Friday, February 17, 2012

Nuffnang 5th Birthday Bash!

 

Assalamualaikum semua…

 

Wahhh sedar tak sedar rupanya Nuffnang sudah menjangkaui usia 5 tahun! Selama lima tahun bersama para blogger, mengangkat blogger ke satu tahap di mana blogger semakin dikenali, menjadi semakin penting dan mendapat penghormatan dari aspek tertentu..

 

new-blogpost

Wahhh sambutan ke 5 ini bertemakan warna biru!! Haaa dah terbayang-bayang tau baju tudung kasut semua. Ahakkkkk melebih-lebih pulak aku. Dijemput ke?? Tetttt!!! Tapi aku punya beberapa idea picisan ingin aku kongsi, on how I think the famous Nuffnang stick man should celebrate his 5th birthday.

 

 

Nuffnang-Logo

Memandangkan temanya berwarna biru, memang segala yang bermain dalam fikiran aku ni tentulah berwarna biru aje. Hmm… warna biru mengingatkan aku pada elemen air.. Tapi ayuh buat sedikit kelainan! Jom kita bermain dengan cahaya!

 

 

217540_185367451509186_184915638221034_425668_2030430_n-horz

Aku bayangkan majlis hari jadi ke 5 Nuffnang ini diadakan di sebuah dewan besar atau di bawah khemah besar berwarna putih. Kemudian di bahagian syiling dihiasi dengan round paper lantern yang berwarna biru semua dan pelbagai saiz! Dan sudut malap dihiasi small paper lantern untuk memberi impak pengcahayaan!

 

 

coussin_geant_jumbo_bag_bleu_petrole_1-horz

Lepas tu di seluruh tempat / dewan tu ada sofa yang sangat selesa, ada bean bag yang sangat besar sampai muat dua tiga orang duduk tu. Mesti best sebab bagi aku, aku sukakan majlis yang santai macam ni.

 

 

 

bigbluenumber5balloon-horz

Tak lengkap la kalau majlis sambutan ulangtahun takde belon ye tak? Wajiblah ada belon! Memandangkan ini ulangtahun ke 5 Nuffnang, maka harusss ada belon berbentuk nombor 5 okayh! Aku bayangkan belon berbentuk nombor 5 ni saiz dia besar ya amat dan diletakkan atas pentas!

 

Majlis sambutan hari jadi boleh dimeriahkan lagi dengan persembahan muzik, tarian dan macam-macam lagi. Tak lupa jugak games. Alaaa… macam zaman kanak-kanak kita lah. Contohnya main musical chair. Mesti suasana akan jadi gamat dengan gelagat masing-masing! Apa salahnya sekali sekala main permainan macam zaman kanak-kanak?

 

 

cupcakes-blue-shower-horz-vert

Pendek kata, itulah yang aku ada dalam kepala aku mengenai sambutan hari jadi Nuffnang. Heheee maaf ler kalau cadangan aku macam mengarut sikit. Hikhikhik… sekali lagi happy birthday Nuffnang!!!

 

 

Sign PNG NisaKay

9 comments :

TeQah Khaire said...

ha 5tahun dah ? engat cm dah lebih dr 5 aje oo ..

Nurul Nadiya said...

luas nya imagination !

cik ziqa said...

wahh. imaginasi beliau. :)


yup. suka tang latern tuh. hope ada nty.

happy 5th birthday yaa NUFFNANG !~

hudahassan ^^ said...

mesti happening kann . :)

Mohd Khairi Khadzir said...

biru! my faveret color hehehe ... mst meriah parti tu nnt hehe

nia marlissa said...

imaginasi mak aihh


happt birthday cik nuff

nur hafizah aKa eija said...

wahhhh...besar btol pandangan akk tuh..

GBM said...

Biru itu comel. ^_^

Huzaina Hashim said...

happy 5th birthday NUFFNANG !~