Thursday, April 12, 2012

Babak Ombak Rindu di pentas ABPBH 25


Assalamualaikum...



Masih terasa dan teringat-ingat kehangatan acara Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) yang ke-25 di Genting Highlands yang berlangsung Ahad lalu (8 April 2012). Alhamdulillah, disebabkan aku ni salah seorang ahli kelab peminat Yana Samsudin iaitu Yana Super Friends (YSF) maka aku berpeluang menyaksikan acara besar ini secara live di Arena Of Stars Genting Highlands.



Bercakap pasal acara ni, salah satu persembahan yang menarik perhatian dan semestinya mengundang sorakan peminat di arena ialah babak-babak filem Ombak Rindu yang dilakonkan semula di atas pentas ABPBH 25 oleh Maya Karin, Aaron Aziz dan Lisa Surihani. Lakonan babak tersebut adalah sebahagian daripada persembahan nyanyian lagu Ombak Rindu oleh Hafiz dan Adira. So guys jom hayati semula babak-babak tersebut.





Masa ni muzik slow beralun dan Maya Karin melangkah masuk dengan berpuisi. Lupa pulak dia duk cakap apa..






Masa babak ni pun aku lupa dia cakap pasal apa. Hahaaa...





"Encik... sudikah encik nikahi sayeeee...."





"Aku lelaki yang pertama ke.. yang terakhir ke.. kenapa sampai aku kena menikah dengan kau?"

"Kau tak layak...!!"




"Mila..."

"Yes... Haris...." :)





"We need to talk.. about our marriage..."

"Yes....?"





"I rasa... nak batalkan perkahwinan kita..."

"What??! NO!! Impossible!!"







Ni part gaduh-gaduh pun aku dah lupa apa dialog nye. Hikhik...





"And I will make sure that one fine day,  you'll be deadly in love with me !"





Babak di mana Izzah dan Haris melangkah keluar dari pentas di saat Hafiz dan Adira mula menyanyikan lagu Ombak Rindu aww...





Antara babak di mana lagu Ombak Rindu menuju pengakhirannya. Maafler semua.. babak Izzah memeluk Haris tak sempat pulak aku nak snap snap sebab aku pun ternganga gitewww. Hakhakhak... Dan maafkan aku yer kalau ada dialog di atas yang salah.. Aku ingat-ingat lupalah.. Alaa kire oke lettew aku still ingat isi penting haha.. Kbai.





10 comments :

Amely Afandi said...

you'll be deadly in love with me la nisa hehehe

Shazney Shamsuddin said...

suka entry nie !!

::EIDA:: said...

Nisa.. Yang haris tu cakap lagi kelakar bila keluar perkataan " Apa kejadahnya sampai aku kene kahwin dengan kau! ' HAHHAHHAHAHA

Riena Haiqal said...

wah best nya.. apa lagi dapat tengok secara real... :)

ReeneeRaaid said...

baju lisa sangat chantek

♥nurul♥ said...

ohhooo tak tgk pun abph.sibuk sgt kte belajar kak nisa.hihi

♛ Dea Arematt ♛ said...

ingtkan ending dier lisa g jumpa yusry.. hehe

Dyla Zaman said...

Hafiz n Adira pegang tangan.. aww...

ain dzaya said...

ain tgok kat rumah jer..sob3..

"Ain memalukan diri sendiri. Terima kasih.".

Muaz Faris said...

maya dgn aaron aziz serta hafiz dpt anugerah.. wowowow..Muaz