Thursday, February 9, 2012

Dulu…Kini…

 

Assalamualaikum…

 

Rasanya macam dah lama sangat dah tak meluah apa yang terbuku di hati ni.Blog aku bagaikan berubah 360 darjah. Sehingga ada yang menegur bahawa blog aku tidak lagi seperti dulu. Bosan? Ya mungkin para pembaca pun naik muak aku asyik update pasal event, movie, dan promosi online shop?

 

Bagai telah hilang siapa diri aku yang dulu.. Bagai telah hilang budak yang suka menaip dulu… Bagai telah hilang identiti blog yang dulu.. Ya, manusia berubah.. berubah mengikut keadaan sekeliling dan waktu yang berputar dan terus berputar…

 

DULU…

Aku tulis blog suka hati. Aku nak buat vlog suka hati akulah walau aku tahu akan dikutuk habis-habisan di ruangan komen YouTube, tak kurang juga paduan cercaan makian dari anonymous di blog ni. Ada….? ADA AKU KESAH?

 

KINI…

Aku menulis blog kerana orang mahu. Orang mahu lihat aku ke sana sini. Ya aku menyibukkan diri dengan event segala benda. Bahagiakah begini? Ya, mungkin. Mengenal rakan baru dan dunia blogging dengan lebih meluas. Tapi… penatnye korang tahu ke?

 

DULU…

Semua benda aku nak update. Agaknya dulu kalaulah ke jamban boleh ku update, pasti aku update! Tapi takdelah sampai macam tu sekali kot??? Aku jalan tepi tasik pun nak cerita, aku makan nasi ayam kegemaran pun nak cerita? Aku study pun nak cerita? Blog selalu dihiasi gambar dari webcam. Kerana di situlah banyak masaku terluang.

 

KINI…

Bukak blog aku aje nampak entry event.. event… movie.. movie.. promosi.. promosi… AHHH bosan tahu tak? Aku pun bosan dengan blog sendiri! Ahh apakah perasaan ini??? Memandangkan aku dah tamat diploma maka masa yang tersangat lapang ni aku isi dengan menghadiri event sana sini. Maka dengan itu blog aku asyik pasal event atau pun movie.

 

Ahhh… aku ingin identiti blog aku yang dulu. Ya, boleh sahaja aku kembalikan tapi… it will take time sebab aku tak rasa ada manusia pun yang memahami betapa sibuknya hidup aku sekarang. Betapa aku rindu waktu tidur sampai ke tengahari. Betapa aku rindu waktu-waktu melepak dengan rakan sekelas.. Ahh… macam-macam.

 

Cukup aku luahkan sampai di sini. Kenapa luah di sini? Kerana blog ni dah cukup sebati dengan aku. Akan aku cuba kekalkan identiti warna pink ini sampai bila-bila yang aku mampu.. Maaf jika isi kandung blog ini semakin tidak menepati citarasa pembacaan kalian. Aku juga punya urusan hidup sama seperti kalian. Harap dimengerti.

 

 

 

Sign PNG NisaKay

24 comments:

nuruashia said...

cpt turn to the old one nisa :)

Khairul Kayz said...

life always change...
:)

mizara said...

yea... pilih la yang mana nisa rasa akan memuaskan hati nisa kay.... g.luck..

EmanTheHalia said...

kemon nisaa~ HEHE chaiyok!

Syazwan Che Deraman said...

Why dont nisa buat dua blog?

pepol said...

kembalikan blog nisa kay yang dulu..:D

blognizamlah said...

Its seem like we have the same problem...huhuuu

nur hafizah aKa eija said...

tu perkra biasa yang terjadi pada blog yang dikenali orang....ramai jugak blogger popular yg klo nk update blog kene pk berkali-kali sebab orang taw and baca blog kita..tapi sejujurnye kalau buat entry jangan hipokrit sudah lah....contohnye die update kt blog die beli tudung scara online padahal xde pown...saje je nk bajet hot....(contoh) sbb blog kan dh dikenali ramai pstu nk bajet setaraf artis

pape pown kak nisa update je blog sesuke hati akak..page kita ske ati lah kan? org nk kutok bagai lantak lah..heeee =P yg penting kita tak ganggu org

Zarul said...

whatever it is life goes on..hidup mesti ada tujuan dan target..kalau tak, usia muda ni akan jadi sia2 sebab bila dah umur 40th baru terhegeh2 nak mengejar cita2,terlambat la

nuRuL aZieRa said...

aku memahami ke bizi an kau noks... tu la nak buat cam ne, org lain dok bercakap "untunglaa dpt g event" tapi blog dh xmacam dulu,

bagi aku, bersyukur jela dgn apa yang ada, just kalau ade masa, buatlah Aku dia & DSLR kau tu =) . just enjoy with ur life dgn apa cara sekalipun,

sea_lavender said...

teruskan penulisan agr dapat dmnafaatkan bersama serta berkongsi pengalaman =_=

Nazrul Ashraff & Syaza Athirah said...

finally~

coklatberapi said...

ya..nak nisa yg dulu..tp tetap xbosan bc blog nisa..;))

Anis Adila Aris said...

so, jadi balik nisa yang dulu..
take time dear :)

Syafiq Ahadin said...

Yang penting bermanfaat.

cikpia said...

just write what u want to write. selagi u ikhlas menulis, ada la tu yang menjengah......

syaz@rozelt said...

don't tense urself dear..if ada masa update la macam dulu..hihi

.: Si BungaKopi : . said...

everybody changing and i don't feel the same- Keane

DanieL AdiE said...

Dear Nisa.. Tulislah ikut kata hati...

fatin amalina husna said...

hehe..biasalar tuu k.nisa..
life always change tp most important life must go on..hehe..^^

H.I.D.A.Y.A.H said...

yang penting nisa ikhlas terhadap apa yang nisa ceritakan...dan bukan sebab keterpaksaan..itu lebih penting..dayah percaya, nisa dah lakukan yang terbaik buat diri nisa and juga pembaca yang lain..gud luck, dear...

CiMinniy said...

Rindu nak tengok vlog and entry kak nisa yang dulu . Buatlah vlog akakkkkkk :)

MaYa MustWany said...

jadi diri sendiri.if rasa selesa,teruskan.for me as silent rdrs tak kisah pun..stiap entry menarik.

Eyeme said...

dulu best skrg pun best nisa..bila update event, baru org tau ada event tu kan..hihi..kdg2 reader ni kena faham n should be mmg paham la yg idea tu bkn sng nk dtg kan..hihi..diorg paham kot sbb kebanyakannye blogger jugak..

blog ni blog nisa..just do whatever u want..hihi

KLIK SINI!!! TOLONG PENUHKAN TABUNG MASA DEPAN SAYA YE !!

RAMAI-RAMAI KLIK YE !!