Saturday, March 10, 2012

Had so much fun at Digi Fandroid Day

 

Assalamualaikum…

 

MasyaAllah masyaAllah… macam mana aku boleh lupa nak update pasal event yang sangat menyeronokkan ini?? Dah menang Samsung Galaxy S2 hari tu terus hilang ingatan eh aku? Ke sebab excited sangat menang handphone tu yang sampai terlupa nak up entry pasal event? Oh myyyy why is this happening to me!

 

P3031445

Baiklah. Jom teruskan membaca. Untuk menjadi yang terpilih untuk dijemput ke Digi Fandroid Day ini, aku berusaha memerah otak menaip ENTRY INI dengan penuh perasaan dan dedikasi! Fuhh melampau-lampau pulak perumpamaan aku. Cukup aku katakan dalam ENTRY ITU aku dah curahkan semua hasrat di hati. Cewahhh…

 

Beberapa hari sebelum event berlangsung, maka aku terima emel dari pihak Nuffnang yang menjemput aku menghadiri event ini. Wahhh excited sesangat hokayh sebab masa tu aku dengar-dengar ramai jugak akan turun padang? Bolehlah bertemu rerakan blogger uolls.

 

 

P3031457

Ohhh aku, hakak Pen Merah dan juga Shahroll gerak saing dari Shah Alam. Agak-agak dalam setengah jam lebih jugak kami sesat kat kawasan kilang-kilang Batu 3 tu nak cari lokasi Digi Fandroid Day. Alhamdulillah sampai jugak kami sebelum event bermula.

 

Gambar kat atas tu menunjukkan kami para blogger berkumpul di lobi Digi D’house selepas pengacara majlis memberi kata-kata aluan. Kami dibahagikan kepada kumpulan-kumpulan untuk main game Fruit Ninja. Memang kelakar gelagat kumpulan masing-masing. Dan dapatlah jugak aku merasa nak pegang Galaxy Tab 7.7 yang terbaru tuuu.

 

 

P3031476

Huiii pantang dihalakan kamera, dua orang blogger ni control ayu dan macho je.. ahaks.. Di dalam gambar : AdamEben dan MadamMondoq

 

 

P3031578

Okay dah bergelak sakan main game Fruit Ninja kat luar, kami masuk semula ke dalam untuk mendengar presentation dari wakil Google Malaysia dan Digi. Wahh sanggup turun padang untuk menunjukkan kepada kami para bloggers apa perkara-perkara best yang anda boleh buat dengan Google kalau anda ada Samsung Galaxy Nexus!

 

Lepas wakil Digi dan wakil Google Malaysia buat presentation, wakil Samsung pula membuat presentation. Hadoi aku takde pulak gambar untuk part ni. Memang best presentation dorang, menjelaskan kepada kami apa inovasi terbaru yang ditawarkan kepada para pengguna.

 

Lepas presentation ni lah dia umumkan ada tweet contest. Cuma perlu tweet jawapan kepada soalan yang diberi beserta hashtag, boleh menang Samsung Galaxy S2! Maka dengan kepantasan menaip tweet yang aku dah berguru sejak setahun lalu, alhamdulillah aku menang Samsung Galaxy S2.

 

 

P3031606

Lepas habis semua presentation dan tweet contest tu, wakil Digi bawak kami para bloggers berjalan-jalan dalam kawasan Digi D’house tu. Suasana dan persekitaran yang best buat aku rasa macam alangkah best kalau aku bekerja kat office macam ni!

 

 

P3031609

Turut dibawa menerjah ke ruangan customer service Digi, di mana di sinilah berlakunya semua urusan panggilan pelanggan. Haaa bukan selalu Digi bagi peluang masuk office dia tau! Ruangan yang simple dan tak semak.

 

 

P3031612

Penat pulok berjalan. Dah lah aku pakai heels. Maka aku lepak kejap kat kawasan sukan basketball. Wahhh best lah dalam office ada kawasan macam ni.

 

 

P3031613

See kat kawasan tangga pun dilukis dengan mural yang sedap mata memandang.

 

 

P3031615

Berposing dengan Galaxy Tab 7.7 sebelum aku start main game Angry Bird! Muahahaa…

 

 

P3031619

Makan-makan time. Nyum nyum… Bloggers in picture : aku, MadamMondoq, Pen Merah  dan Cik Lily Putih.

 

 

P3031640

Last but not least.. Terima kasih buat Digi dan juga Nuffnang atas peluang yang sungguh best ini. Dapat pulak menang Samsung Galaxy S2 memang terasa bertuah sangat-sangat sebab aku tak mengharap langsung. Huhuu ALHAMDULILLAH.. orang kata kalau rezeki tak ke mana kan…

 

Okaylah.. penat menaip. Update live dai Terengganu nih! Nak bersiap-siap keluar photoshoot auwww… So bloggers yang kat Terengganu tu, kalau dekat meh lah turun, kita jumpa dan mengeratkan silaturahim sesama blogger… Lokasi photoshoot aku akan aku beritahu sama ada di twitter aku. Ehhh ayat bajet retis sunggoh. Kau pikir ada yang nak sangat jumpe kau ke Nisa?? Chaitt.. Kbai.

 

 

 

 

More pictures of the event at Saya Suka Menaip’s facebook page. Like like!!

Sign PNG NisaKay

13 comments :

Misya_mimie said...

teringin nak baju cm nisa.. cantik2..
serius jelous gila dengan nisa >,<

AMALINA YA'AKUB said...

wah best la dpt samsung galaxy s2 free.. hohoho

Adam bin Ahmad said...

comel gila adameben tuh. hahaha

Anonymous said...

nisa mkn la byk sikit.. kurus sgt.. T__T

Afiq Yassin said...

best la entry ni..

jom terjah entry afiq yang baru
http://afiqyassin.blogspot.com/

fAtrinA said...

Hye n salam kenal :)
Best x sII?

Bunny Nur Riena said...

wah.. cantiknya suasana tu kan... BTW, Cik Nisa kita ni memang tercun dan terbaik ar... :)

kechixx said...

birunya dia..nice!;)

MiSz fiFiEyQa said...

untung la nisa..dpt pegi event grand2 camtu...

ZYASH said...

Wah...seronoknyer menang free jer...hehehe..tahniah..cantik dress lah...

alia zainol said...

pandai bergaya =)

nollyfyenee said...

congrates..nisa cantik sgt

Anonymous said...

Kak Nisa pakai bb torch eh sebelum nih?
Waa.. Comel betul phone tuh.. Sama mcm tuan dye..
Hikhik :)