah sy jumpa..hehe nway..memg sedap pun cheeze wedges tuh!

ciksengeh :D said...

meleleh air liur nengoknye ..

holaulala said...

wah! mesti sedap! <3<3

RazFiRa said...

sedapnye!

Atiqah Wadiah said...

ok..terliur tgk..nk borong byk2 cheezy ni :)

Shafika Afli said...

kene beli nih..yum2

Fienazzuki said...

wah...bestnya...nak try ar...TQ nisa!

AdilaAzmir™ said...

boleh lah pelajar duduk ostel merasa mkn cheezy wedges harihari. haha

niedaida said...

adoiiii..sedap pulak dibuat ye :)

Magic Chic said...

Hi Nisa, actually tgh lapar time baca entri ni, sah2 nk beli cheezy sauce ni nnti,mmg tgh pic nmpk sedap n drooling!:D

steffany daph said...

malam2 tgk gmbr ni.. adoi :D haha. nak makan pula,

Riena Haiqal said...

hari tu nak beli cheesy sauce kat gerai karnival labuan ni.. tapi last2 tak jadi sebab tak tahu cara nk buat. rugi ar tak beli hari tu..

Nurul Akmal said...

Nampak sedapp..

Zarul said...

sedap cheesy wdges ni kan..tapi kena hati2 takot bnyk kolestrol adeh..

khaizarien said...

ease die mmg original cm kfc punye...i'm using this as well :)

AMALINA said...

makan ngn cucur? cam pelik je. anywayy. senang la lps ni. just belii je

Nisa Kay said...

@daya jamal

hikhik
kalau terliur silakan membeli nya dari DIAN CHEEZE :)

Nisa Kay said...

@Salhah Suhot

sedap kannn..
kat umah kay dah habis..
adik2 duk tanye bila nak beli lagi serbuk ni.
hahahaa

Nisa Kay said...

@Zatil Hulwani

blog terbaik? hee mana ada.. biasa2 je..apa2 pun terima kasih dan alhamdulillah...

hehehe barang best haruslah saya promote kasi semua orang tahu kan :)

Nisa Kay said...

@ciksengeh :D

haaa
apa lagiii.. beli la.. memang sedap nih!

Nisa Kay said...

@holaulala

yup2..
memang sedap tau!

Nisa Kay said...

@RazFiRa

mmg sedap pun dear..
beli tauu

Nisa Kay said...

@Atiqah Wadiah

borong jgn x borong.
makan dengan keluarga best nih!

Nisa Kay said...

@Shafika Afli

beli jangan tak beli :D

Nisa Kay said...

@Fienazzuki

haa beli tauu

Nisa Kay said...

@AdilaAzmir™

hahah
tahu xpe :p

Nisa Kay said...

@niedaida

mmg sedap nii. beli tauu

Nisa Kay said...

@Magic Chic

aloloo beli la dear..
mmg sedap nih!

Nisa Kay said...

@steffany daph

ahhaha belilah dear..
boleh buat kat rumah.
bila2 lapar boleh bancuh cheesy sauce ni.

Nisa Kay said...

@Riena Haiqal

xpe.. u boleh beli dari dian cheeze

Nisa Kay said...

@Nurul Akmal

mmg sedapp niii

Nisa Kay said...

@Zarul

heheh
takpe.. sekali sekala makan dengan family best nih :)

Nisa Kay said...

@khaizarien

hehe kann? sedapp kan :D

Nisa Kay said...

@AMALINA

ahahah pelik ke? mak saya la ni nak cicah dgn cucur :p

KLIK SINI!!! TOLONG PENUHKAN TABUNG MASA DEPAN SAYA YE !!

RAMAI-RAMAI KLIK YE !!