Tuesday, February 21, 2012

GIRL STUFF - Beli barang mekap online

 

Assalamualaikum…

 

Yeahhh segmen GIRL STUFF kembali lagi ye. Hari tu dah share pasal Lip Ice Water Colour Lip Mosturizer hari ni nak share dengan korang kat mana nak beli barang mekap secara online. Ye lah sekarang ni ramai benor orang yang jual barangan mekap secara online kan.. So aku nak share online shop yang pernah aku beli mekap.

 

P2160724

First sekali eye shadow pallet Miss Rose ni. Sekarang jenama Miss Rose macam makin popular aje kat Malaysia? Mungkin ramai yang sukakan warnanya yang menyerlah, yang berkilat dan melekat tu. Ada jugak yang kata eye shadow jenama Miss Rose yang berasal dari Dubai ni tahan lama warnanya.

 

Hari tu aku ada beli eye shadow pallet 38 warna ni. RM20 aje harganya sebab masa tu tengah sale. Memang best lah kan dapat beli time sale. Murah!! Aku beli eye shadow ni dari Sheira D'Touch, online shop yang beroperasi di Facebook.

 

Kak Sheira ni cepat je balas order dan kalau korang duduk dekat area rumah dia kat Shah Alam, boleh C.O.D (Cash On Delivery) aje. Kebetulan hari tu Kak Sheira datang Seksyen 7 ni, so dia just bagi eye shadow ni by hand aje…

 

 

P2160718-vert

Haa ape benda pulak beria benor berbungkusnya? Bukan hantu bungkus ye… Harap bersabar masing-masing…

 

P2160720

Taaraaaa… Yang ini pulak aku beli di facebook Naturactor Produk. Banyak pilihan barangannya, dan sangat efisien! Baru aje mesej order, terus balas. Lepas tu kalau kita bayar sebelum pukul 12 tengahari dia pos hari yang sama jugak. So esoknya dah boleh dapat.

 

Macam gambar di atas, packagingnya amat teliti. Mula-mula dibalut dengan bubble wrap, kemudian dibalut lagi dengan surat khabar untuk memastikan yang barangan tu sampai kat tangan kita dalam keadaan yang elok.. So apa tunggu lagi.. kalau nak beli barangan mekap, beli dengan Naturactor Produk dan Sheira D'Touch ye!!

 

 

Sign PNG NisaKay

18 comments :

Anonymous said...

Thank nisa, eqa suka blog kamu, lg semua update yg gurl suka i likeee

Nay Yazid said...

Barangan make up Miss Roes mmg terbaik :)

Fatimah Delicia Bakery said...

hi Nisa, amboi bestnye shopping makeup... :D Kak Sheira mmg best deal dgn dia sbb cepat reply. Berus makeup tu mmg terbaik utk apply blusher even replica je.

nia marlissa said...

yang ori ke ni kak nisa ? nak terjah sekarg

Anonymous said...

memang dpat skali ngn brush 2 ke?

mysara said...

thanks nisa for da info..

cik chinta said...

keh6..tang beli mekup 09. mmg laju kan? kumpol det nye je kureng laju sket. huhuk..

wanie_mn said...

cantiklah kaler2 eye shadow tu!
sekali tgk dah mcm water colour pny ;p

Srikandi Utara said...

teliti betoi naturactor produk ni.. sesetengah online shops ni, post kat kita hantam2 ja, susah nak jumpa org yg menjual dgn teliti mcm ni..

MaYa MustWany said...

baguzla service terbaik ni..

Diyana Norman said...

wahhhh lepas ni boleh lah nak beli... tq nisa for the info

adiba ramli said...

Just careful dgn product china k..I mean ur naturoctar tu..elok beli produk jepun. :)

adiba ramli said...

Just careful dgn product china k..I mean ur naturoctar tu..elok beli produk jepun. :)

MariaMohd said...

best blog Nisa :)! banyak information.

Nadratul Syazwana said...

Kenape eye shadow tu kak Nisa tak beli kat Naturactor je? Sebab Nad survey produk yg sama tp RM18

Ana admi said...

Saya beli eywshadow tu hanya dpt harga rm15 je Kat asneda collection ..murah je tp sayang, feedback dia.lambat..

Nur Fatini said...

brush tu lembut ke x?

NUR ILLIANI YUSOF said...

saya pun mula suka plk produk miss rose ni