Monday, April 30, 2012

Dian Cheezy Sauce – enak sedap dan murah!

 

Assalamualaikum…

 

Sebenarnya dah lama sangat nak share pasal produk makanan yang best ni dengan korang. Sebelum bercerita lebih lanjut meh aku tanya, korang suka tak makan cheesy wedges kat KFC tuh?? Mesti ramai yang suka. Aku pun suka jugak! Sebab sos cheesy nya yang sangat sedap!

 

543070_203881959726728_189230317858559_348311_1108047726_n

Picture by : https://www.facebook.com/diancheeze

 

Tapi kalau dah nak makan untuk sekeluarga kena beli banyak pulak kan? Bila terasa nak makan kena pulak menapak cari KFC kan? Haaa.. sekarang tak perlu lagi! Sebab cheesy sauce yang sedap tu boleh buat sendiri kat rumah, bila-bila masa dan boleh makan dengan pelbagai jenis makanan!!

 

P4133382

Untuk pengetahuan semua, serbuk untuk buat cheesy sauce ni dah boleh beli dalam bentuk paket dan boleh simpan di rumah. Bila nak makan bolehlah bancuh! Memang mudah sangat sangat okay!

 

P4133384

Nak bancuh pun senang aje.. Mula-mula masukkan 5 sudu serbuk cheese ni ke dalam mangkuk / bekas.

 

P4133385

Lepas tu tuangkan secawan air panas. Aku tuang sikit-sikit untuk memudahkan serbuk di digaul sebati dengan air panas tu. Aku try guna air suam pun boleh…

 

 

P4133391

Kacau sampai sebati.. dan taraaaa dah siap untuk di makan!! Sekarang ni pun kentang goreng wedges tu kan dah boleh beli kat mana-mana pasaraya, so kita dah ade cheesy sauce yang sangat sedap untuk di makan bersama!

 

P4164080

Bukan setakat boleh makan dengan kentang goreng wedges tu, cheesy sauce ni boleh juga dimakan dengan kentang goreng mahupun cucur! Haaa cheesy sauce ni memang makanan sampingan yang sedap di makan dengan pelbagai jenis makanan seperti sosej, nugget, bebola dan macam-macam lagi!

 

523302_197205693727688_189230317858559_330755_610486839_n

Picture by : DIAN CHEEZE

 

Serbuk cheesy sauce ni boleh dibancuh sekaligus dan boleh diisi dalam botol dan simpan dalam peti… Semestinya produk ni HALAL ye.. sedap, mudah dan murah. Apa lagi korang tunggu??? Korang boleh beli serbuk di kat  DIAN CHEEZE yee!! Murah murah je.. Nak tahu harga atau macam mana nak beli boleh pergi ke page DIAN CHEEZE okay!

 

530938_194596553988602_189230317858559_323652_1791758639_n

 

Sign PNG NisaKay


36 comments:

  1. aduyai . terliur dah nie . hihi ^^

    ReplyDelete
  2. mmg sedap!!akak pon ade beli..hehe..tak beli dah cizi wejes kepsi

    ReplyDelete
  3. wahh..nisa ni baguslah..tolong promote sama...ni la blog terbaik penah sy jumpa..hehe nway..memg sedap pun cheeze wedges tuh!

    ReplyDelete
  4. ok..terliur tgk..nk borong byk2 cheezy ni :)

    ReplyDelete
  5. wah...bestnya...nak try ar...TQ nisa!

    ReplyDelete
  6. boleh lah pelajar duduk ostel merasa mkn cheezy wedges harihari. haha

    ReplyDelete
  7. adoiiii..sedap pulak dibuat ye :)

    ReplyDelete
  8. Hi Nisa, actually tgh lapar time baca entri ni, sah2 nk beli cheezy sauce ni nnti,mmg tgh pic nmpk sedap n drooling!:D

    ReplyDelete
  9. malam2 tgk gmbr ni.. adoi :D haha. nak makan pula,

    ReplyDelete
  10. hari tu nak beli cheesy sauce kat gerai karnival labuan ni.. tapi last2 tak jadi sebab tak tahu cara nk buat. rugi ar tak beli hari tu..

    ReplyDelete
  11. sedap cheesy wdges ni kan..tapi kena hati2 takot bnyk kolestrol adeh..

    ReplyDelete
  12. ease die mmg original cm kfc punye...i'm using this as well :)

    ReplyDelete
  13. makan ngn cucur? cam pelik je. anywayy. senang la lps ni. just belii je

    ReplyDelete
  14. @daya jamal

    hikhik
    kalau terliur silakan membeli nya dari DIAN CHEEZE :)

    ReplyDelete
  15. @Salhah Suhot

    sedap kannn..
    kat umah kay dah habis..
    adik2 duk tanye bila nak beli lagi serbuk ni.
    hahahaa

    ReplyDelete
  16. @Zatil Hulwani

    blog terbaik? hee mana ada.. biasa2 je..apa2 pun terima kasih dan alhamdulillah...

    hehehe barang best haruslah saya promote kasi semua orang tahu kan :)

    ReplyDelete
  17. @ciksengeh :D

    haaa
    apa lagiii.. beli la.. memang sedap nih!

    ReplyDelete
  18. @Atiqah Wadiah

    borong jgn x borong.
    makan dengan keluarga best nih!

    ReplyDelete
  19. @Magic Chic

    aloloo beli la dear..
    mmg sedap nih!

    ReplyDelete
  20. @steffany daph

    ahhaha belilah dear..
    boleh buat kat rumah.
    bila2 lapar boleh bancuh cheesy sauce ni.

    ReplyDelete
  21. @Riena Haiqal

    xpe.. u boleh beli dari dian cheeze

    ReplyDelete
  22. @Zarul

    heheh
    takpe.. sekali sekala makan dengan family best nih :)

    ReplyDelete
  23. @AMALINA

    ahahah pelik ke? mak saya la ni nak cicah dgn cucur :p

    ReplyDelete

Apa Reaksi Kamu??? Sila Taip Laju Laju Di Sini :)

Copyright © Nisa Kay