Sunday, March 18, 2012

Kenali ahli boyband Indonesia – SM*SH

 

Assalamualaikum..

 

Wah gempar tak baca entry aku… pasal boyband Indonesia yang satu masa dulu pernah menjadi kontroversi hingga ke negara kita, gara-gara pengaruh Kpop yang dibawakan boyband ini. Di Malaysia kita juga ada Kpop-style boyband iaitu MAX 24:7 tapi apakan daya bukan rezeki mereka kerana rakyat negara kita kurang menerima kemunculan mereka.

 

Namun berbeza di Indonesia, boyband yang menggelar diri mereka SMASH (SM*SH) atau nama penuhnya Seven Men as Seven Heroes disambut baik oleh rakyat negara kita. Ternyata rakyat Indonesia begitu supportive dan mendukung boyband ini sepenuhnya. Dan minggu lepas mereka datang ke Malaysia untuk menjayakan mini showcase di Sg Wang.

 

 

Kenali 7 ahli kumpulan SM*SH :

 

P3152526

Ahli terbaru kumpulan SM*SH iaitu RAFAEL. Aku duduk semeja dengan dia masa dinner.. Sangat peramah.

 

 

P3152561

DICKY M PRASETYA. Ini pun duduk semeja dengan aku. Sangat peramah jugak. Banyak juga bertanya. Dan funny.

 

 

P3152543

RANGGA DEWAMOELA. Senang berbual dengan beliau sebab beliau sering juga guna English.

 

 

P3152548

MUHAMMAD ILHAM FAUZI. Korang mesti tak percaya kalau aku kata dia ni umur 16 tahun kan.. Silalah percaya..

 

 

P3152553

REZA ANUGRAH. Tak duduk semeja dengan beliau, tetapi beliau punya karakter yang menarik dan mudah didekati.

 

 

P3152566

BISMA KARISMA. Kelihatannya beliau sangat aktif kerana aku tengok dia bergerak ke sana sini dan banyak juga bercakap.

 

 

P3152563

Hikhik.. ini MORGAN OEY. Heee kalau tengok depan-depan ni jambu benor dah. Macam kpop betul dah ni. Sekali pandang macam Shahz Jaszle pun ade.. Ehh??

 

 

Pendek kata, walaupun ini kali pertama aku berpeluang makan malam dengan kumpulan SM*SH ni, dorang semua baik dan peramah. Aku tanya, dorang jawab, dorang tanya aku jawab. Maknanya komunikasi tu bukan dari sebelah pihak je.. Sekali terkeluar slang Indonesia derr.. maklumlah moyang aku kan orang Indonesia. Herherherr…

 

Aku buka Youtube dan cari lagu-lagu SM*SH ni.. ternyata dorang bukan sahaja membawa gaya Kpop tu dalam semua lagu.. Ada juga lagu-lagu yang kurang jelas imej Kpop nya dan berentak perlahan iaitu lagu Ada Cinta. Lagu Senyum Semangat juga mendapat sentuhan komposer Malaysia. Pasal dinner aku update kemudian. Kbai.

 

 

Sign PNG NisaKay

15 comments :

SYZAROSLI said...

baru dgr ada cinta.lagu diaorg ni best jugak la.

wany한국어 said...

wah! jelly betul saya dengan kak nisa :)

Ali Basyir Basri said...
This comment has been removed by the author.
wany한국어 said...
This comment has been removed by the author.
wany한국어 said...
This comment has been removed by the author.
Ida Roslan said...

memang jambu morgan oey tu aish cair hati..hehe =)

Ifwat Syamim said...

orang malaysia tak perlu kot tiru artis negara lain. kita kan ada budaya sendiri dan pendirian. jujur, saya pun tak suka kemunculan artis ala-ala kpop kat malaysia ni. better jadi the way we are kan?

#hanya pendapat

Arfahani Arsad said...

malaysia xsesuai dongg,bdn nya kerempeng banget..ni nmpkla jgk muscle2 tu,muka ala2 kpop..kira oklaa..rafael comel!

niedaida said...

hari tu de temu ramah diorang at tv.mmng nmpk bisma tu mmng bnyk ckp...memang dia asyik ckp je he3

Atiqah Wadiah said...

nk cop yg last tu ;p

Cik Anis said...

kelas ko jah ~ :D

naf. said...

ohh suka yg atas sekali tu.hihik

Yumida said...

ade tgk diorg lam propaganza td...cam k-pop kan...rambut pn dh ala2 korean..

follower ke 11639...sy join GA yg u jg sponsor nya :)

NadyaBubble said...

Last sekali tu memang terserlah kejambuannya, haha.

Bella Azman said...

wah wah wah ! bestnye. jeles ni .XD