Monday, March 12, 2012

Biru Kuning

 

Assalamualaikum…

 

Dah lama sangat aku tak menambah koleksi entry untuk segmen My Style. Cehhh kemain tau My Style, aku bukan ler fashionista. Aku ni selekeh-nista aje hukhukhuk. Dah aku suka share gambar apa yang aku pakai. Aku suka try mix and match warna-warna, semua tu aku rujuk Google. Hakhakhak.

 

IMG_8916

Satu padanan yang terang, menonjol dan berani aku rasa? Sebab warna biru kuning ni aku tengok kat jersey bola. Hahaha. So aku implement kan warna tu dalam pemakaian aku. Ini gambar masa street photoshoot di Bukit Bintang. Aku pakai chiffon top yang beli kat preloved sales, dan button down maxi skirt dari Batik Valley.

 

IMG_8856

Hari tu aku just pakai pashmina biasa and big spect! Pastu bajet budak nerd yang cute (cute kah??) di depan Pavillion yang sesak dengan manusia. Ohhh sesungguhnya aku bukanlah Budak Baru Nak Up (BBNU) yang bersepah kat Pavi tuh. Ooopss terasakah.

 

 

P3031635

Pastu yang ni pulak padanan biru kuning yang aku pakai masa event Digi Fandroid Day seminggu yang lepas. Bawal 2tones dari online shop aku iaitu Mini Shopaholics, polka dot tops dari MissLily Shop, blue maxi skirt dari Firzara Collection dan heels dari Cala Man.

 

 

P3031441

Errrr sekali lagi, spect nerd menjadi penghias setia muka ku ini. Aku rasa macam aku dah biasa pakai padanan biru kuning ni. Ya warna-warna yang terang dan menonjol pulak tu. But hey sekali sekala be bold and brave okay juga kan?

 

Aku buat entry ni bukanlah nak bajet stylo atau fashionista sangat. Dah ini minat aku, aku suka try colour matching. Takkan selamanya nak pakai warna-warna selamat hitam putih kelabu aje? Atau nak pakai sedondon dari tudung hingga ke kasut warna ungu aje? Adoiii.. Dan yang paling penting ini BLOG aku okayh. So suka hatikulah nak share pasal apa. Kbai.

 

 

Sign PNG NisaKay


52 comments:

  1. lahh. tudung bawal ke tu?
    Lawanyeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D

    ReplyDelete
  2. cantik biru kuning..menyerlah gitu :)

    ReplyDelete
  3. kak nisa mmg lawa . pakai apapun tetap lawa

    ReplyDelete
  4. wah canteek jugak pdnan biru n kuning..boleyh try nie..hehe

    ReplyDelete
  5. xpa k.nisa..bleh jd ptunjuk utk husna yg beginners baru nie..husna ska match2 wrna tp teror thap k.nisa lagi..hehe..

    ReplyDelete
  6. wah nampak cantik ar Nisa.. padanan yang terbaik.... :)

    ReplyDelete
  7. kak. nak mintak pendapat akak bole?

    ReplyDelete
  8. Cantik gak biru kuning, tp gambar yg akhir sekali tu cantik sgt2

    ReplyDelete
  9. Cantik sangat kak nisa match warna kuning dengan biru =). kalau ada peluang ida pun nak cuba.

    ReplyDelete
  10. biru kuning mmg masuk..ce nisa try biru pink pon msuk jugak! =)

    ReplyDelete
  11. menyerlahhh fari biasa huhuhu ctik pemilihan warna tu :D

    ReplyDelete
  12. mix & match kalo kene gaya nya mmg cantik apa lagi la org yg memakai nya memang dah cantik ;-)

    ReplyDelete
  13. wahh .. nisa sangat cute dgn spec tu.. tak tahu pulak biru kuning match ..

    ReplyDelete
  14. Akak comeiiiiiiiiiiii ! xD

    K first time komen kat blog akak nie xD

    http://bloghasbeenremove.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. love your style..keep it up my dear ^_^

    ReplyDelete
  16. cantiknyaa.hhe. suka top biru tu. beli kat preloved sale tu ka mne ek kak nisa? share plsss:)

    ReplyDelete
  17. biru kuning yang awesome . bold and brave lah kak nisa ^^

    ReplyDelete
  18. Omakaiii.. kurus nyer nisa.. sangat2 kurus.. dyla setiap mggu jogging pon x dpt kuruskan bdn camtu.. so sad.. :)

    ReplyDelete
  19. nisa mix n match kaler pape skalipun sumenye menjadi..lawa je...nisa memang leh jadi cikgu fesyen sy lah...hehe..

    ReplyDelete
  20. Nisa thank ye, dgn.tunjuk you pakai pe siap ade link on9 shop tu senang kan eqa nk beli, teruskan eqa akan tetap baca

    ReplyDelete
  21. Untunglah kak Nisa comel . Boleh pinjam skirt kuning . Fall in love gila dengan warna kuning <3 Hehehe .

    ReplyDelete
  22. Suka tengok biru kuning macam nisa pakai ni :)

    ReplyDelete
  23. biru kuning mmg lawa! tp kite prefer 1st pic tu kot sbb kuning yg kat 2nd pic tu dull..:)

    ReplyDelete
  24. nisa mmg berani dlm bergayer...
    i suka pic 1st tu..:)

    ReplyDelete
  25. org brani je ley pakai wane terang2 ni. den xbiase lg ;P btw, kamu sgt cikeding. hehe

    ReplyDelete
  26. okay la ni...siyes2... keep it up...
    sesuai pun dgn awak

    ReplyDelete
  27. okay la ni...siyes2... keep it up...
    sesuai pun dgn awak

    ReplyDelete
  28. kak nisa beli mane baju tu cantik sangat sangat sangat

    ReplyDelete
  29. Fesyen rujuk google jugak ke?
    ok nice....

    ReplyDelete
  30. suka tgk style akak...cantik....

    ReplyDelete
  31. suka tgok akak pakai spek.. tomei sangat >.<

    ReplyDelete
  32. shantekk sgtt..beautiful nisa.. leh guide kita2 yg nk ber-fashionista ni kan..tq so much..

    ReplyDelete
  33. Kak nisa boleh x wat Tutorial mcm mane kak nisa pkai tudung mmcm ni ? cntek la :) Simple je :)

    ReplyDelete
  34. Emm kak nisa , boleh tak tunjuk kan macam mana nak pakai tudung yang remeh ni . macam , bersilang gitu .

    ReplyDelete
  35. Kak Nisa , mintak tolong ajarkan :)
    Thankyouu*

    ReplyDelete
  36. Mintak ajarkan mcm mana nak pakai tudung yang agak meremhkan ni . Thanks :)

    ReplyDelete
  37. mcm heliza helmi plk.. hihihi.. pape pn nice dress.. :)

    ReplyDelete
  38. cantik secantik cantiknya... hihi :D

    ReplyDelete
  39. Kamu cantik sekali, saya suka blog kamu dan juga video tutorial kamu di youtube ... Soo Gorgeous...

    ReplyDelete

TINGGALKAN KOMEN ANDA, PLEASE!

Copyright © Nisa Kay