Tuesday, March 6, 2012

Jakunnya daku pertama kali main paintball

 

Assalamualaikum…

 

Sila abaikan kejakunan aku sepanjang pembacaan entry ini. Ya memang aku jakun main paintball sebab ini adalah KALI PERTAMA aku main paintball. Ye jakun. Ehhh perlukah ku ulangi lagi ayat itewww???

 

IMG_8531

Yeahh… bertempat di SWAT Paintball, Janda Baik. Lokasinya terletak di atas bukit, sebelah sungai. Memang dalam tempat macam chalet jugaklah kat sana. Ohh ye, sebenarnya SWAT Paintball ni baru je bukak masa aku pergi main paintball ari tu. And yes, we were their first customer!!!

 

 

IMG_8528

Mula-mula sampai kenalah merajinkan telinga mendengar segala arahan dan peraturan permainan paintball ni. Paintball bahaya tahu. Jangan dibuat main. Sebab tu kena hati-hati dan kena ikut peraturan keselamatan yang dia dah brief.

 

 

IMG_8587

Ini merupakan “the pirate ship” . Serius aku suka tempat ni sebab dia ada kawasan terbuka, lumpur, tersembunyi macam ni, ada sungai kecik, paya kecik.. macam-macam lagi lah. Memang bestlah main paintball keluar masuk semak, merangkak celah lalang. Dah macam askar pulok..

 

 

IMG_8588

This is the other part of the paintball game compound. Ada kubu pertahanan di situ. Yeaa perfect place to hide. So 10 minit pertama game tu aku sembunyi je keje. Kahkahkah… Tapi memang best la… sebab dapat hadiah!

 

 

IMG_8538

Hahhhh nilah hadiahnye! Hahahaha.. Actually ni bukan mask aku. Mask abang mana entah, dia kena tembak tepat kat muka! Haaa tu pentingnya sentiasa pakai mask masa dalam lapangan menembak. Kang kena mata ke, tak ke bahaya? Boleh buta ooii!!!

 

 

IMG_8569

Wohooo!! Ada barbeque wehh… Tak pepasal hari tu aku buat burger bakar. Memang terbaikkk sebab dagingnya aku bakar garing-garing. Bukan hangus ye. erkkk.. Selain dari bakar membakar nih, ada lauk pauk yang dihidang secara buffet. Dah namanya lokasi kat Janda Baik, of cos lah juadah orang Pahang yang disediakan! Ada jugak gulai tempoyak ikan patin!

 

 

IMG_8605

Tu dia kesan aku bergolek-golek dalam semak samun dan atas lumpur ape entah. Kat kaki aku kena tembak sekali. Pergghh memang meninggalkan kesan lebam! Kat lengan ada dua lebam, kat belakang ada satu lebam. Hahaa adatlah main paintball kan.

 

Kat sini boleh buat tournament. Tempatnya nyaman atas bukit. Dekat dengan air terjun pulak tuh. Ada tempat nak barbeque macam aku tunjuk kat atas. Nak booking buat family day pon boleh. Best jugak kan family day main paintball? Tapi bahaya pulak untuk kanak-kanak ye dak.. Kat sini ada toilet, bilik mandi, and surau.

 

 

IMG_8629

Kitorang semua dah main 8 round kot… tapi pallet still banyak gila. So dorang main lagi paintball one-on-one. Satu lawan satu hokayh! Tak boleh lari, kau berdiri je lah situ, siapa tak tahan kena tembak dia boleh give up and pihak lawannya lah yang menang.

 

So, pendek kata aku enjoy sangat-sangat main paintball. Ya aku memang jakun, dah namanya pertama kali main paintball kan kan kan. I’m looking forward to the next chance play paintball! Memang sakit kena tembak tapi sakit tu sementara. Hikhik. Tak serik aku! Sebab main paintball memang best.

 

 

Sign PNG NisaKay


21 comments:

  1. Wah bestnya dapat main paintball. nak jugak =).

    ReplyDelete
  2. Wah bestnya kak nisa dapat main paintball. nak jugak =).

    ReplyDelete
  3. sure badan lebam-lebam kan?? org kata sakit gila bila kena peluru dia tu.

    ReplyDelete
  4. bestnyer..i pn xpernah g men bnda ni...

    ReplyDelete
  5. wah, tak sakit ker main paintball tu? haritu ada hati gak nak main paintball ni tapi fikir2 tak sakit ker kalau kena peluru dia tu.. ahaxxxx,... :)

    ReplyDelete
  6. Waaaaaaaaaa.. Cemburu..masih tidak berpeluang untuk main paintball....

    ReplyDelete
  7. Oh tidakkk... ida takut gile nak main paintball.. sebab takut sakit! hihihi

    ReplyDelete
  8. wah... nampak best jer tempat ni... Boleh try.... next time jgn lupa ajak ek....

    ReplyDelete
  9. main paintball mmg best giler. skit tu semua pengalaman, adat kot. kena kat kple, kaki even bottom kita pon kena.huhuhu. nnt ade masa jom lawan k! hehe.

    visit my previous entry about the cool paintball game :

    http://ainkadirpunya.blogspot.com/2011/11/misi-ke-terengganu.html :)

    ReplyDelete
  10. member dah main paintball, lepas tu badan lebam2.... siap demam

    ReplyDelete
  11. lepas kesan lebam kt kaki xhilang lg, dh majuk dgn paintball. xnak main dh. huhu...

    ReplyDelete
  12. never play paintball before. but i'm sure gonna try it one day.. =)

    ReplyDelete
  13. best nyee.. Cik Anis xpenah main lg

    ReplyDelete
  14. bestnyer..x pernh dpt men pinball lg..yg part plg best yg bbq tu..hehe..quite sometime i didn't hv one..enjoy!

    ReplyDelete
  15. best la! k.nisa joint contest rara skali ayuh

    ReplyDelete
  16. wah ! bestnye . First time , mestilah jakon . Kalau kite pun sama jugak . hihi

    ReplyDelete
  17. tak pernah main :(

    dear, anda di tag :)

    ReplyDelete
  18. tak pernah main ni..tapi mcm best jer

    ReplyDelete
  19. untunglahhh , belum berkesempatan lagi nak maen :)

    ReplyDelete
  20. nice playing paintball.
    Apasal panggil SWAT?

    ReplyDelete

Apa Reaksi Kamu??? Sila Taip Laju Laju Di Sini :)

Copyright © Nisa Kay