Monday, March 12, 2012

Biru Kuning

 

Assalamualaikum…

 

Dah lama sangat aku tak menambah koleksi entry untuk segmen My Style. Cehhh kemain tau My Style, aku bukan ler fashionista. Aku ni selekeh-nista aje hukhukhuk. Dah aku suka share gambar apa yang aku pakai. Aku suka try mix and match warna-warna, semua tu aku rujuk Google. Hakhakhak.

 

IMG_8916

Satu padanan yang terang, menonjol dan berani aku rasa? Sebab warna biru kuning ni aku tengok kat jersey bola. Hahaha. So aku implement kan warna tu dalam pemakaian aku. Ini gambar masa street photoshoot di Bukit Bintang. Aku pakai chiffon top yang beli kat preloved sales, dan button down maxi skirt dari Batik Valley.

 

IMG_8856

Hari tu aku just pakai pashmina biasa and big spect! Pastu bajet budak nerd yang cute (cute kah??) di depan Pavillion yang sesak dengan manusia. Ohhh sesungguhnya aku bukanlah Budak Baru Nak Up (BBNU) yang bersepah kat Pavi tuh. Ooopss terasakah.

 

 

P3031635

Pastu yang ni pulak padanan biru kuning yang aku pakai masa event Digi Fandroid Day seminggu yang lepas. Bawal 2tones dari online shop aku iaitu Mini Shopaholics, polka dot tops dari MissLily Shop, blue maxi skirt dari Firzara Collection dan heels dari Cala Man.

 

 

P3031441

Errrr sekali lagi, spect nerd menjadi penghias setia muka ku ini. Aku rasa macam aku dah biasa pakai padanan biru kuning ni. Ya warna-warna yang terang dan menonjol pulak tu. But hey sekali sekala be bold and brave okay juga kan?

 

Aku buat entry ni bukanlah nak bajet stylo atau fashionista sangat. Dah ini minat aku, aku suka try colour matching. Takkan selamanya nak pakai warna-warna selamat hitam putih kelabu aje? Atau nak pakai sedondon dari tudung hingga ke kasut warna ungu aje? Adoiii.. Dan yang paling penting ini BLOG aku okayh. So suka hatikulah nak share pasal apa. Kbai.

 

 

Sign PNG NisaKay

52 comments :

DanieL AdiE said...

Memang lawa pon biru kuning,,,,

Bidadari Besi said...

lahh. tudung bawal ke tu?
Lawanyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D

Atiqah Wadiah said...

cantik biru kuning..menyerlah gitu :)

shera said...

kak nisa mmg lawa . pakai apapun tetap lawa

AtiEy eYkuu said...

cantik(!)

niniey said...

wah canteek jugak pdnan biru n kuning..boleyh try nie..hehe

fatin amalina husna said...

xpa k.nisa..bleh jd ptunjuk utk husna yg beginners baru nie..husna ska match2 wrna tp teror thap k.nisa lagi..hehe..

Bunny Nur Riena said...

wah nampak cantik ar Nisa.. padanan yang terbaik.... :)

sYiRa LoKMaN said...

cantik la :D

mira maisara said...

not bad :)

meera azmy said...

kak. nak mintak pendapat akak bole?

LUTFI SYAFIQ said...

lettops! kahkahkah!

Aizan Shazlin said...

Cantik gak biru kuning, tp gambar yg akhir sekali tu cantik sgt2

Ida Roslan said...

Cantik sangat kak nisa match warna kuning dengan biru =). kalau ada peluang ida pun nak cuba.

AmirahSM said...

biru kuning mmg masuk..ce nisa try biru pink pon msuk jugak! =)

Fiq Fikri said...

menyerlahhh fari biasa huhuhu ctik pemilihan warna tu :D

Phat said...

mix & match kalo kene gaya nya mmg cantik apa lagi la org yg memakai nya memang dah cantik ;-)

ayahngah said...

wowwww

Sandra Azwan said...

u look nice!

Misya_mimie said...

wahh .. nisa sangat cute dgn spec tu.. tak tahu pulak biru kuning match ..

♥ ...mummy SHAKIRA...♥ said...

CANTIK!...olso pebret kaler aku. ^__^

♥ ...mummy SHAKIRA...♥ said...

CANTIK!...olso pebret kaler aku. ^__^

❖ FS ❖ said...

Akak comeiiiiiiiiiiii ! xD

K first time komen kat blog akak nie xD

http://bloghasbeenremove.blogspot.com/

Anis Athia said...

love your style..keep it up my dear ^_^

!~ Dolly Auliya ~! said...

ohsemmm ^^(v)

naf. said...

cantiknyaa.hhe. suka top biru tu. beli kat preloved sale tu ka mne ek kak nisa? share plsss:)

Si Gadis Semasa said...

biru kuning yang awesome . bold and brave lah kak nisa ^^

Dyla Zaman said...

Omakaiii.. kurus nyer nisa.. sangat2 kurus.. dyla setiap mggu jogging pon x dpt kuruskan bdn camtu.. so sad.. :)

MiSz fiFiEyQa said...

nisa mix n match kaler pape skalipun sumenye menjadi..lawa je...nisa memang leh jadi cikgu fesyen sy lah...hehe..

Anonymous said...

Nisa thank ye, dgn.tunjuk you pakai pe siap ade link on9 shop tu senang kan eqa nk beli, teruskan eqa akan tetap baca

zeybubumoshiiyui said...

Untunglah kak Nisa comel . Boleh pinjam skirt kuning . Fall in love gila dengan warna kuning <3 Hehehe .

myravea said...

Suka tengok biru kuning macam nisa pakai ni :)

misz aisya said...

biru kuning mmg lawa! tp kite prefer 1st pic tu kot sbb kuning yg kat 2nd pic tu dull..:)

hudahassan ^^ said...

chumel :)

Mysara Ab Rahman said...

nisa mmg berani dlm bergayer...
i suka pic 1st tu..:)

beLLa said...

org brani je ley pakai wane terang2 ni. den xbiase lg ;P btw, kamu sgt cikeding. hehe

ANISA said...

okay la ni...siyes2... keep it up...
sesuai pun dgn awak

ANISA said...

okay la ni...siyes2... keep it up...
sesuai pun dgn awak

NadyaBubble said...

Tetap gorgeous :)

natasya amiraa said...

kak nisa beli mane baju tu cantik sangat sangat sangat

Amy Farhana said...

omeyy kak nisa ♥

Fid"s said...

Fesyen rujuk google jugak ke?
ok nice....

Miss Anis said...

suka tgk style akak...cantik....

Anonymous said...

suka tgok akak pakai spek.. tomei sangat >.<

ada said...

shantekk sgtt..beautiful nisa.. leh guide kita2 yg nk ber-fashionista ni kan..tq so much..

Nurul Izazie Kamaludin said...

Kak nisa boleh x wat Tutorial mcm mane kak nisa pkai tudung mmcm ni ? cntek la :) Simple je :)

Farah Ramli said...

Emm kak nisa , boleh tak tunjuk kan macam mana nak pakai tudung yang remeh ni . macam , bersilang gitu .

Farah Ramli said...

Kak Nisa , mintak tolong ajarkan :)
Thankyouu*

Farah Ramli said...

Mintak ajarkan mcm mana nak pakai tudung yang agak meremhkan ni . Thanks :)

Khusyairil Hafiz said...

mcm heliza helmi plk.. hihihi.. pape pn nice dress.. :)

Anonymous said...

cantik secantik cantiknya... hihi :D

Puja Damayani said...

Kamu cantik sekali, saya suka blog kamu dan juga video tutorial kamu di youtube ... Soo Gorgeous...