Monday, February 20, 2012

DG Smart Plan and my Android Phone

 

Asslaamualaikum…

 

Wahh hari ni feeling-feeling geek kejap ye, bercerita pasal android. Cehh mentang-mentang lerja dengan website ICT habis feeling geek pulak aku? Heee mengarut pulak aku. Hari ni aku nak bawak korang selami dunia android pilihan aku. Cehh metafora lagi tau!

 

 

1. Telefon android yang manakah yang anda inginkan dari laman web Digi???

 

Samsung-Galaxy-S2-Contract1

 

Haa dah terang lagi bersuluh, kalau tak cukup terang silakan spotlight terus!! Kalau tak nampak lagi gambar SAMSUNG GALAXY S II kat atas aku tak tahu nak kata apalah. Sejak melihat kawan aku pakai Samsung Galaxy S, aku pun teringin nak guna telefon android. Tapi dia rekemen kat aku Samsung Galaxy S II. Apa lagi, aku pun Google lah!!! Jatuh cinta pandang pertama wa cakap sama lu!!!

 

Samsung_Galaxy_S2_review_420x315

Bukan setakat jatuh cinta dengan reka bentuk Samsung Galaxy S II yang sangat slim macam supermodel runaway ni, tapi tertarik dengan spesifikasi utama seperti paparan Super Amoled 4.3 inci yang dipertingkatkan kadar kebolehbacaan dan nilai tontonan terbaik dari mana-mana telefon pintar!! Pergghh tak tidur aku 7 hari 7 malam macam ni.

 

img_S2Camera

Tambah geram dengan Samsung Galaxy S II sebab dia ada Dual Core Application Processor yang membuatkan ianya sungguh efisien dalam aspek multi-tasking, UI yang smooth, streaming dan permainan yang cekap!

 

Tak cukup dengan tu, bagi seorang sangat sangat suka camwhore macam aku, kamera 8 mega pixel Samsung Galaxy S II ni cukup buat aku meraung kalau tak dapat!! Okay better aku stop cerita benda-benda awesome pasal S II ni kang tak tidur pulak aku.

 

 

2. Mengapa peranti Android anda lebih bijak dengan DG Smart Plan?

dg

Yang ini pun please pakai spotlight kalau agak-agak skrin komputer korang kurang jelas untuk melihat rajah di atas. Cehhh rajah! Macam sekolah-sekolah pulak kan… Dah tunjuk kat atas lagi mahu tanya??? Android aku yang bijak akan menjadi lebih bijak dengan pelan bijak dari Digi! Haaa bijak tak aku? Herherher…

 

Dengan Digi, aku boleh dapatkan Samsung Galaxy S II dari harga serendah RM1199!!! Haaa kalau beli kat luar mana dapat harga ni oiii. Paling koman tu kena lebih 1800. Tu dah nak dekat RM2000 kot. Maka buatlah keputusan bijak dengan mendapatkan Samsung Galaxy S II dari Digi ye?

 

DG Smart Plan buat android aku bijak berkali-kali ganda sebab yuran bulanan yang rendah iaitu RM48 atau RM68 aje! Aku yang keje part time ni pun boleh bayar bulan-bulan. Kekekee… Pastu kadar panggilan murah ya amat oii!! Bolehlah aku bergayut dengan abang superhero tiap-tiap malam.. ehhh!!!

 

Haaa tu baru call dua tiga jam, belum lagi kira nak sms kawan-kawan, sedara mara, mak abah semua.. Lepas tu nak MMS gambar kat nenek kat kampung… perghhh banyak jimat nih! Paling best DG Smart Plan ni boleh upgrade! Kalau nak tahu pasal tu pergi tanya Digi sendiri.

 

 

digi-fandroid-blog-badges_1

Kalau anda pengguna android yang bijak sebijak android anda, silalah pilih DG Smart Plan yang bijak! Bijakkan kita? Okay sekian.

 

 

Sign PNG NisaKay

11 comments :

sieta said...

kak nisa, congrats ya sebab tergolong dalam 19 blogger wanita tercantik :)
http://www.uptomu.net/2012/02/19-blogger-wanita-cantik-di-malaysia.html

sieta said...

kak nisa, congrats ya sebab tegolong dalam 19 blogger wanita tercantik.
http://www.uptomu.net/2012/02/19-blogger-wanita-cantik-di-malaysia.html

Admin said...

Nice Blog!jom follow blog saya ni pulak jomwayangku.blogspot.com

Miss uCu said...

hy nisa..mcm terpesona melihat itu phone..waa...sgt2 gojes..hihihi

Miss uCu said...

hy nisa..mcm terpesona melihat itu phone..waa...sgt2 gojes..hihihi

Atiqah Wadiah said...

waa..kena buat pilihan yg bijak ni..hiks..

entri saya:
http://atiqahwadiah.blogspot.com/2012/02/informasi-yang-perlu-anda-tahu.html

Princess Feyqa said...

fika baru memilikinya 2 hari yg lalu hehe mmg sgt gojes!!

biela bell said...

konon dulu nak beli samsung nie la..tapi rasanya..duit tak mengizinkan lagi..haha

Live to Life said...

even Dual Core Application Processor phone nie boleh hang jugak . da pena try ritu . npe xtengok htc or iphone je ;)

hush said...

cuba carik apa maksud fragmented ecosystem - only by android.

Anastasyea Aida said...

kalau dapat satu .. best gak .. =)

www.anastasyea.com