Thursday, February 2, 2012

Jalan-jalan cari gitar.

 

Assalamualaikum…

 

Wohhh rasa macam dah lama benor tak menaip mengenai personal life kat sini. Aku rasa mesti readers dah naik muak dok tengok entry aku pasal event sana sini. Kihkihkih… Dah nak buat macam mana, seminggu lebih ni setiap hari ada aje event atau urusan aku. Huhuu busyyy…

 

Kisah kali ni aku nak kongsi pasal aku keluar dengan kawan-kawan masa aku balik bercuti di Temerloh masa holiday CNY yang lepas. Nasib baik ada member blogger yang aku kenal kat Temerloh, boleh jalan-jalan. Hikhik…

 

IMG_0431

Misi kali ni ialah menemani Nurul Izzati atau mesra aku panggil Nurul dan juga member beliau survey harga gitar. Aku join aje sebab boleh aku tumpang cuci mata sekali ye dakk??? Mula-mula pergi bandar Mentakab, tapi tak jumpa pulak kedai muzik? Ehh.. ke kami yang tak nampak..

 

Tengah lalu di satu lorong belakang, lepas tu aku terperasan satu kedai alat muzik. Kami pon berhenti… Sekali aku yang tak senang duduk sebab ada gitar akustik warna pink !!!! Arggghhh tension aku. Tak pasal-pasal aku pulak kang yang pergi beli??? Hahaha…

 

 

IMG_0432

Oleh kerana member Nurul ni tak bertemu gitar idamannya di  kedai tu, maka kami ke bandar Temerloh pulak. Kami singgah di kedai kat bangunan lama. Papan tandanya nama kedai buku, tapi dalamnya jual alat muzik. Paling banyak gitar lah. Tak pasal-pasal aku feeling-feeling nak belajar main gitar tauu…

 

Tapi kesudahannya agak sadis bila takde satu pun gitar yang berkenan di hati member Nurul itu. Mungkin dia belum jumpa gitar yang punya ciri-ciri idaman beliau??? Atau belum bertemu dengan gitar berwarna kegemaran beliau??

 

 

IMG_0439

Perut dah lapar sangat sebab seharian aku tak makan. Nak pergi makan pun punyalah susah nak decide. Mula-mula nak try Chic King tapi aku macam tak berkenan, kekekee… maka kami ke Secret Recipe… Boleh lah minum iced choc yeayyy!!!

 

 

IMG_0443

Tuuuuu dia iced chocolate yeayyy!! My fav kot! Yang takde whipped cream tu aku punya. I find the whipped cream makes me feel… Errr… I dunno. The iced choc with whipped cream belonged to Nurul.

 

 

IMG_0454

Spaghetti!! Yeahh tekak aku ni mengada sangat kan nak makan western food aje. Cehhh kemain tau aku makan seafood spaghetti. Sedap sangat tapi agak pedas yang kurang boleh diterima oleh anak tekak aku yang mengada ni.

 

 

IMG_0460

Sudahnya tak habis spaghetti tadi, aku take away. Kat rumah ramai yang nak tuh. Kihkihkih… Ohhh ye, member Nurul tadi ada belanja a slice of cake. Tu pun aku take away sebab nak makan dengan adik kat rumah… Thanks member Nurul for the cake! Hehee…

 

 

IMG_0444

Inilah dia Nurul Izzati, antara rakan blogger yang aku kenal di Temerloh. Kitorang jarang jumpa sebab Nurul study kat KL. So bila time cuti macam ni lah time untuk jumpa. Kadang-kadang kitorang jumpa kat Times Square aje…

 

By the way, a good day for me sebab keluar jalan-jalan tengok dunia. Kihkihkih… over sangat tau aku. Mana tak nye, aku balik Temerloh duduk rumah aje.. Kalau ta keluar dengan member-member aku keluar dengan para sepupu sekalian. Anyway, thanks for reading!

 

 

Sign PNG NisaKay

24 comments :

SiBudakKurus said...

bese kat shopping mall byk kdai khas utk gitar nme die Yamaha. tp sy pun bli gitar dekt kdai bese yg ppn tndanye kdai buku..huhu

bebeldotsorang said...

Huiyoo..bestnya so beli tak gitar?hehe

Za said...

wah! bestnyeeee

Phat said...

sedap nya kek tu

Anis Adila Aris said...

bile la boleh jumpa nisa kay kat temerloh pulak...hehe

akuamir said...

seriously lah,, susa na blajar gitar nieh

MéuzAngelo™ XXIII said...

sikit tak ajak kan
kdai kat mne tu?

AMMAR YASIR said...

Kek tu nama apa ek? Mcm sedap je.

zuk zuhaiza said...

salah satu impian. nak ade guitar dan belajar main gitar. tapi entah bile lah dapat... eheee

Anonymous said...

saya slalu jugak bca blog awk.. jarang awk update psl kwan2.. awk xdak kwan ke nisa??? klu update psl kwn pon smua mmbe2 blogger.. huhu.. just asking.. jgn mara..

Nisa Kay said...

@Anonymous

habis member sesama blogger tak boleh dikira sbg kawan ke? hehe..
hanya kerana sejak akhir-akhir ni sy byk update psl event n aktiviti sesama blogger awk cakap saya takde kawan? heee you dont have any idea how amazing my life :)

Nisa Kay said...

@SiBudakKurus

ade je kedai yamaha kat sini tp x singgah..

Nisa Kay said...

@bebeldotsorang

tak beli. kekekee

Nisa Kay said...

@Za

ehhehe besttt

Nisa Kay said...

@Phat

ehehhe
sedapp :D

Nisa Kay said...

@Anis Adila Aris

ehehhe boleh2

Nisa Kay said...

@akuamir

sbb tu mcm teragak2 nak beli gitar. takut bljr separuh jalan.

Nisa Kay said...

@MéuzAngelo™ XXIII

mmg xnak ajak. ahahah kedai buku thye joo kot namanya?
kat dpan guardian bandar lama.

Nisa Kay said...

@AMMAR YASIR

aaaa yg depan tu lupalah namanye..
cappuccino cheese kot?
yg blkg tu whte chocolate macademia

Nisa Kay said...

@zuk zuhaiza

nisa lebih minat piano actually...

wanie mn said...

tiba2 tringin nak bljr main gitar. mcm syok. btw, sama la kita. chocolate x de krim sgt sedap compared dgn yg ada krim. nak muntah kot.

CIK CIKIN COMOT said...

saya time sekolah dulu beli gitar kat kedai buku MBS je.haha ;D

Fieka Violet said...

Jom join GA nih^^

http://iekaliciouslife.blogspot.com/2012/02/awesome-first-giveaway-by-fieka-and.html

Nurul dot..dot..dot said...

nurul like this hehe