Tuesday, March 6, 2012

Hadiah Maybelline’s Favourite Blogger dah sampai!!!

 

Assalamualaikum…

 

Heee masih ingat aku join contest Maybelline's Favourite Blogger suatu masa dulu??? Herherher… berikutan daripada Maybelline's Workshop for Bloggers yang aku join, aku join pulak contest mekap oleh Maybelline ni… Dan tanpa disangka-sangka aku dapat jadi finalis.

 

Lepas jadi finalis tu, aku rakam video mekap tutorial dengan pihak Maybelline dan Blink Studios. Nervous makkk nak mekap depan kamera and lighting bagai. Menggeletar ibu jari kaki gua!! Namun begitu bukan rezeki aku lah kot sebab aku tak menang hadiah utama.. Aku menang hadiah saguhati yang berupa baucar kelas mekap di Amber Chia Academy dan barangan Maybelline !!

 

P3061937

See?? Uollss makan hati tak tengok mak dapat hadiah barangan mekap satu beg penuh?? Setahun pun belum tentu aku dapat habiskan guna semua ni! Dua tahu mungkin? Wowww… barang-barang mekap aku yang sedia ada ni pun dah banyak sangat, ditambah-tambah lagi hadiah ini…

 

 

P3061939

Yeahhh rangkaian gincu bibir Maybelline’s Water Shine Pure yang aku sangat suka! Bila pakai lipstick ni bibir korang nampak lembap, berkilau gituuu. Memang dah namanya water shine kan. So ada macam effect air gituu. Kalau tak suka yang glitter boleh cari kat kedai yang takde glitter.

 

 

P3061942

Woahhh banyak betul dapat BB Cream dengan foundation Maybelline. Aku ingat lagi dulu-dulu masa muda mudi dulu, aku pakai Maybelline’s Clear Smooth Aqua foundation. Best! Senang nak blend dengan kulit aku. Sekarang selalu pakai foundation Maybelline’s Angelfit. Kalau malas mekap tebal aku pakai Clear Smooth BB Cream je.

 

 

P3061940

Dah pakai foundation haruslah tepek bedak pulak kannn… Dulu aku setia bebenor dengan compact powder Clear Smooth ni. Dulu mula pakai yang kotak hijau tuh. Lama-lama aku beralih ke Clear Smooth Extra yang kotak biru tu. Now nak try Angelfit compact powder. Dapat free kannn hikhik…

 

 

P3061941

My favorite part I guess? Mascara hokayh! Aku ni peminat setia mascara lah kot. Dalam koleksi aku dah macam-macam mascara aku ada.. Ni dapat lagi ni. Huuu yang paling best dapat mascara Hyper Curl Cat Eyes sebab memang aku suka sangat! Susah nak dapat kat kedai dah!

 

 

Seriously barangan mekap aku sekarang teramat-amatlah banyak.. Barangan mekap masa dapat di Maybelline's Workshop for Bloggers dulu pun ada yang belum habis aku pakai. Ada yang tak luak mana punnn. Rasa macam tamak pulak aku nak kaut semua sorang-sorang kan??

 

Haa…. maka dengan itu, aku nak berkongsi kegembiraan aku ni dengan korang semua!!! Haaa of cos lah aku nak dermakan sedikit barangan mekap di atas untuk giveaway kan… Tapi apa yang aku nak bagi tu? Banyak mana aku nak bagi?? Nantikan pengumuman lanjut ye….

 

 

Sign PNG NisaKay

44 comments :

ReeneeRaaid said...

bestnye.. saya sangat jealous :P

Anis Adila Aris said...

waa..serius giler dapat banyak make up camtu.. meh nak satu..hehe

mi$$ch0c0laTe said...

wow...bnynya mekap...setahun guna pon xtahu ley hbskn ke x.. sangat2 jeles la... (",)..tahniah sbb menang gak walupon dr saguhati gak... brang maybeline bkn murah2 kn... ;)

mi$$ch0c0laTe said...

wow...bnynya mekap...setahun guna pon xtahu ley hbskn ke x.. sangat2 jeles la... (",)..tahniah sbb menang gak walupon dr saguhati gak... brang maybeline bkn murah2 kn... ;)

Cik Eka said...

hadoi geramnya nengok mekap nisaaaaaaaa

angelfit memang best lagi2 foundation dia..paling suka...

nak satu..hakhak

nuruashia said...

untungnyeeeee nisaa..!!!
share laa satu hahahah..nk jugak.!!

cincin permata said...

wah best nye kalau dapat hadiah tu . heee :)

Nadratul Syazwana said...

Hee tak sabar nak join :p hihi

Nurfarahin Yusof said...

wow,..bestnye,.. =)

hairyeda said...

wah bestnya.. jeles sgt

hanani said...

wah,ini yang ditunggu.. :)

http://ha-na-ni.blogspot.com/

Mieya Atiera said...

wahh, bnyaknya! tak sbr menantikan giveaway terbaru walaupon tahu diri tak pernahnya bertuah.

CikLilyPutih said...

k lily nak lipstick je 2 batang. i dont care tak kira nak gak ek

chocolate.aholic said...

waaa,,,amatla seronok...byk sesngat...

ayu jue said...

banyaknyerr makeup!!!tersangat la jeles!!!!

cira nd said...

eiiii banyak nya.. bertuah betul bg kat sini sikit lah.. hehe

Anonymous said...

sistah ! jual laa..hehe tapi murah2 !
xoxo :)

hazanis said...

bestnya dapat semua tu...:))

Shuhada Sidik said...

Untung la.. :)

Ida Roslan said...

wah banyak yew barang mekap yang kak nisa dapat =). nak juga.

norshila ibrahim said...

nak sket....hehehe...

murah rezeki cik nisa kn??

tahniah2

ZYASH said...

Yeah...tak sabar nak tunggu...

Innanie | Ariffin said...

rezeki melimpah ruah lah!!!
tahniah!

Marliyana Mk said...

alhamdulillah..rezeki byk betul ye..

sgt jeles..
brg byk mcm tu dah bole beniaga..

hehhe..cpt2la buat ga..xsabar dah


:D

daya said...

best gilaaa. :D

heemo heemo~ said...

waaa..nisa nk satu baby lips tuh..hee

Mysara Ab Rahman said...

alhamdulillah rzki..:)
byknyer nisa...
mcm dh leh bukak kedai dh...hehe

Bunny Nur Riena said...

wah bestnya dapat barang makeup free... derma kat kitorang yang miskin ni la juga yer.. tak sabar nak tau pengumuman penting tu tau.. :)

einz said...

stok bape tahun tu kak nisa...hahaha....untungnye....tahniah auw kak nisa~

.NURUL AIN RIDZWAN. said...

telan hati teros tgk makeup sebakul gituuee..mgelupor tggu GA..HAHA

Atiqah Wadiah said...

untunglah nisa ni..slalu dpt brg free :)

Hana_Maroo said...

tahniah sis..
jom exchange link...

saharinasaharudin said...

wowww,banyaknya brg makeup.free plak tu.bestnyaa Nisa :)

asyrafsuleiman said...

wooww!! dengar je kak Nisa nak buat GA nih ramai gile prpmuan nak komen... nak hadiah ler tuh,, =)

eyka yuca mika ツ said...

Ya Allah, bestnyeeee

alia zainol said...

jeles membuak2 ni...

Tasya A. said...

bagi koy se. hikhikhik

Misya_mimie said...

ya allah jelez nye.. untung gilaa la

kiwiey215 said...

bestnye nisa..murah betoll rezeki awak..tahniah..:)

Fiqah Yassin said...

bestnyaaaaaaaa >< bagi saya sikit boleh tak XD

ryhan ann said...

wahhh...bestnyer tgk koleksi MB kosmetik yg nisa dapat tue..jelesss akak...:)

Ziera Ieyah said...

banyak nye...nk jugak cmtu nisa. hehehe

TeQah Khaire said...

bukan makan hati ..
sakit hati .. haha ..

LUTFI SYAFIQ said...

hamboiiiii depaaa! kalu aku dpt, aku makeup kucing2 aku cantik2. kahkahkah