Thursday, February 9, 2012

Aku Dia dan DSLR [Part 19] – Street Photography with Fad Ali & Kayif

 

Assalamualaikum…

 

MasyaAllah betapa lamanya aku rasa aku tak update pasal gambar photoshoot aku. Ada je satu koleksi gambar photoshoot sendirian berhad, tapi itu aku simpan buat pekasam ye… Kali ni aku nak update entry mengenai street photography. Bagi aku street photography dihiasi dengan elemen spontan dan gelagat ketika kita di jalanan.

 

TARIKH : 6 Februari 2012

LOKASI : Hadapan Sg Wang Plaza & Pavillion KL

TALENTS : Nisa Kay & Akmal Hilmi

 

Yang berikut adalah sedikit gambar hasil tangkapan photographer Fad Ali Gambargrapher. Ini kali kedua aku photoshoot dengan beliau selepas nerdy girl photoshoot di Putrajaya suatu masa dulu..

 

PHOTOS BY : Fad Ali Gambargrapher

429073_359137037449162_100000586063333_1349131_1203233648_n

 

404937_358358900860309_100000586063333_1347846_601698113_n

Gambar ni gambar candid!

 

PHOTOS BY : Fad Ali Gambargrapher, EDITING BY : Nisa Kay

IMG_8842

IMG_8916

IMG_8884

IMG_8856

 

 

Tiga gambar di bawah pula hasil tangan seorang rakan blogger aku yang kini mula berjinak-jinak dengan dunia photography. Harap semua memberikan sokongan kerana beliau masih belajar selok-belok bidang ini.

 

PHOTOS BY : GeGambar Kayif

 

418825_2994257612281_1137392269_33027869_2102350388_n

Dalam gambar : Nisa Kay dan Fad Ali Gambargrapher

 

395872_2994749264572_1137392269_33028037_593788756_n

420742_2994449137069_1137392269_33027931_608231434_n

My outfit on that day. Chiffon top I bought from a pre-loved sale, yellow mustard button down skirt by Batik Valley and pashmina. Hmmm… aku melihatnya sebagai tidak sarat. Cuma bermain dengan elemen color block. Aku gabungkan warna biru kuning. Pelik? Pedulik pulak haku???

 

Fuhhh memang rindu nak photoshoot! Sebenarnya ingat nak lepak-lepak aje. Alih-alih terrrr-photoshoot pulak! Kat tepi jalan pun jadilah ye! Hohooo… Lagipun aku dah lama tak shoot kan.. So dah ada dua photographer, ape guna tak ambil gambar ye tak?? Hahaa….

 

Setinggi-tinggi penghargaan kepada rakan blogger yang lepak sama di Bukit Bintang iaitu Akmal Hilmi yang sama-sama jadi talent sebab memang kebetulan giler pakai baju kaler biru! Dan juga Cik Sab mata air si Kayif ehhh!! Turut terima kasih kepada Kirin Selama Perak dan juga Koqin Karemo yang turun Wangsa Walk karaoke dengan kitorang!

 

 

Sign PNG NisaKay

31 comments :

ainin_sofia97 said...

Cantiknyer kak ! pandai kak edit !! suka sangat !!

fad ali said...

nisa!!! fad ade gamba nisa lagi nih dah siap edit..nak wat entry lagi tak?hahaha

Umar said...

Wow! Nisa sgt berani memakai warna2 ini. Great eg. of colour blocking!! :D

Ida Roslan said...

Cantiknya kak nisa =).

coklatberapi said...

aishh pakai ape pun ttp comel..;))

~h@nToRi~ (^_~) said...

comey

shafira aida said...

lawa ;P

sYiRa LoKMaN said...

cantik! sukaaa

Cik Anis said...

cantik setiap shoot... pic nisa pon cantik...

bebeldotsorang said...

Nisa Kay, awak boleh jadi model yang berjaya hehe..hope dpt shoot awak next time ekeke...

cik aiLebiu said...

nice outfit :)

Hanamiko Sakura said...

cute la akak jd model..=)

Husna Azoks ♥ said...

Dah mcm snow white tau k.nisa ni. Memang outfit k.nisa cun habes :)

Acik IeyMah said...

u look nice n sweet, nisa.. ^_^ suka tgk nisa..

NoRfArAhiN said...

wah!!the pictures really ohsemm! =)

syaidatie nurdilla said...

chantek nyer dress tuh.. :p

teha said...

comel nyee nisa !

Silent Thinker said...

sgt2 cantik!

khalija ibrihain said...

nice your combination of colours ! saya pun pernah pakai colour mcm ni. cantik. and pernah jugak pakai merah kuning and kuning peple :) both nice jugak. keep it up. and yang penting your loose style. saya suke :) teehhhhheeeeeee~~~

zuk zuhaiza said...

tak pelik pun nisa. chantek!!
u're my inspiration in fashion. cewahhh. eheee

Zarul said...

cantik2 gambo nyer...

kurakuraajaib said...

cantekk. pndai akak edit. akak edit guna ape ek ?

amierahayob said...

cantik..suka warna2 mcm tu..;)

Blog Fatin Fadhillah said...

untung lah org cntik.. smua org nk ambil gmbo dia! hehe.

Syam Creativeheart said...

terbaik...

Anonymous said...

nisa bila senyum lebar nmpk macam jaime pressly.. serious!!

Miera MasTriXia said...

kak nisa..Miera follow and letak akak dlam bloglist ea?? Best tgk entry2 kak nisa,,hee

Lady Anne said...

terbaiklah Nisa..^^ susah juga bergambar depab org ramai ni..and u done it well^^

aizuddinakhsan said...

wahh..pandai bergaya..sudi tak kalu Nisa Kay jadi talent photoshoot Light painting sya?kalu berminat boleh hubungi sya trus di FB or leave msg kat blog..kalu boleh jumaat mlm sabtu ini or sabtu malm ahad..photoshoot pada waktu malam sbb kita nak gelap..terima kasih

«-«syasya»-» said...

salam AKAK..cantek sgt erk..! ^^
so cute <3

Fienazzuki said...

its so beautiful!!!!!!!